αυτό-θα-είναι-το-πιο-chic-φόρεμα-του-καλοκα-308824
©Instagram/Elsa Hosk

Από το Παρίσι μέχρι το Μιλάνο και το Λονδίνο, όλοι οι fashion designers φαίνεται να έχουν συμφωνήσει: τα low-waisted pieces με αέρα από τα 2000s επιστρέφουν και θα είναι παντού την άνοιξη-καλοκαίρι 2024. Αυτή τη σεζόν όμως, εκτός από τα παντελόνια, αναβαθμίζουμε την γκαρνταρόμπα με τα low-waisted φορέματα, που όπως είδαμε στις πασαρέλες των MM6 Maison Margiela, Khaite, Fendi και Simone Rocha, ήρθαν για να μείνουν για πολύ καιρό ακόμα.

Ο συγκεκριμένος τύπος φορέματος χαρακτηρίζεται από μια πολύ χαμηλότερη εφαρμογή από τα συνηθισμένα, που συνήθως πέφτει γύρω από τους γοφούς και όχι στη μέση. Τα ρούχα με χαμηλό ύψος, αναδεικνύουν τον κορμό και τονίζουν την σιλουέτα. Αν τα χαμηλοκάβαλα τζιν -τυπικό στυλ της tacky-chic εποχής είχαν σκοπό να δώσουν σέξι αέρα σε ένα look, με αυτό το φόρεμα, συμβαίνει το αντίθετο .Η αλήθεια είναι πως αφήνουν ένα πιο romantic look με girly διάθεση.

Αυτό θα είναι το πιο chic φόρεμα του καλοκαιριού-1
©Instagram/Elsa Hosk

Αρχικά, το είδαμε στις celebrities και στο κόκκινο χαλί που το low-waisted φόρεμα ήταν πιο δημοφιλές, καθώς ήταν συνώνυμο της κομψότητας. Μεγάλες stars όπως η Julia Garner στο κόκκινο χαλί του Annual Academy Museum Gala στο Los Angeles ή η Emily Ratajkowski στο Met Gala 2023, είχαν ήδη κάνει viral αυτή τη σιλουέτα του φορέματος.

Ενώ η τάση είναι ακόμα διακριτική στην καθημερινότητα, ορισμένες stars δεν έχουν διστάσει να την υιοθετήσουν. Ας αναφέρουμε την Elsa Hosk , ή ακόμα και τη Suki Waterhouse. H πρώτη επέλεξε ένα fluid μοντέλο με λεπτομέρειες δανεισμένες από το slip dress, η δεύτερη επέλεξε ένα μεταξωτό φόρεμα με flirty αισθητική που πρωταγωνιστεί στις τάσεις αυτή τη στιγμή (μια τάση που χαρακτηρίζεται από μεταξωτές κορδέλες, δαντέλες και διαφάνειες, παστέλ χρώματα ή ακόμα και poetic σιλουέτες και εστιάζουν στην θηλυκότητα των ονείρων).

H Vogue συγκέντρωσε όλα τα low-waisted φορέματα για το καλοκαίρι 2024.

Αυτό θα είναι το πιο chic φόρεμα του καλοκαιριού-2
©Alaia

Φόρεμα,Alaia

Αυτό θα είναι το πιο chic φόρεμα του καλοκαιριού-3
©Staud

Φόρεμα,Staud

Αυτό θα είναι το πιο chic φόρεμα του καλοκαιριού-4
©Khaite

Φόρεμα,Khaite

Διαβάστε επίσης | Αυτά είναι τα 3 flat σανδάλια που θα φορέσουμε το καλοκαίρι

MHT