η-γαλλική-εναλλακτική-του-dry-shampoo-94077
©George Angelis/ Shot by Gio

Από τις πρώτες εικόνες που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεται κανείς μια κομψή Γαλλίδα, είναι το στυλ των μαλλιών της. Μακριά, ατημέλητα και σχεδόν ποτέ φρεσκολουσμένα. Το μυστικό τους δεν είναι άλλο από το στεγνό σαμπουάν, ένα προϊόν που πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν στη καθημερινότητά τους, ανάμεσα τους και αρκετές ιέρειες του στυλ που συχνά περνούν ατελείωτες ώρες σε αεροδρόμια και αεροπλάνα (πρόσφατα η Alexa Chung, αποχαιρετώντας τον Karl Lagerfeld, τον ευχαρίστησε που της συνέστησε το dry shampoo). Παρά την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητά του, το στεγνό σαμπουάν μπορεί συχνά να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα του κεφαλιού, φαγούρα, ακόμα και απώλεια μαλλιών. «Αν το χρησιμοποιεί κανείς συνέχεια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα», εξηγεί ο Γάλλος hair colorist Christophe Robin, ο οποίος έχει επιμεληθεί -μεταξύ άλλων- τα μαλλιά των Catherine Deneuve, Léa Seydoux και Ines de la Fressagne. «Είναι σαν να πέφτεις για ύπνο βαμμένη».

Αντίθετα, οι Γαλλίδες έχουν αποκτήσει άλλες συνήθειες, όπως λέει ο Robin. «Δεν θέλουν να λούζονται καθημερινά», εξηγεί και προτείνει ένα αντιβακτηριδιακό ξύδι που απομακρύνει τους ρύπους, το οποίο έχουν εταιρείες όπως η Diptyque και η Santa Maria Novella. Η χρήση του είναι εύκολη, αφού είναι σε μορφή σκόνης και αφού ανακατευθεί με κρύο νερό μπορεί κανείς απλά να το βάλει στα μαλλιά, «ένα εξαιρετικό γαλλικό κόλπο». Εφαρμόστε στη συνέχεια ένα λάδι θεραπείας, το οποίο αφήνει τις άκρες πιο ανάλαφρες από τα συνηθισμένα conditioners. «Οι Γαλλίδες το βάζουν στα μαλλιά τους, τα πιάνουν σε ένα κότσο και το αφήνουν για ώρα, μέχρι τελικά να το ξεβγάλουν».

Φυσικά, ακόμα και τα πιο δοκιμασμένα μυστικά μπορεί να φέρουν ένα λιπαρό αποτέλεσμα, και η λύση δεν βρίσκεται στα ακριβά dry shampoos των οποίων οι γοητευτικές μυρωδιές και η γυαλιστερή υφή μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερους ερεθισμούς. Το μυστικό δεν βρίσκεται στο μπάνιο μας, αλλά στη κουζίνα. «Η μαγειρική σόδα είναι ένα συστατικό που δουλεύει», λέει ο Robin. Η επαγγελματική του συμβουλή: «Ρίξτε την σε μια τρίχινη βούρτσα και χτενίστε τα μαλλιά σας ανάποδα».

Read more at vogue.com

MHT