3-τάσεις-που-επιστρέφουν-με-την-έγκριση-287713
©Getty Images

Ο οίκος Prada γεννά πάντα συναισθήματα μέσα από κάθε συλλογή. Αυτή τη φορά επέλεξε να παίξει με το παιχνίδι των αντιθέσεων για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, ισορροπώντας ανάμεσα στο feminine και το masculine, τα ψυχρά και τα neon χρώματα αλλά και τις ανατρεπτικές σιλουέτες. Στο Fondazione του οίκου Prada στο Μιλάνο, ανακαλύψαμε τρία fashion trends να επιστρέφουν με την υπογραφή των Miuccia Prada και Raf Simons.

3 τάσεις που επιστρέφουν με την έγκριση του οίκου Prada-1
©Getty Images

Τα shoulder pads

Αν το oversized είναι η τάση του τώρα, η επόμενη σεζόν φαίνεται πως θα ανήκει σε giant αναλογίες. Ο οίκος Prada πρότεινε μια τραπεζοειδή φιγούρα μέσα από σακάκια και parkas με έντονα shoulder pads, τα οποία είχαν στενή μέση και συνδυάστηκαν με microshorts, panties και pencil φούστες, ενισχύοντας τις αντιθέσεις. Το power dressing του 2024 περιλαμβάνει φιγούρες βγαλμένες από τα 80s με έντονο αισθησιασμό, ενώ τα masculine shoes είναι η πινελιά που τοποθετεί αυτά τα look στο τώρα.

3 τάσεις που επιστρέφουν με την έγκριση του οίκου Prada-2
©Getty Images

Τα κρόσσια

Η Prada πρόσθεσε κίνηση και δυναμισμό στα looks μέσα από μακριά κρόσσια, μια λεπτομέρεια που είδαμε και σε άλλα catwalks της σεζόν SS24. Για τον οίκο Prada το trend μεταφράστηκε σε μακριές αιθέριες φούστες που αποκάλυπταν από μέσα τα hot pants ή συνδυάστηκαν με crew-neck φορέματα συνεχίζοντας το παιχνίδι των αντιθέσεων.

3 τάσεις που επιστρέφουν με την έγκριση του οίκου Prada-3
©Getty Images

Το layering

Το styling hack της επόμενης σεζόν χτίζεται πάνω σε στρώσεις από πολλά layers. Στο Prada catwalk τα cardigans φορέθηκαν πάνω από polo top και από πάνω τοποθετήθηκε μια ζώνη. Όπως και οι μεταλλιζέ φούστες με τα κρόσσια που συνδυάστηκαν με σορτς και όχι μία αλλά δύο ζώνες να τονίζουν την σιλουέτα.

MHT