η-ulla-johnson-παρέδωσε-μαθήματα-layering-για-το-φθινόπ-211995
©Photographed by Hunter Abrams

«Είναι λίγο baroque ψυχεδέλεια», λέει η Ulla Johnson στη Vogue μέσω Zoom, για την συλλογή της που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης. «Παίζαμε με το hand marbling, το μεταφράζαμε σε prints και δουλεύαμε το print vibe και στα πλεκτά». H σχεδιάστρια άντλησε έμπνευση από τη δουλειά της Κολομβιανής καλλιτέχνιδας υφασμάτων Olga de Amaral για τη φετινή σεζόν. «Είναι γνωστό ότι εργάζεται με αυτές τις πολύ γήινες ίνες και στη συνέχεια τοποθετεί πολύτιμα μέταλλα πάνω τους και έχει αυτή την πολύ πλούσια textural επιφάνεια», συνεχίζει η Johnson.

Αυτή η ιδέα με τις διαφορετικές υφές εκτείνεται σε όλη τη συλλογή, από ένα peplum τοπ και ένα παντελόνι φτιαγμένο από δερμάτινα υπολείμματα και crochet στο χέρι, μέχρι τις μεταλλικές μπλούζες και τα γιλέκα. Στο μπροστινό μέρος των αξεσουάρ, επίσης, υπάρχουν κοσμήματα από ανακυκλωμένο ορείχαλκο και γυαλί, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με μια ομάδα καλλιτεχνών στο Ναϊρόμπι.

Η Ulla Johnson παρέδωσε μαθήματα layering για το φθινόπωρο 2022-1
©Photographed by Hunter Abrams

Η χρήση του layering δημιουργεί μια αίσθηση βάθους στο runway της Johnson, είτε πρόκειται για ένα φόρεμα με βολάν σε συνδυασμό με ένα καρό τοπ από κάτω, ή ένα φανελάκι που φοριέται πάνω από ένα jumper ή ένα πουκάμισο κρεμασμένο πάνω από ένα μίντι φόρεμα. «Πιστεύω ότι υπήρχε κάτι λίγο grunge και ασυνήθιστο στον τρόπο που συνδυάσαμε τα πράγματα, το οποίο ήταν πραγματικά συναρπαστικό», σχολιάζει η Johnson.

Η Ulla Johnson παρέδωσε μαθήματα layering για το φθινόπωρο 2022-2
©Photographed by Hunter Abrams

Τα mix & match prints, επίσης, είναι κάτι σύνηθες στη συλλογή. «Νομίζω ότι το κάνουμε αρκετά εύκολο, με το mix & match», λέει η σχεδιάστρια.«Υπάρχει επανάληψη των prints σε διαφορετικά υλικά ή και η ανάμειξη διαφορετικών prints στα ίδια χρώματα. Τα prints αφορούν τα πλεκτά και τα υφαντά. Νομίζω ότι αυτό επιτρέπει την πρόσβαση στο ντύσιμο με τρόπο που κάνει mix τα πράγματα».

Η Ulla Johnson παρέδωσε μαθήματα layering για το φθινόπωρο 2022-3
©Photographed by Hunter Abrams

Παρά την πολυεπίπεδη φύση των looks, η Johnson παραμένει πιστή στον στόχο της, δηλαδή στο να δημιουργεί ρούχα που φοριούνται εύκολα στην καθημερινότητα. «Αυτό που είναι γνωστό στα ρούχα μας είναι η αίσθηση της ευκολίας», καταλήγει η σχεδιάστρια. «Είναι αληθινά ρούχα για αληθινές γυναίκες και ο τρόπος που τα συνδυάζουμε μιλάει για τον τρόπο που ντύνονται στην πραγματικότητα οι γυναίκες».

Η Ulla Johnson παρέδωσε μαθήματα layering για το φθινόπωρο 2022-4
©Photographed by Hunter Abrams
Η Ulla Johnson παρέδωσε μαθήματα layering για το φθινόπωρο 2022-5
©Photographed by Hunter Abrams
Η Ulla Johnson παρέδωσε μαθήματα layering για το φθινόπωρο 2022-6
©Photographed by Hunter Abrams
Η Ulla Johnson παρέδωσε μαθήματα layering για το φθινόπωρο 2022-7
©Photographed by Hunter Abrams

Διαβάστε επίσης | Οι XXL τσάντες είναι το key αξεσουάρ της άνοιξης

MHT