η-maria-grazia-chiuri-επιστρέφει-στον-οίκο-fendi-ως-chief-creative-officer-377181
©Maria Grazia Chiuri.Photo: Paola Mattioli

Η Maria Grazia Chiuri είναι η νέα chief creative officer του οίκου Fendi. Η Chiuri θα παρουσιάσει την πρώτη της συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2026 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου τον επόμενο Φεβρουάριο. Ο διορισμός έρχεται έξι μήνες μετά την αποχώρησή της από τη θέση της στον Dior. Σηματοδοτεί επίσης ένα είδος επιστροφής στην πατρίδα: η Chiuri, η οποία κατάγεται από τη Ρώμη, εργάστηκε στον Fendi για 10 χρόνια ως σχεδιάστρια αξεσουάρ μεταξύ 1989 και 1999, όπου ηγήθηκε της ανάπτυξης της χαρακτηριστικής τσάντας Baguette του οίκου.

«Η Maria Grazia Chiuri είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργικά ταλέντα στη μόδα σήμερα και είμαι ενθουσιασμένη που επέλεξε να επιστρέψει στον Fendi για να συνεχίσει να εκφράζει τη δημιουργικότητά της εντός του ομίλου LVMH, αφού μοιράστηκε το τολμηρό της όραμα για τη μόδα. Περιτριγυρισμένη από τις ομάδες του Fendi και σε μια πόλη που της είναι αγαπητή, είμαι πεπεισμένος ότι η Maria Grazia θα συμβάλει στην καλλιτεχνική ανανέωση και τη μελλοντική επιτυχία του οίκου, διαιωνίζοντας παράλληλα τη μοναδική του κληρονομιά», δήλωσε ο Bernard Arnault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου LVMH.

Είναι η πρώτη chief creative officer μετά την παραίτηση του Kim Jones τον Οκτώβριο του 2024. Η Silvia Venturini Fendi, απόγονος του οίκου και εγγονή των ιδρυτών Adele και Edoardo Fendi, ανέλαβε το womenswear, επιβλέποντας και τo menswear. Στις 29 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, η Venturini Fendi  προήχθη σε επίτιμη πρόεδρος.

«Είμαι ενθουσιασμένη που καλωσορίζω τη Maria Grazia στην ομάδα. Ο ρόλος ενός δημιουργικού διευθυντή δεν είναι πλέον απλώς να σχεδιάζει όμορφα ρούχα, αλλά να επιμελείται μια κουλτούρα και να αντικατοπτρίζει τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Το ταλέντο και το όραμά της θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της κληρονομιάς του Fendi, διαμορφώνοντας τα μελλοντικά ταλέντα στον οίκο και εμβαθύνοντας τη δέσμευσή μας στην ιταλική δεξιοτεχνία», πρόσθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Fendi, Ramon Ros.

MHT