Η Stella McCartney δεν το έκρυψε ποτέ: το άλογο κατείχε πάντα μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα αγαπημένα της ζώα – αν όχι και στα προσωπικά της τοτέμ. Για να γιορτάσει το 2026 λοιπόν, το Έτος του Αλόγου στο σεληνιακό ημερολόγιο, η Βρετανίδα σχεδιάστρια έκανε το επιβλητικό ζώο με τη χαρακτηριστική χαίτη επίκεντρο των εμπνεύσεών της, δίνοντάς του ρόλο πρωταγωνιστή για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2026-27.
Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά στη Vogue France: «Κάνω ιππασία όλη μου τη ζωή. Οι πιο όμορφες αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας είναι από πεζοπορίες στη Σκωτία με την αδελφή μου. Λολυμπούσαμε στις λίμνες και ταξιδεύαμε για ώρες ατελείωτες, μόνο εμείς και τα ζώα. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς δεσμούς στη ζωή μου έχουν είναι άλογα, και έτσι έμαθα το αμοιβαίο αίσθημα εμπιστοσύνης, αγάπης και ασφάλειας».

Η αναφορά στο ιππικό σύμπαν δόθηκε από τη στιγμή που έφτασε η πρόσκληση που δεν ήταν άλλη από ένα παιχνίδι My Little Pony, συνοδευόμενο από μια μικρή βούρτσα για να χτενίζεται η χαίτη του – μια παιχνιδιάρικη και συνειδητή αναφορά στη σχέση της σχεδιάστριας με τα άλογα. Ο μάστερ των τελετών, ο Jean-François Pignon, παρουσίασε ενίσχυσε το mood με μια μια εντυπωσιακή ιππική χορογραφία: άλογα, αρχικά λευκά και στη συνέχεια μαύρα, κινήθηκαν με χάρη στον χώρο, πριν τα μοντέλα παρελάσουν γύρω τους.
Το σόου άνοιξε με ένα oversized παλτό από συνθετική γούνα, μια σαφή δήλωση της Stella McCartney, η οποία έχει κάνει τη βιώσιμη και οικολογικά υπεύθυνη μόδα επίκεντρο του οράματός της. Ακολούθησε μια συλλογή πιστή στο DNA της: ακριβές, δομημένο tailoring, πάντα με μια διακριτική δόση ανατροπής, τζιν με λεπτομέρειες από φερμουάρ, γοητευτικά ρουστίκ πλεκτά πουλόβερ, polo μπλούζες και statement tank tops.

Kαι φυσικά, δεν έλειψε η έμπνευση από τα 80s: ριγέ rugby polo με έντονους ώμους, φορεμένα μέσα από ψηλόμεσα τζιν με ζώνη, δημιούργησαν σιλουέτες ταυτόχρονα σπορ και δυναμικές, ενώ μεταξωτά βραδινά φορέματα και παγιέτες, μας ταξίδεψαν στην εποχή της ντίσκο.

Και για φινάλε; Μια αναφορά στον Paul McCartney, θρυλικό μέλος των The Beatles και πατέρα της σχεδιάστριας, που βρισκόταν στην πρώτη σειρά: ένα tank top με την απλή επιγραφή «My dad is a rock star»!
Διαβάστε επίσης | Scarf styling: Οι πιο ενδιαφέροντες τρόποι να φορέσουμε τα μαντίλια μας την άνοιξη




