η-εγκυκλοπαίδεια-της-μάσκαρα-86433
©John Gribben

Όταν μιλάμε για μάσκαρα, οι επιλογές είναι αμέτρητες: αυτές που προσφέρουν όγκο, μήκος, καμπύλες, θρέψη… Μια ατέλειωτη λίστα! Αλλά πώς ξέρετε ποια είναι η καλύτερη για τις βλεφαρίδες σας; Η Vogue παρουσιάζει έναν εύκολο και έξυπνο οδηγό 360° για να βρείτε αυτήν που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

©John Gribben
The Expert Mascara, Kevin Aucoin

Η αγαπημένη των ειδικών: Kevyn Aucoin, The Expert Mascara

Είναι η best seller επιλογή των makeup artists και όλων όσοι «ξέρουν». H διακριτική κλίση στο βουρτσάκι της επιτρέπει τέλεια εφαρμογή σε κάθε γωνία, η καμπυλωτή πάνω πλευρά της προσφέρει όγκο και διαχωρισμό στις βλεφαρίδες, ενώ η κάτω τις ανορθώνει και τις μακραίνει. Εν ολίγοις, εγγυάται επαγγελματικό αποτέλεσμα.

©John Gribben
Bad Gal Lash Mascara, Benefit

Το εφέ της ψεύτικης βλεφαρίδας: Benefit, Bad Gal Lash Mascara

Πρόκειται για την πιο έντονη φόρμουλα, για εκείνες οι οποίες αναζητούν το εφέ των ψεύτικων βλεφαρίδων, χωρίς την ταλαιπωρία που συνεπάγονται η κόλλα και τα τσιμπιδάκια. Η σύνθεσή της απογειώνει την απόδοση του χρώματος και οι βλεφαρίδες, κάθε μία ξεχωριστά, αποκτούν πλούσιο όγκο και μήκος με μεγάλη διάρκεια.

©John Gribben
Climax Mascara, Nars

Τhe all-rounder: Nars, Climax mascara

Δεν υπάρχει καλύτερο απ’ αυτό το βουρτσάκι με τις ραβδώσεις, που προσφέρει μέγιστο όγκο και μήκος. Το Lash Moisture Complex λειτουργεί σαν υβριδικό primer και μάσκαρα μαζί και περιλαμβάνει έντονες μαύρες κρεμώδεις χρωστικές κρεμώδους για άμεση ανόρθωση και πλούσιο χρώμα. Απλώνεται σε στρώσεις από τις ρίζες ως τις άκρες των βλεφαρίδων, χωρίς κόμπους, με ένα ευέλικτο τελείωμα που μπορεί να είναι τόσο «δραματικό» όσο επιθυμείτε.

©John Gribben
Unlimited Pro Volume Bendable Mascara, L’Oreal Paris

Το πολυδιάστατο βουρτσάκι: L’Oréal Paris, Unlimited Pro Volume Bendable Mascara

Αυτή η «έξυπνη» μάσκαρα περιλαμβάνει ένα ευλύγιστο βουρτσάκι, εμπνευσμένο από ένα τρικ που εφαρμόζουν backstage οι makeup artists για να καλύψουν εύκολα κάθε βλεφαρίδα. Οι εύκαμπτες γωνίες του επιτρέπουν στην κρεμώδη φόρμουλα να ντύσει κάθε βλεφαρίδα, χαρίζοντας τον επιθυμητό όγκο, μήκος και διαχωρισμό.

©John Gribben
Caution Extreme Lash Mascara, Hourglass

Το μήκος Bambi: Hourglass, Caution Extreme Lash Mascara

Για να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα όγκου και μήκους, το βουρτσάκι της στενεύει προς το τέλος, προσφέροντας απόλυτη ακρίβεια στην εφαρμογή. Με την πιο λεπτή άκρη του θα εξασφαλίσετε πλήρη κάλυψη, ενώ φτάνει εύκολα σε πιο δύσκολες περιοχές, όπως το εσωτερικό των ματιών και οι κάτω βλεφαρίδες  – χωρίς να τις κολλάει!

©John Gribben
Phenomen’eyes Mascara, Givenchy

Η «έξυπνη»: Givenchy, Phenomen’eyes Mascara

Αποκτήστε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με αυτό το σφαιρικό απλικατέρ με περιστροφή 360°. Το κοντό και χοντρό βουρτσάκι βοηθά να φτάσετε πολύ κοντά στη ρίζα της κάθε βλεφαρίδας, χαρίζοντας απίθανο μήκος.

©John Gribben
Volume Mascara, Dr Hauschka

Για τις ευαίσθητες επιδερμίδες: Dr Hauschka, Volume Mascara

Προσεκτικά σχεδιασμένη με μεταλλικές χρωστικές και υπερ-θρεπτικά φυσικά συστατικά, αυτή η μάσκαρα έχει σχεδιαστεί για τις ευαίσθητες επιδερμίδες με κύριο σκοπό την αποφυγή ερεθισμών. Εμπλουτισμένη με εκχύλισμα κυδωνιού και κερί candelilla περιποιείται τις βλεφαρίδες με κάθε στρώση. Εφαρμόστε τη με κινήσεις zig-zag για να δημιουργήσετε όγκο.

©John Gribben
Pump ‘N’ Volume, Diorshow

Για έξτρα όγκο: Diorshow, Pump ‘N’ Volume

Πλούσια σε συστατικά που προστατεύουν και θρέφουν, αυτή η μάσκαρα ανταποκρίνεται με επιτυχία σε ό,τι έχει να κάνει με την ενίσχυση του όγκου και της πυκνότητας. Είναι κρεμώδης και χαρίζει ένα πολυδιάστατο αποτέλεσμα.

©John Gribben
Bottom Lash Mascara, Clinique

Για την τσάντα: Clinique, Bottom Lash Mascara

Ανεξαρτήτως του αν ταξιδεύετε ή όχι, αυτή είναι η απόλυτη μίνι μάσκαρα. Η φόρμουλά της χαρίζει φυσικό βλέμμα χωρίς «μουντζούρες» ή κόμπους, ενώ το σπιράλ βουρτσάκι της είναι ιδανικό για τις κάτω βλεφαρίδες και το εσωτερικό των ματιών, επιτρέποντας εφαρμογή ακριβείας.

©John Gribben
Le Volume Revolution de Chanel Mascara, Chanel

The #extra: Chanel, Le Volume Revolution de Chanel Mascara

Σχεδιασμένο για να καλύπτει κάθε πιθανή γωνία με μία μόνο εφαρμογή, το ειδικά μελετημένο βουρτσάκι αποκαλύπτει το χρώμα, στρογγυλεύει τις βλεφαρίδες και «χτίζει» τον όγκο, για ένα σαγηνευτικό τελείωμα.