λούζετε-σωστά-τα-μαλλιά-σας-σύμφωνα-με-315476
©Lorena/Instagram

Μπορεί να λούζετε τα μαλλιά σας όπως οι περισσότεροι άνθρωποι: χρησιμοποιώντας σαμπουάν και μετά conditioner. Κάτι που είναι από μόνο του απολύτως σωστό. Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να παραλείψετε το βήμα του conditioner γιατί χρησιμεύει για την αναπλήρωση του στρώματος των φολίδων της τρίχας και αποτρέπει το σπάσιμό της. Όμως η μη χρήση conditioner δεν είναι το λάθος το οποίο μας απασχολεί: όσο κι αν φαίνεται περίεργο, στην πραγματικότητα συνιστάται να χρησιμοποιείτε conditioner όχι μόνο μετά το λούσιμο, αλλά και πριν.

Η μέθοδος CWC

Η λεγόμενη μέθοδος CWC (C onditioner = conditioner, W ash = σαμπουάν, C onditioner = conditioner) αλλάζει το παιχνίδι, ειδικά για ξηρά, ταλαιπωρημένα και μακριά μαλλιά που τείνουν να σπάνε. Εάν η μαλακτική εφαρμοστεί στις άκρες πριν το λούσιμο, προστατεύει τα μαλλιά από την ξηρότητα. Γιατί το σαμπουάν σας, όσο απαλό κι αν είναι, δεν είναι θεραπεία, αλλά καθαριστικό. Πρέπει λοιπόν να εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής και όχι στα μήκη και τις άκρες. Σε αυτή την περιοχή, το καθαριστικό αποτέλεσμα του σαμπουάν που γλιστράει κατά το ξέπλυμα είναι αρκετό. Μπορεί ακόμη και να είναι πολύ λειαντικό για πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά. Με τη μέθοδο CWC, το conditioner τυλίγει τα μαλλιά σαν προστατευτικό πέπλο και τα προστατεύει από περαιτέρω φθορά και στέγνωμα.

Λούζετε σωστά τα μαλλιά σας; Σύμφωνα με αυτήν την αποτελεσματική μέθοδο, μάλλον όχι-1
©@Hanna Schonberg

Πώς να το κάνετε πράξη;

Όταν λούζετε τα μαλλιά σας, σάς συνιστούμε να τα βουρτσίζετε πρώτα καλά και μετά να τα βρέχετε ως συνήθως στο ντους. Πριν εφαρμόσετε το σαμπουάν, τρίψτε μια μικρή ποσότητα κοντίσιονερ ανάμεσα στα χέρια σας και μοιράστε την στα μήκη και τις άκρες των άκρων των δακτύλων σας. Προσέξτε να αποφύγετε τις ρίζες, καθώς εκεί θα εφαρμοστεί το σαμπουάν μετά. Απλώστε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν στις παλάμες των χεριών σας και μοιράστε τη στις ρίζες. Φροντίστε να κάνετε αφρό στα μαλλιά πάνω από τα αυτιά και στο πίσω μέρος του λαιμού (αυτές οι περιοχές, που συχνά ξεχνιούνται, κάνουν τα μαλλιά να γίνονται γρήγορα λιπαρά). Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα πάντα.

Ξαναμοιράστε το conditioner στα μήκη και τις άκρες. Αποφύγετε τις ρίζες για να μην τις βαρύνετε άσκοπα ή τις κάνετε να ξαναλιπανθούν πιο γρήγορα από όσο χρειάζεται. Αφήστε το να δράσει για λίγο, μερικά δευτερόλεπτα είναι συνήθως αρκετά για ένα conditioner και μετά ξεπλύνετε ξανά καλά. Στη συνέχεια, στύψτε τα μαλλιά σας προσεκτικά και στεγνώστε τα απαλά με μια πετσέτα μικροϊνών πριν τα στεγνώσετε με πιστολάκι για να διασφαλίσετε υγιή, λαμπερά μαλλιά.

Διαβάστε επίσης | Το αντιφλεγμονώδες φρούτο που πρέπει να καταναλώνετε με άδειο στομάχι για καλύτερο μεταβολισμό

MHT