η-pelagia-kolotouros-είναι-η-νέα-creative-design-director-της-lacoste-260909
©Photo: Cyril Masson

Η Lacoste μόλις ανακοίνωσε ότι η Pelagia Kolotouros αναλαμβάνει το ρόλο της creative design director, έχοντας την ευθύνη για την δημιουργική διαδικασία. Αυτή η κίνηση έρχεται ένα μήνα μετά την αποχώρηση της creative director Louise Trotter, με το γαλλικό brand Lacoste να ανακοινώνει πως αλλάζει προς ένα διαφορετικό μοντέλο.

Στόχος δεν ήταν η αντικατάσταση της Trotter. Όπως είχε δηλώσει και ο Πρόεδρος της Lacoste Thierry Guibert, το brand οδηγούνταν προς ένα νέο κεφάλαιο με μια κολεκτίβα σχεδιαστών που θα μοιραστούν τόσο το ταλέντο όσο και την εμπειρία τους. Αυτό το νέο μοντέλο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους οίκους τα τελευταία χρόνια, παίρνοντας την προσοχή από ένα και μόνο designer και στρέφοντάς τη σε μια σειρά από creatives. Η Kolotouros από το νέο της ρόλο θα επιβλέπει την συνεργασία ανάμεσα στις δημιουργικές ομάδες και κοινότητες της Lacoste, αλλά και σε όλες τις κολεκτίβες που συνδέονται με το brand.

Η Pelagia Kolotouros με καταγωγή από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, εργαζόταν για την Adidas ως υπεύθυνη για τις συνεργασίες με την Ivy Park και τον Pharrell Williams. Στο παρελθόν ήταν η global creative director της North Face. Έχει εργαστεί επίσης για brands όπως Yeezy, Calvin Klein και Theory, ενώ έχει αποφοιτήσει από το Parsons School of Design της Νέας Υόρκης.

“Με την μεγάλη εμπειρία της στο να αναπτύσσει επιτυχημένες συνεργασίες, να επαναπροσδιορίζει δημιουργικά μοντέλα δίνοντας τους iconic status, αλλά και το ταλέντο της στο να συνδέει κουλτούρες από τη μόδα και τον αθλητισμό,η Pelagia έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να οδηγήσει την Lacoste στο νέο της κύκλο δημιουργικής έκφρασης και στο κυνήγι του στόχου να αναδειχθεί στο πιο inspiring γαλλικό brand των fashion sports”, δήλωσε η deputy CEO της Lacoste Catherine Spindler.

Ειδικά στον τομέα των sportswear, οι ρυθμοί των συνεργασιών επιταχύνονται και αναμένουμε ακόμα περισσότερες εκπλήξεις.

MHT