δεν-ακολουθούσα-αυτό-το-tip-για-λαμπερά-μ-315207
©Meghan Roche/Instagram

Η συνήθεια για ενυδατωμένα και λαμπερά μαλλιά

Έχω μακριά μαλλιά με ανταύγειες από τα 17 μου. Το να διατηρείς τα μαλλιά σε μήκος που φτάνει στο ύψος του στήθους και με πυκνότητα, είναι δύσκολο με το πέρασμα του χρόνου, καθώς συνήθως χάνουν τον όγκο τους και σπάνε. Γι’ αυτό το λόγο δηλώνω hair care geek και δοκιμάζω τα πάντα και ενώ νόμιζα πως τα γνωρίζω όλα, η αλήθεια είναι πως κάθε φορά ανακαλύπτω και κάτι νέο για να αποφεύγω το κούρεμα και να διατηρώ.

Το βήμα που ακολουθώ σταθερά είναι να εφαρμόζω conditioner κατά το λούσιμο και μετά το ξέβγαλμα απλώνω λάδι ή σέρουμ στις άκρες. Φυσικά δεν παραλείπω το θερμοπροστατευτικό πριν το στέγνωμα. Αυτό που δεν γνώριζα όμως είναι πως πρέπει να ενυδατώνω τα μαλλιά μου και ενδιάμεσα στα λουσίματα. Τα στεγνά μαλλιά εκτίθενται καθημερινά σε περιβαλλοντικές επιθέσεις και παράγοντες που τα επηρεάζουν. “Όπως ενυδατώνουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας πρωί και βράδυ, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με τα μαλλιά μας, να φροντίζουμε να τα διατηρούμε πάντα ενυδατωμένα. Δεν αρκεί μόνο κατά το λούσιμο”, εξηγεί η δερματολόγος και ειδικός στην τριχολογία Han Na No Park, η οποία συμβουλεύει να εφαρμόζουμε ενυδατικά σέρουμ και spray σε στεγνά μαλλιά όσες φορές χρειάζεται μέσα στην ημέρα. “Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τα λέπια της τρίχας που συνήθως ταλαιπωρούνται και σπάνε από τα ρούχα, από τσάντες ή αλυσίδες, ακόμα και από το μαξιλάρι κατά τον ύπνο.

View this post on Instagram

A post shared by Meghan Roche (@meghanroche)

Ο κανόνας με τις δύο βούρτσες

Για να εφαρμόσετε σωστά τις παραπάνω συμβουλές, η ειδικός προτείνει να έχετε δύο βούρτσες, μια για να χτενίζετε τα μαλλιά σας και μια για να εφαρμόζετε το προϊόν. Με αυτό τον τρόπο αν παραμείνουν υπολείμματα στη βούρτσα δεν μεταφέρονται στα μαλλιά.

Η ενυδάτωση όμως είναι απαραίτητη και για να προστατεύετε τα μαλλιά σας από εξωτερικές επιθέσεις και ρύπανση, καθώς με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε ένα προστατευτικό περίβλημα γύρω από την τρίχα.

Διαβάστε επίσης | Το αντιφλεγμονώδες φρούτο που πρέπει να καταναλώνετε με άδειο στομάχι για καλύτερο μεταβολισμό

MHT