έργα-τέχνης-στα-μαλλιά-118673
©Elena Tsirozidou

Η πρώτη μου επίσκεψη στο Anastasios Hair Style Studio, στη Γλυφάδα, με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Όχι μόνο για τον καλαίσθητο, λειτουργικό χώρο και το ευγενικό και άρτια ενημερωμένο σχετικά με τις τελευταίες τάσεις της μόδας προσωπικό, αλλά κυρίως για την εξατομικευμένη προσέγγιση των υπηρεσιών που προσφέρονται. Γιατί ο Anastasios και η ομάδα του “χτίζουν” τη δουλειά τους προσαρμόζοντάς την στη προσωπικότητα κάθε γυναίκας ή άνδρα που εμπιστεύονται την εικόνα τους στα χέρια τους.

Έργα τέχνης στα μαλλιά-1
©Elena Tsirozidou

Με 26 χρόνια εμπειρίας ο Anastasios έχει αναπτύξει τη δική του φιλοσοφία για το χρώμα, το κούρεμα, το styling και τη φροντίδα των μαλλιών, η οποία συνίσταται σε μια μείξη διαχρονικότητας και μοντερνισμού, ώστε το αποτέλεσμα να είναι κάθε φορά απολύτως προσωπικό. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα την πρώτη φορά που με φρόντισαν, αφού τα μαλλιά μου ήταν μεν στυλιζαρισμένα, αλλά έμοιαζαν τόσο φυσικά που μου θύμισαν τον πολύ νεότερο εαυτό μου. Έκτοτε, η εβδομαδιαία επίσκεψη κρίνεται απαραίτητη, αφού επιπλέον μου φτιάχνει τη διάθεση. Κι επειδή πλησιάζουν Χριστούγεννα και όλοι επιζητούμε μια ανανέωση, αποφάσισα να σας αποκαλύψω κάποια από τα “μυστικά” του για να είστε πιο εντυπωσιακές από ποτέ στο ρεβεγιόν.

Clip-in αφέλειες

Έργα τέχνης στα μαλλιά-2
©Elena Tsirozidou

Οι πιο δημοφιλείς αφέλειες αυτή την εποχή αγγίζουν την περιοχή μεταξύ φρυδιών και βλεφαρίδων, αναδεικνύοντας με τον πιο θηλυκό τρόπο τις γωνίες του προσώπου και χαρίζοντας νεανική όψη αφού κρύβουν τις όποιες ατέλειες – κάποιοι τις χαρακτηρίζουν “το νέο botox”. Αυτή η κουπ όμως απαιτεί προσοχή επιπέδου bonsai και άπλετο χρόνο για styling, ειδικά στα μαλλιά που φριζάρουν όπως τα δικά μου – η κερατίνη είναι μια λύση σε αυτή την περίπτωση, τη δοκίμασα και τη συστήνω. Ο Anastasios, λοιπόν, προτείνει τα clip-in bangs (φορετές αφέλειες) που προσαρμόζονται στη στιγμή, χωρίς μακροχρόνια δέσμευση. «Η εφαρμογή τους μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ το αποτέλεσμα είναι φυσικό», τονίζει χαρακτηριστικά. Εγώ τις συνδύασα με ολόισια μαλλιά (όπως θα δείτε παραπάνω) και χαμηλή αλογοουρά. Αυτό που βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του έβαψαν τις αφέλειες στην απόχρωση των μαλλιών μου για να μην ξεχωρίζουν.

Έργα τέχνης στα μαλλιά-3
©Elena Tsirozidou

Faux ανταύγειες

Έργα τέχνης στα μαλλιά-4
©Elena Tsirozidou

Για τα μακριά μαλλιά ο Anastasios ψηφίζει και φέτος χαλαρούς κυματισμούς και Hair Melange, τεχνική η οποία εφαρμόζεται στον ίδιο χρόνο με μια απλή βαφή και χαρίζει φυσικό τόνο βασισμένο στις φωτοσκιάσεις, σε συνδυασμό με την απόχρωση της επιδερμίδας και των ματιών, το σχήμα του προσώπου, την κουπ και τα ξανοίγματα που αποκτούν τα μαλλιά το καλοκαίρι. Αν τώρα θέλετε να φωτίσετε τα μαλλιά σας χωρίς να κάνετε ανταύγειες, η λύση είναι οι υψηλής ποιότητας τρέσες που φοριούνται με μία μόνο κίνηση. Από τρεις αποχρώσεις επέλεξα μια αρκετά ανοιχτή, κοντά στη φυσική μου παλέτα, και ο Anastasios τις χτένισε σε ανάλαφρες, μη στυλιζαρισμένες μπούκλες μπερδεύοντάς τες με τα δικά μου μαλλιά. «Οι τρέσες τοποθετούνται κυρίως στις κάτω στρώσεις των μαλλιών για να ντεγκραντάρουν φυσικά», τονίζει. Το πλεονέκτημά τους; Εκτός του ότι τα μαλλιά δείχνουν πιο πλούσια, δεν ταλαιπωρούνται από τη διαδικασία της βαφής ούτε χρειάζονται ανανέωση κάθε τρεις εβδομάδες – οπότε θα γλιτώσετε περίπου οκτώ ραντεβού τον χρόνο στο κομμωτήριο. Αν διακρίνεστε για την τόλμη σας, επιλέξτε τρέσες σε κόκκινες neon αποχρώσεις για extreme εμφανίσεις.

Έργα τέχνης στα μαλλιά-5
©Elena Tsirozidou

Έμφαση στα αξεσουάρ

Έργα τέχνης στα μαλλιά-6
©Elena Tsirozidou

Ο Anastasios πιστεύει ότι στις γιορτές πρέπει να τονίζεται η θηλυκότητα και σε ό,τι τον αφορά προτείνει λαμπερά μαλλιά και εντυπωσιακά αξεσουάρ, κατά προτίμηση μακριές και λείες αλογοουρές – χτένισμα λιτό αλλά αισθησιακό. Τη δική μου τη στόλισε με ένα σατινέ μαύρο φιόγκο, ενημερώνοντάς με ότι υπάρχει και η δυνατότητα διακόσμησής τους με πολύχρωμες πέτρες και φτερά, μικρά έργα τέχνης ταιριαστά με το μικρό μαύρο φόρεμα του ρεβεγιόν. Εναλλακτικά, προτείνει ένα χαμηλό σινιόν στερεωμένο με μια στέκα, χτένισμα διαχρονικό και ιδιαίτερα ρομαντικό.

Anastasios Style Studio: Λαοδίκης 29, Γλυφάδα, τηλ. 210 9680880 | Μιχαήλ Αγγέλου 28 & Χαριλάου Τρικούπη, Ιωάννινα, τηλ. 2651039111, www.anastasios.gr

Facebook @anastasioshairstudio | Instagram @anastasiosathens

MHT