Getty Images
Getty Images
Getty Images

Nail Art: Η ροκ διάσταση του ανδρικού μανικιούρ

11 διάσημοι άντρες με βαμμένα νύχια, που κατάφεραν να μετατρέψουν μια συνήθεια ομορφιάς σε χαρακτηριστικό της ταυτότητας τους.

Το παγκόσμιο φεστιβάλ Pride, συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση της Essie πως ο Jonathan Van Ness, γνωστό μέλος της queer κοινότητας, θα είναι το νέο πρόσωπο της εταιρείας . Με αυτή την πρωτοβουλία, η γνωστή εταιρία καλλυντικών στοχεύει να δείξει πως τα βαμμένα νύχια είναι ένας τρόπος έκφρασης που δεν αναγνωρίζει διακρίσεις μεταξύ των φύλων.

Η Vogue παρουσιάζει μια σειρά από φωτογραφίες διασήμων που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον για το χρώμα των νυχιών τους.

 


Lou Reed
©Getty Images

Seal
©Getty Images

Την εποχή που το ροκ ήταν στο απόγειο του, δεν ήταν λίγοι οι καλλιτέχνες που έβαφαν τα νύχια τους, κάτι που συνδέθηκε για πάντα με την εκάστοτε περσόνα τους. Στη δεκαετία του ‘70 η επιρροή του David Bowie, είχε την ίδια ισχύ στη μόδα όσο και στη μουσική βιομηχανία. Ο γνωστός καλλιτέχνης, ξεχώριζε για τα έντονα βαμμένα νύχια του, τα οποία ταίριαζαν απόλυτα με την εκκεντρική εικόνα του.

 


Keith Richards
©Getty Images

Ο Steven Tyler των Aerosmith έβαφε επίσης τα νύχια του με σκούρα χρώματα, το ίδιο και ο διάσημος ηθοποιός Johnny Depp, ενώ ο Kurt Cobain που μεσουράνησε στα 90s, συνήθιζε να εμφανίζεται δημόσια με κόκκινα νύχια.

 


Johnny Depp
©Getty Images

Steven Tyler
©Getty Images

Σήμερα, τα βαμμένα νύχια εξακολουθούν να είναι statement στοιχείο στις εμφανίσεις των διασήμων, και στο κόκκινο χαλί. Συγκεκριμένα, στο Met Gala, o Harry Styles ξεχώρισε τόσο με την εκκεντρική εμφάνιση του όσο και για το μαύρο χρώμα στα νύχια του. Ο ράπερ, Bad Bunny με καταγωγή από το Puerto Rico, τονίζει ότι το σημαντικό είναι να μπορεί κανείς να επιλέγει ελεύθερα το τι ταιριάζει στην προσωπικότητά του, ακόμα και σε ότι αφορά την ομορφιά.

 


Brad Pitt
©Getty Images

 

Read more at Vogue.com

Scroll to Top