Δέκα χρόνια πριν το ελληνικό brand Zeus + Δione, με έμπνευση το “σπαθωτό”, ένα παραδοσιακό μοτίβο πάνω στο μετάξι, ξεκίνησε να γράφει την ιστορία του στο χώρο της μόδας, ζωντανεύοντας το όραμα της ιδρυτριών να ενισχύσουν την εγχώριας δημιουργικότητα και τεχνογνωσία της χώρας. Σήμερα το brand Zeus + Δione ένωσε το παρελθόν και την κληρονομιά των Ελλήνων artιsans με μια σύγχρονη οπτική, μέσα από την Resort 24 collection, που παρουσιάστηκε με φόντο το πλωτό μουσείο Hellas Liberty στον Πειραιά. Για την συλλογή Small Trades, ο creative director Marios Schwab ξεδίπλωσε το μωσαϊκό της δεξιοτεχνίας της Ελλάδας, θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στις γυναίκες και τους άνδρες τεχνίτες που κατάφεραν να κρατήσουν το χειροποίητο ζωντανό μέσα στους αιώνες και τις δεκαετίες, αλλά και στα δια χειρός επαγγέλματα.

O Marios Schwab άντλησε έμπνευση από τους δύτες σφουγγαριών στη Κάλυμνο, αλλά και στις περίφημες κάπες του χωριού Συρράκο, επιχειρώντας ένα ταξίδι στις δεκαετίες του ‘20 και του ‘30, μια χρυσή εποχή αληθινού sophistication και κομψότητας της Ελλάδας. Αξιοποίησε αναφορές από την ποίηση, το ρεμπέτικο, τη λογοτεχνία, την τέχνη και την αρχιτεκτονική, τις οποίες μετέφερε στην womenswear collection, αλλα και στην menswear συλλογή που έκανε το ντεμπούτο της.
Η Vogue βρέθηκε αποκλειστικά στο backstage και στο after party στο Hellas Liberty, καταγράφοντας όλα τα highlights.

Για πρώτη φορά η Zeus + Δione μας σύστησε μια menswear συλλογή, με τις ρίγες να έχουν έντονη παρουσία.

Η κουκούλα προστέθηκε σε πολλά από τα iconic φορέματα της συλλογής.

Οι πιέτες χάρισαν αέρινη κίνηση στα φορέματα της Resort 24 collection.

Zoom στις χειροποίητες κεντημένες λεπτομέρειες.

Οι ψαράδες της Θάσου και της Μυτιλήνης αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης πίσω από τις ναυτικές λεπτομέρειες.

Το σπαθωτό δεν θα μπορούσε να λείπει από την Zeus + Δione collection.

Utility φόρμες στην menswear συλλογή.

Οι τελικές πινελιές λίγο πριν το show.



Τα μοντέλα λαμβάνουν τις τελικές οδηγίες πριν ανέβουν στο catwalk.





Οι τελικές πινελιές στο μακιγιάζ από το backstage.

Οι τελικές πρόβες πριν το show.

Φυσικοί τόνοι στα νύχια των μοντέλων.
Μετά το show σειρά είχε το party. Ο φακός της Vogue Greece κατέγραψε τις ωραιότερες στιγμές.

Η co-founder της Zeus + Δione Δήμητρα Κολοτούρα.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η ηθοποιός Molly Ringwald.

Η Δήμητρα Κολοτούρα και ο σχεδιαστής κοσμημάτων Γιάννης Σεργάκης.

Ο creative director της Zeus + Δione Marios Schwab και η Style Director of Financial Times HTSI Isabelle Kountoure.

Ο Γιάννης και η Δήμητρα Κολοτούρα.

Η artistic director του Sergio Rossi Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη.

Ο παρουσιαστής Γιώργος Καράβας.

Η φωτογράφος Κατερίνα Κατόπη.

Ο Προμηθέας Σπυρίδης και η Τζίνα Μαργαριτοπούλου της Minas Designs.

H Lucy Fais.

H Leandra Medine.

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Η Marketing Manager της Lancôme Ιωάννα Φατούρου με την διευθύντρια της L’Oréal Hellas, Luxury Product Division Τόνια Γεωργιάδη.

Οι Bernard Julia, Άντρια Στάμου, Πέγκυ Λούτου, Τζούλι Σπαρτινού Πατρώνη.

Τα μοντέλα του show στο after party.

To party πραγματοποιήθηκε στο πλωτό μουσείο Hellas Liberty.