από-το-balloon-στο-mermaid-3-γραμμές-που-επιστρέφουν-212730
©Carolina Herrera

Στην Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, το άψογο tailoring και ο μινιμαλισμός των Peter Do και Michael Kors όρισαν το νέο workwear. Υπήρξαν όμως και οίκοι που εμπνεύστηκαν από την δεκαετία του 2000, επαναφέροντας κάποιες ξεχασμένες τάσεις στο προσκήνιο.

Πρόκειται για τα balloon, την mermaid γραμμή (γοργόνα) και τα στράπλες, που είχαν μείνει αρκετά χρόνια εκτός και θεωρούνταν ξεπερασμένα. Οίκοι όπως Carolina Herrera, Oscar de la Renta και Proenza Schouler, επαναπροσδιόρισαν αυτές τις γραμμές, προσαρμόζοντάς τες στο τώρα για να δείχνουν απόλυτα σύγχρονες.

Η μόδα δεν σταματά να αναπολεί την δεκαετία των 00s με την Y2K αισθητική να θεωρείται super hot τώρα, κάτι που φυσικά οφείλεται και στην αδυναμία που δείχνει η Generation Z σε αυτή την περίοδο της μόδας.

Από το balloon στο mermaid: 3 γραμμές που επιστρέφουν στη μόδα-1
©Proenza Schouler

Είναι πια γεγονός πως balloon, mermaid και στράπλες επιστρέφουν και η Vogue έχει τους trending συνδυασμούς. 

Τα balloon 

Την δεκαετία του 2000 πολλές celebrities περπάτησαν με balloon φορέματα στο κόκκινο χαλί. Στην πρώτη γραμμή της μόδας τότε ήταν και οι balloon φούστες και τα τοπ, με όγκο στο κάτω μέρος. Είχαμε σχεδόν ξεχάσει αυτό το στυλ, στην νέα του εκδοχή όμως σίγουρα έχει ενδιαφέρον. Ο οίκος Proenza Schouler πρότεινε balloon στράπλες τοπ συνδυασμένο με δερμάτινο παντελόνι και το στυλ είναι σίγουρα edgy.

Από το balloon στο mermaid: 3 γραμμές που επιστρέφουν στη μόδα-2
©Proenza Schouler

Ο οίκος Oscar de la Renta επέστρεψε στα κλασικά balloon φορέματα, όπως και ο Paco Rabanne που τα συνδύασε με φλατ μυτερές γόβες, ενώ ο Duncan επέλεξε καρό balloon φορέματα με μπότες.

Από το balloon στο mermaid: 3 γραμμές που επιστρέφουν στη μόδα-3
©Oscar de la Renta

Η mermaid γραμμή 

Η γραμμή γοργόνα είναι σίγουρα πιο drama, μπορεί όμως να ενταχθεί εύκολα σε ένα σύγχρονο στυλ, όπως είδαμε και στα catwalks. O Harris Reed για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, πρότεινε φούστες σε mermaid γραμμή που αγκαλιάζουν το σώμα και ανοίγουν στο τελείωμα, σχηματίζοντας μια ουρά γοργόνας.

Από το balloon στο mermaid: 3 γραμμές που επιστρέφουν στη μόδα-4
©Harris Reed

Αντίστοιχα mermaid φορέματα αλλά και τζιν είδαμε και στον οίκο Alaia. Συγκεκριμένα μας πρότεινε τα skirt jeans που είναι στενά στο πάνω μέρος και ανοίγουν πολύ από τα γόνατα και κάτω θυμίζοντας περισσότερο φούστες με γραμμή γοργόνας.

Από το balloon στο mermaid: 3 γραμμές που επιστρέφουν στη μόδα-5
©Alaia

Τα στράπλες 

Τα τελευταία χρόνια η έμφαση στους ώμους δινόταν μέσα από off-shoulder κομμάτια ή με cut-outs. Τώρα τα στράπλες επιστρέφουν σε όλα τα βραδινά φορέματα και τοπ, όπως είδαμε στους Michael Kors, Proenza Schouler, Brandon Maxwell και Carolina Herrera.

Από το balloon στο mermaid: 3 γραμμές που επιστρέφουν στη μόδα-6
©Brandon Maxwell

Τα sequined στράπλες φορέματα του Michael Kors μας δίνουν μια γεύση από τα βραδινά looks που θα υιοθετήσουμε σίγουρα την επόμενη σεζόν.

Από το balloon στο mermaid: 3 γραμμές που επιστρέφουν στη μόδα-7
©Michael Kors

Διαβάστε επίσης | Λευκά sneakers: 8 fresh σχέδια για τα spring outfits 

MHT