augustinus-bader-το-brand-που-άλλαξε-τα-δεδομένα-στην-περ-275492

Όταν δοκίμασα πρώτη φορά την The Rich Cream του Augustinus Bader -το γνωστό μπλε μπουκάλι που έχει γίνει viral στο Instagram– κατάλαβα από την πρώτη κιόλας χρήση πως δεν επρόκειτο απλά για ένα αντιγηραντικό προϊόν, αλλά για μια επανάσταση στον τομέα. Όταν ήρθε στην Ελλάδα ο καθηγητής Bader το 2021 και είχα την τύχη να μιλήσω μαζί του, μου εξήγησε πώς η καλλυντική σειρά με το όνομά του ήταν αποτέλεσμα μιας ανακάλυψης κατά την ιατρική του έρευνα – ενός wound gel που εκπαίδευε το δέρμα να επανορθώνει μόνο του τις φθορές του, το γνωστό πλέον TFC8.

Augustinus Bader: Το brand που άλλαξε τα δεδομένα στην περιποίηση της επιδερμίδας-1

Φέτος, είχα την ευκαιρία να μιλήσω και με τον Charles Rosier, CEO και coFounder του brand Augustinus Bader, ο οποίος αναγνώρισε αμέσως τις δυνατότητες του καινοτόμου gel και συνεργάστηκε με τον καθηγητή Bader, λανσάροντας μαζί το 2018 τις κρέμες The Cream και The Rich Cream οι οποίες γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία. Ακολούθησαν καθαριστικά προσώπου, μάσκες και προϊόντα περιποίησης μαλλιών μέχρι ορός για πλούσια φρύδια και βλεφαρίδες και eye patches – η τελευταία είσοδος στην «οικογένεια». Να τι μου είπε:

Augustinus Bader: Το brand που άλλαξε τα δεδομένα στην περιποίηση της επιδερμίδας-2
©CHARLES ROSSIERPARIS2021

Κε Rosier, ας ξεκινήσουμε από τη γνωριμία σας με τον καθηγητή Bader και τη μετέπειτα συνεργασία σας;

Γνώρισα τον Augustinus πριν από 10 χρόνια μέσω ενός κοινού φίλου, ο οποίος μου τον σύστησε λέγοντας ότι ήταν «ο μεγαλύτερος εγκέφαλος στην επιστήμη των βλαστοκυττάρων». Καθώς ο συγκεκριμένος φίλος ήταν πολύ κοντά στον Steve Jobs για 40 χρόνια και είναι πολύ απαιτητικός, πήρα τη δήλωσή του στα σοβαρά. Εκείνη την εποχή συμμετείχα ως γνώστης επί των οικονομικών στην έρευνα του καθηγητή Baulieu στη Γαλλία για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού, οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν χρήσιμο να του γνωρίσω τον καθηγητή Bader, για να δούμε πώς η επιστήμη των βλαστοκυττάρων θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνά του. Δύο χρόνια μετά επισκέφτηκα τον Augustinus στη Λειψία, όπου είναι επικεφαλής του τομέα Βιολογίας Βλαστοκυττάρων στο εκεί Πανεπιστήμιο, και τότε μου μίλησε για το τζελ που είχε δημιουργήσει το 2007 και χρησιμοποιήθηκε από έναν χειρουργό στο Μόναχο ως εναλλακτικό των μοσχευμάτων σε ένα 2χρονο κορίτσι που είχε καεί από βραστό νερό, με θαυμαστά αποτελέσματα στην επούλωση του δέρματός της. Όταν είδα τι μπορούσε να κάνει, άρχισα να σκέφτομαι λύσεις για να γίνει αυτή η απίστευτη ανακάλυψη διαθέσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Ποιο θα λέγατε ότι ήταν το σημείο καμπής που οδήγησε τη μάρκα στην κορυφή της αντιγηραντικής περιποίησης παγκοσμίως;

Το brand Augustinus Bader δημιουργήθηκε το 2018 με απώτερο στόχο τη χρηματοδότηση της ιατρικής έρευνας του Augustinus. Πολύ γρήγορα το ανακάλυψαν διασημότητες στις ΗΠΑ, καθώς και δημοσιογράφοι ομορφιάς και άνθρωποι της αγοράς. Αυτό μας κινητοποίησε ακόμα περισσότερο κι έτσι το 2021 μπορέσαμε να λανσάρουμε μια σειρά από νέα προϊόντα για ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς. Παράλληλα βραβευτήκαμε στις Η.Π.Α. ως το «Καλύτερο Skincare Brand όλων των εποχών» από μια κριτική επιτροπή 300 ειδικών της βιομηχανίας. Μεγάλη τιμή για εμάς, αφού ήμασταν στην αγορά μόλις τρία χρόνια και μάλιστα ανεξάρτητη εταιρεία.

Augustinus Bader: Το brand που άλλαξε τα δεδομένα στην περιποίηση της επιδερμίδας-3

Είναι προφανές ότι η μάρκα είναι ευαίσθητη σε σοβαρά θέματα, όπως η βιωσιμότητα και η βιοποικιλότητα.

Πράγματι, προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στην παγκόσμια προσπάθεια και συνεργαζόμαστε με οργανισμούς όπως το One Tree Planted. Στη μικρή μας κλίμακα προσπαθούμε να μειώσουμε τη χρήση πλαστικού όσο μπορούμε και εργαζόμαστε για επαναγεμιζόμενες συσκευασίες και ανακυκλωμένο χαρτί και πλαστικό, ακολουθώντας τις ανάγκες του κοινού. Όταν ξεκινήσαμε, δεν είχαμε προτάσεις από τη βιομηχανία συσκευασίας για επαναγεμιζόμενα μπουκάλια και έπρεπε να αναπτύξουμε μόνοι μας κάποιες ιδέες. Τώρα, λόγω της πίεσης των καταναλωτών, προτείνονται περισσότερες λύσεις.

Πρόσφατα έγιναν τα εγκαίνια του The Skin Lab στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Ποια είναι τα σχέδιά σας και τι θέλετε να πετύχετε;

Τα Skin Labs είναι απλώς ευκαιρίες για παρουσία σε μέρη όπου η ζήτηση για υπηρεσίες αυξάνεται έντονα. Είτε μέσω των Hotel Spas είτε των Skin Labs είτε των καμπινών περιποίησης σε καταστήματα λιανικής, είναι υπέροχο να μπορούμε να έχουμε έναν πιο εξατομικευμένο και μεγαλύτερο διάλογο με το κοινό μας.

Το brand στην Ελλάδα, μια μικρή αγορά, έχει αποκτήσει ένα πιστό πελατολόγιο που αυξάνεται. Πού οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Νομίζω ότι η αγάπη για το brand μας ξεκινάει βιώνοντας τα προϊόντα. Και οι άνθρωποι που μπορούν να δουν τη διαφορά γίνονται οι ίδιοι πρεσβευτές στον στενό κύκλο και την οικογένειά τους. Είχαμε την τύχη να συστηθούμε στο ελληνικό κοινό μέσα από members clubs, ξενοδοχεία, καθώς και καταστήματα λιανικής και δερματολογικές κλινικές, που όλα είναι αξιόπιστα και επιτρέπουν στους πελάτες τους να διαπιστώσουν μόνοι τους εάν τα προϊόντα αξίζουν επειδή κάνουν αυτά που υπόσχονται και όχι γιατί πρόκειται για μια επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια.

Augustinus Bader: Το brand που άλλαξε τα δεδομένα στην περιποίηση της επιδερμίδας-4

Αυτό που ξεκίνησε από δύο κρέμες, τώρα επεκτείνεται στα μαλλιά, σε περισσότερες λύσεις για το δέρμα, καθώς και σε συμπληρώματα. Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Θέλουμε να περιορίσουμε τον αριθμό των προϊόντων που λανσάρουμε σε τέσσερα τον χρόνο, παραμένοντας η πιο καθαρή φόρμουλα στον κλάδο, με υψηλή ποιότητα. Τα προϊόντα μας αποτελούν επένδυση και πρέπει να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του κοινού μας παρέχοντας σαφές και ορατό αποτέλεσμα, ενώ είναι πολύ υγιή για το δέρμα μακροπρόθεσμα.

Τo brand σας έχει πιστούς ακόλουθους, επαγγελματίες και μη, και όχι πληρωμένους επαγγελματίες του χώρου. Πιστεύετε ότι αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο σας στηρίζει το κοινό;

Νομίζω ότι οι δημοσιογράφοι και οι ειδικοί ομορφιάς είναι στην πραγματικότητα μια ισχυρότερη δύναμη από μια πληρωμένη διασημότητα.

Έχετε ένα επιτυχημένο brand όχι μόνο ως προς τα αποτελέσματα αλλά και σε γενικότερη αποδοχή. Ήταν αυτό ένα σχέδιο ή προέκυψε φυσικά από τη συνεργασία σας με ειδικούς;

Σχέδιό μας ήταν και παραμένει να καινοτομούμε. Η συνεργασία με ταλαντούχους ανθρώπους είναι μέρος της συναρπαστικής δουλειάς που κάνουμε.

Augustinus Bader: Το brand που άλλαξε τα δεδομένα στην περιποίηση της επιδερμίδας-5

Ένας συνδυασμός πρωτοποριακής τεχνολογίας, premium αισθητικής και εξειδικευμένου μάρκετινγκ. Είναι αυτό που χρειάζεται για να φτάσει ένα brand ψηλά μέσα σε 5 χρόνια;

Χρειάζεται και πολλή τύχη επίσης. Δεν πρέπει να υποτιμάμε πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχό μας.

Βλέπουμε όλο και περισσότερα brands να αλλάζουν χέρια στον κόσμο της ομορφιάς για περαιτέρω επέκταση. Μπορώ να φανταστώ μόνο πόσες προσφορές λαμβάνετε από μεγάλες εταιρείες και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα σκεφτόσασταν κάτι τέτοιο ή αν προτιμάτε να μείνετε ανεξάρτητοι.

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε το μέλλον, αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμα πολλές συναρπαστικές νέες εξελίξεις να μοιραστούμε με το κοινό μας.

Ποιο θα λέγατε ότι είναι το μεγαλύτερο μάθημα που πήρατε μετακινούμενος από τον τραπεζικό τομέα και τα Οικονομικά σε έναν κόσμο που είναι μπροστά στα «φώτα» και πώς νιώθετε που η προηγούμενη καριέρα σας βοήθησε να διαμορφωθεί το brand Augustinus Bader σε αυτό που είναι σήμερα;

Αυτό που με έκανε να πάρω το ρίσκο ήταν η αίσθηση του σκοπού, να ωφελήσουν δηλαδή οι ανακαλύψεις του Augustinus τους ανθρώπους, κάτι που δεν είχα στην προηγούμενη καριέρα μου. Είχα μάθει να εργάζομαι σκληρά και να δομώ μια oμάδα, αλλά με αυτό το έργο ένιωσα έτοιμος να διαθέσω όλη την ενέργεια και τις όποιες δεξιότητές μου. Είναι επίσης προνόμιο που καταφέραμε να αναδείξουμε μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία που μας έδωσε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Σήμερα προχωράμε παράλληλα την ιατρική εφαρμογή της.

Τα προϊόντα Augustinus Bader θα τα βρείτε στα εξής σηµεία:

Tzouma Clinic by Dr. Anastasia Tzouma, MaChérie SKIN, M.S.H Clinic by Dr. Margarita Vergolia, For Better Skin Clinic by Dr. Fotini Bageorgou, Derma-Act Clinic by Dr. Konstantinos Pagidas, MaChérie Stores, Heaven on Earth, ΤΑΤΟΪ Club, Abaton Island Resort & Spa Crete, Myconian Collection Hotels & Resorts, Domes Miramare – A Luxury Collection Resort Corfu.

MHT