όταν-οι-διάσημοι-παίζουν-τένις-99347
©Getty Images

Από τον 13ο αιώνα το τένις ήταν το πιο δημοφιλές άθλημα στις βασιλικές αυλές και στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας του Παρισιού. Οι βασιλείς Louis X και Charles V της Γαλλίας (όπως και ο Henry VIII της Αγγλίας) ήταν φανατικοί παίκτες.

Στις μέρες μας διεθνή πρωταθλήματα, όπως το Wimbledon, το US Open και το Roland Garros προσελκύουν πλήθος διάσημων θεατών, συμπεριλαμβανομένων ηθοποιών, σχεδιαστών μόδας και μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Στη διοργάνωση του Wimbledon το 2018 παρευρέθηκαν από τον Lewis Hamilton και την Anna Wintour μέχρι τον Drake και τον Justin Timberlake. Φυσικά, δεν είναι μόνο φανατικοί οπαδοί, αλλά και ερασιτέχνες παίκτες.

Στη δεκαετία του 1940, η Katharine Hepburn και η Ava Gardner περνούσαν ώρες στα γήπεδα, ενώ τον Ιούλιο του 1953 ο John F. Kennedy και η Jacqueline Bouvier γιόρτασαν τον αρραβώνα τους, μεταξύ άλλων, σ’ έναν αγώνα τένις στο Hyannis Port της Μασαχουσέτης.

Χρόνια αργότερα, τη δεκαετία του 1970, ο Dustin Hoffman, ο Clint Eastwood, ο Elton John και η Diana Ross ένωσαν τις δυνάμεις τους με επαγγελματίες παίκτες του τένις προκειμένου να συμμετάσχουν στο “Robert F. Kennedy Pro Celebrity Tennis Tournament”, ένα τουρνουά που διοργανώθηκε με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος R. F. Kennedy Memorial Fund για παιδιά.

Το 1993, ο Elton John συνεργάστηκε με την πρωταθλήτρια τένις και μακροχρόνια φίλη του Billie Jean King στη διοργάνωση του WTT Smash Hits, ενός τουρνουά από το οποίο ωφελήθηκε τρομερά το Elton John AIDS Foundation.

Σήμερα, ο φωτογραφικός φακός έχει συλλάβει ουκ ολίγες φορές τον Harry Styles, τον Justin Bieber και τη Δούκισσα του Cambridge με μια ρακέτα ανά χείρας, αποδεικνύοντας ότι η γοητεία του αθλήματος δεν έχει ξεθωριάσει στο πέρασμα του χρόνου. H Vogue κάνει μια βουτιά στον χρόνο και ξεχωρίζει τις πιο δυνατές «τένις» στιγμές των διάσημων του πλανήτη.

Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-1
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-2
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-3
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-4
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-5
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-6
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-7
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-8
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-9
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-10
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-11
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-12
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-13
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-14
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-15
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-16
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-17
©Getty Images
Όταν οι διάσημοι παίζουν τένις-18
©Getty Images
MHT