Η Grace Wales Bonner είναι η νέα creative director of menswear του οίκου Hermès. Η 35χρονη Βρετανίδα σχεδιάστρια, η οποία δημιούργησε την ομώνυμη μάρκα ανδρικής ένδυσης το 2014 και έχει μακροχρόνια συνεργασία με την Adidas, θα παρουσιάσει την πρώτη της επίδειξη για τον γαλλικό οίκο τον Ιανουάριο του 2027, ανακοίνωσε σήμερα η Hermès. Θα διαδεχθεί την Véronique Nichanian, η οποία αποχωρεί μετά από 37 χρόνια. Είναι κατανοητό ότι η Wales Bonner θα συνεχίσει το ομώνυμο brand παράλληλα με τον ρόλο της στην Hermès.
«Είμαι πραγματικά στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω την Grace στην οικογένεια της Hermès. Η άποψή της για τη σύγχρονη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό θα συμβάλει στη διαμόρφωση του ανδρικού στυλ της Hermès, συνδυάζοντας την κληρονομιά του οίκου με μια σίγουρη ματιά στο τώρα. Η όρεξη και η περιέργεια της Grace για καλλιτεχνική πρακτική συνάδουν έντονα με τη δημιουργική νοοτροπία και προσέγγιση της Hermès. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός εμπλουτιστικού αμοιβαίου διαλόγου», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Pierre-Alexis Dumas, general artistic director της Hermès.
«Είναι μεγάλη μου τιμή που μου εμπιστεύτηκαν τον ρόλο του creative director of menswear της Hermès. Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε να ξεκινήσω αυτό το νέο κεφάλαιο, ακολουθώντας μια γενεαλογία εμπνευσμένων τεχνιτών και σχεδιαστών. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Pierre-Alexis Dumas και τον Axel Dumas για την ευκαιρία να φέρω το όραμά μου σε αυτόν τον μαγικό οίκο», δήλωσε η Wales Bonner.
Ενώ οι άνθρωποι του κλάδου στοιχημάτιζαν σε μια εκ των έσω μετακίνηση, η Hermès επέλεξε ένα νέο ταλέντο. Η Wales Bonner γεννήθηκε στο Λονδίνο από Αγγλίδα μητέρα και Τζαμαϊκανό πατέρα, αποφοίτησε από το Central Saint Martins το 2014 και ίδρυσε αμέσως μετά την ανδρική της μάρκα (λανσάρισε τη γυναικεία ένδυση το 2018). Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, μεταξύ άλλων emerging menswear designer στα British Fashion Awards το 2015, LVMH Young Designer Prize το 2016 και CFDA International Men’s Designer of the Year το 2021.




