σκέφτεστε-να-κόψετε-αφέλειες-ήρθε-η-στ-143603
©@maralafontan

Συνήθιζα να έχω αφέλειες από την ηλικία των 2 έως 10 ετών – συνεχόμενα- και αυτός είναι ο λόγος που τις απέφευγα μέχρι πρόσφατα. Θυμάμαι πως δεν ήταν εύκολο να τις διαχειριστείς αν τις βαριόσουν. Τα μαλλιά μάκραιναν περίεργα, προς όλες τις κατευθύνσεις. Όταν δε μάκραιναν πολύ θύμιζαν κουρτίνα που καλύπτει το πρόσωπο. Τότε δεν ήξερα πως ήταν της μόδας, αλλά το να ανοίγω με τα χέρια μου τις αφέλειες όσο μεγάλωναν μου φαινόταν η καλύτερη εναλλακτική για να μπορώ να βλέπω. Φυσικά, αυτό με έβαζε στη διαδικασία να θέλω να τις κόψω ξανά.

Όταν μετά από πολύ ψάξιμo και «περιήγηση» στα iconic hairstyle με αφέλειες της Jane Birkin και της Françoise Hardy, βρήκα αυτό ακριβώς που μου ταίριαζε, έστειλα αμέσως στην κομμώτριά μου και τη ρώτησα: «Πώς σου φαίνεται; Θα μου πήγαινε;». H έμπνευση ήρθε από τη Γαλλίδα Mara Lafontan. Ο προσωπικός της λογαριασμός στο Instagram έχει γίνει το αγαπημένο μου αντικείμενο ανάλυσης, γιατί έχει τις πιο προσεγμένες αφέλειες που έχω δει. Πλέον έχω μάθει όλα τα κόλπα που ακολουθεί η Lafontan για το τέλειο χτένισμα με αφέλειες:

1. Χτενίστε τις αφέλειες όσο είναι ακόμα βρεγμένες με μία στρογγυλή βούρτσα και στεγνώστε με πιστολάκι. Δώστε σχήμα με τα δάχτυλά σας και ανοίξτε τις στη μέση για να πετύχετε το τέλειο παριζιάνικο στιλ.

2. Κοιμηθείτε με τις αφέλειες πιασμένες. Την επόμενη μέρα, χτενίστε τις και κάντε πιστολάκι για λίγα λεπτά.

3. Ψεκάστε dry shampoo κάθε πρωί, ακόμη και αν τα μαλλιά σας είναι φρεσκολουσμένα. Η Lafontan δεν χρησιμοποιεί ποτέ λακ, αλλά dry shampoo, καθώς δεν θαμπώνει τα μαλλιά και διατηρεί τη μορφή τους.

View this post on Instagram

La nuit, dans Paris. @delvaux #delvauxtempete

A post shared by MARA ? LAFONTAN (@maralafontan) on

View this post on Instagram

I talk and I bite. A lot. Obviously. ??

A post shared by MARA ? LAFONTAN (@maralafontan) on

Read more at vogue.es

Διαβάστε επίσης | Hair Tutorial: Πώς να κόψετε τις αφέλειές σας στο σπίτι

MHT