ο-sabato-de-sarno-είναι-ο-νέος-creative-director-του-οίκου-gucci-259742

Το όνομα του νέου creative director του οίκου Gucci, μετά την αποχώρηση του Alessandro Michele, μόλις ανακοινώθηκε επίσημα από τον όμιλο Kering. Ο Sabato De Sarno αναλαμβάνει άμεσα τα νέα του καθήκοντα στο τιμόνι του οίκου Gucci, ενώ η πρώτη του συλλογή θα παρουσιαστεί στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο Sabato De Sarno γεννήθηκε στη Νάπολη και ξεκίνησε την καριέρα του στον οίκο Prada το 2005. Συνέχισε στον Dolce & Gabbana και το 2009, εντάχθηκε στην ομάδα του Valentino, όπου και διατέλεσε Fashion Director έχοντας την εποπτεία των γυναικείων και αντρικών συλλογών.

Ο Πρόεδρος και CEO του οίκου Gucci Marco Bizzarri δήλωσε: “Είμαι ενθουσιασμένος που ο Sabato έρχεται στον Gucci ως νέος creative director, ένας από τους πιο επιδραστικούς ρόλους της luxury βιομηχανίας. Έχοντας συνεργαστεί με ένα μεγάλο αριθμό πολυτελών οίκων, φέρνει μαζί του μια τεράστια εμπειρία. Είμαι σίγουρος πως με τη βαθιά του κατανόηση και εκτίμηση για την κληρονομιά του Gucci, θα καθοδηγήσει τις δημιουργικές ομάδες μας με ένα μοναδικό όραμα και θα βοηθήσει να γραφτεί ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο “.

Ο Sabato De Sarno με τη σειρά του δεν έκρυψε την μεγάλη τιμή που αισθάνεται αναλαμβάνοντας το νέο του ρόλο ως Creative Director του οίκου Gucci. “Είμαι υπερήφανος που γίνομαι μέρος ενός οίκου με μοναδική ιστορία και κληρονομιά, που όλα αυτά τα χρόνια αγκαλιάζει αξίες στις οποίες πιστεύω. Είμαι συγκινημένος και ενθουσιασμένος που θα συνεισφέρω το δημιουργικό μου όραμα στο brand “.

MHT