Οι εμφανίσεις της Bella Hadid, της Lizzo και του street style της Κοπεγχάγης, έχουν κάτι κοινό, το corset top που φαίνεται πως γίνεται ξανά κομμάτι της γκαρνταρόμπας, φυσικά διαφοροποιημένο σε σχέση με το παρελθόν. O κορσές ξεκίνησε ως ένα στενό, αμάνικο ρούχο και εξελίχθηκε σε εσώρουχο ενισχυμένο με μπανέλες που συμπίεζε τα πλευρά με αποτέλεσμα να σμιλεύεται το σώμα και να δημιουργείται ένας πιο λεπτός κορμός ή μέση. Ήταν ένα αμφιλεγόμενο κομμάτι αφού συνδέθηκε με την καταπίεση των γυναικών ή και ιστορίες βασανισμού, οι ιστορικοί της μόδας Valerie Steele και Colleen Gau υποστηρίζουν ότι ο κορσές δεν δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα υγείας, μπορούσε ωστόσο να επιφέρει λιποθυμία και μειωμένη ζωτικότητα, λόγω του ότι έσφιγγε υπερβολικά το σώμα.
Στην πορεία της ιστορίας ο κορσές άρχισε να κατασκευάζεται από ελαστικά υφάσματα. Στη δεκαετία του 1970 η Vivienne Westwood ενσωμάτωσε τον κορσέ στην πανκ αισθητική της, σε αυτή την περίπτωση όμως αντί να περιορίζουν τις γυναίκες, ενίσχυαν τη δυναμικότητά τους. Ο Jean-Paul Gaultier και ο Thierry Mugler ακολούθησαν στη δεκαετία του ’80, περιλαμβάνοντάς τους στις δημιουργίες τους, ενώ η Madonna φόρεσε τον διάσημο ροζ σατέν κορσέ του πρώτου στην περιοδεία της Blonde Ambition, το 1991, δίνοντάς του νέα δυναμική.
Το φθινόπωρο του 2021 ο κορσές ακολουθεί το κλασικό του σχήμα, είναι όμως ένα κομμάτι από μαλακό βαμβακερό ύφασμα, ακόμα και πλεκτό, που τονίζει τις καμπύλες χωρίς να κάνει κανένα σώμα να ασφυκτιά. Το βλέπουμε συνδυασμένο ακόμα και με πολύ casual κομμάτια όπως το τζιν παντελόνι, γίνεται εργαλείο για φθινοπωρινά layering καθώς φοριέται πάνω από πουκάμισα. Το corset top το συναντάμε ακόμα και μέσα από κοστούμια, οπότε μπορεί να αποτελέσει και τη θηλυκή λεπτομέρεια ενός office look.
Η Vogue συγκέντρωσε εμφανίσεις με κορσέ για τα πιο θηλυκά στυλ του φθινοπώρου.