τα-clutches-είναι-το-bag-trend-που-επιστρέφει-για-το-2024-298501
©Getty Images

Αν οι χειμερινές πασαρέλες ανέδειξαν ένα bag trend, αυτό είναι αναμφίβολα τα clutches. Puffy, γεωμετρικά ή δερμάτινα, τα clutches κρατήθηκαν σε όλα τα πιθανά σχήματα και σιλουέτες και επιβεβαίωσαν πως δεν αποτελούν αυστηρά κομμάτι του eveningwear, αλλά μια πολύ ευέλικτη και διαχρονική τάση που με τις νέες προτάσεις των σχεδιαστών μπορεί να σταθεί σε κάθε περίσταση.

Από τον Miu Miu στον Bottega Veneta, οι οίκοι με τις μεγαλύτερες επιτυχίες αυτή τη σεζόν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο trend. Με βάση την απουσία των straps, σχεδίασαν ευρύχωρα clutches με μοντέρνες λεπτομέρειες και ιδιαίτερες υφές και έφεραν στο προσκήνιο ένα νέο λειτουργικό αξεσουάρ, το οποίο μπορεί να γίνει ο πιο δυνατός σύμμαχος της σύγχρονης γυναικείας καθημερινότητας.

Τα πιο δημοφιλή σχέδια είδαν ουδέτερα χρώματα και σοφιστικέ details. Κροκό εφέ, χρυσά κουμπώματα, λουστρίνι και διακριτικά τυπωμένα λογότυπα συνθέτουν τα νέα clutches και εγκαινιάζουν μια νέα εποχή για το γνωστό bag shape, που όπως φαίνεται θα αντικαταστήσει τις shoulder bags το 2024.

Και για τις πιο τολμηρές, να σημειωθεί πως ο οίκος Bottega Veneta πρότεινε τον συνδυασμό δύο clutches στο ίδιο look, ένα πιο μικρό και ένα μεγαλύτερο για εμφανίσεις που θα κάνουν buzz.

Shop the trend

Τα clutches είναι το bag trend που επιστρέφει για το 2024-1
©Callista Crafts

Clutch bag, Callista Crafts

Τα clutches είναι το bag trend που επιστρέφει για το 2024-2
©Loewe

Clutch bag, Loewe

Τα clutches είναι το bag trend που επιστρέφει για το 2024-3
©Bottega Veneta

Clutch bag, Bottega Veneta

Τα clutches είναι το bag trend που επιστρέφει για το 2024-4
©Chloé

Clutch bag, Chloé

Τα clutches είναι το bag trend που επιστρέφει για το 2024-5
©Gucci

Clutch bag, Gucci

Τα clutches είναι το bag trend που επιστρέφει για το 2024-6
©Dries Van Noten

Clutch bag, Dries Van Noten

Διαβάστε επίσης | 6 τρόποι να φορέσετε το κόκκινο στις γιορτινές εμφανίσεις

MHT