δανάη-γιαννέλλη-η-ελληνίδα-σχεδιάστρ-186338
©Haris Farsarakis @10 Artists Management

Το beachwear του καλοκαιριού αποτελείται από ένα μαγιό, ένα καφτάνι και πολλά κοσμήματα που πλαισιώνουν το στυλ μας, αφήνοντας και το λευκό τους αποτύπωμα στην επιδερμίδα μας, σαν μια ανάμνηση από ένα καλοκαίρι που θέλουμε να κρατήσουμε για πάντα. Γι’ αυτό και ξεχωρίσαμε τα διαχρονικά κοσμήματα της Ελληνίδας σχεδιάστριας Δανάης Γιαννέλλη, κοσμήματα που δεν ακολουθούν τις εφήμερες τάσεις, αλλά έχουν αυτή την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια που αναβαθμίζει ακόμα και την πιο απλή εμφάνιση.

Δανάη Γιαννέλλη: Η Ελληνίδα σχεδιάστρια με τα πιο καλοκαιρινά κοσμήματα-1
©Danai Giannelli

Η Δανάη Γιαννέλλη, δημιουργός και του ομώνυμου brand, πιστεύει ότι «το layering στο κόσμημα είναι μια έκφραση χαλαρότητας και ανεμελιάς, κάτι που αναζητάμε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα, δίνει την ελευθερία σε μια γυναίκα να συνδυάσει διάφορα κοσμήματα, από πολύτιμα και ακριβά μέχρι πιο απλά, ανάλογα με τη διάθεση και το στιλ της κάθε φορά». Η συλλογή της Chromata με τα πολύχρωμα νήματα φτιαγμένη στο χέρι με κερί, είναι ο ορισμός του layering, με τα βραχιόλια κάθε χρώματος να συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους. «Ήθελα να φτιάξω κομμάτια που να συνδυάζουν το μέταλλο με το ζωντανό χρώμα και να ανεβάζουν τη διάθεση. Ακόμα και ο ήχος που κάνουν τα bangles όταν ακουμπούν το ένα το άλλο φορεμένα στο χέρι προκαλεί μια αίσθηση χαράς», λέει.

Δανάη Γιαννέλλη: Η Ελληνίδα σχεδιάστρια με τα πιο καλοκαιρινά κοσμήματα-2
©Danai Giannelli

«Κινητήριες δυνάμεις της Δανάης Γιαννέλλη είναι το φως και το χρώμα, σε σχέδια που αποπνέουν δύναμη, θηλυκότητα, χαλαρή πολυτέλεια και ευαισθησία, έννοιες που μεταφράζονται σε κοσμήματα τα οποία θα φορεθούν «για πάντα».  H δημιουργός επιλέγει να δουλεύει με το ασήμι, τον χρυσό, τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Τα κοσμήματά της αποπνέουν bohemian chic vibes με μια ανεπιτήδευτη κομψότητα. Εκτός από τα iconic πια bangles, από την συλλογή Danai Giannelli, ξεχωρίζουμε αλυσίδες σε διάφορα σχέδια και μήκη, κοχύλια και μαργαριτάρια, φυλαχτά και μικρές ή μεγάλες ιστορίες πίσω από κάθε σχέδιο. Κάθε κομμάτι έχει και κάτι το ιδιαίτερο να αφηγηθεί, μια ακόμα καλοκαιρινή ιστορία που θα μας συντροφεύει και το χειμώνα.

Δανάη Γιαννέλλη: Η Ελληνίδα σχεδιάστρια με τα πιο καλοκαιρινά κοσμήματα-3
©Danai Giannelli
Δανάη Γιαννέλλη: Η Ελληνίδα σχεδιάστρια με τα πιο καλοκαιρινά κοσμήματα-4
©Danai Giannelli

Ανακαλύψτε την συλλογή της Δανάης Γιαννέλλη στο danai-giannelli.com

MHT