οι-έλληνες-σχεδιαστές-δημιουργούν-τα-314003
©Zeus + Δione

Το Πάσχα συμβολίζει την αναγέννηση και την ελπίδα, σηματοδοτώντας την εσωτερική ανάγκη μας για νέα ξεκινήματα. Για τη φετινή χρονιά οι Έλληνες σχεδιαστές αναζήτησαν έμπνευση στο παραδοσιακό αυγό, το οποίο χρησιμοποίησαν σαν καμβά και του έδωσαν χρώμα, λάμψη και πολλές δόσεις φαντασίας, δημιουργώντας παντατίφ που αποτελούν την τέλεια πρόταση για δώρο στους αγαπημένους σας και στον εαυτό σας.

Οι Έλληνες σχεδιαστές δημιουργούν τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα για το Πάσχα-1
©Zeus + Δione

Zeusione

Το φετινό κόσμημα της Zeusione για το Πάσχα, εκφράζει την χαρά και την ελπίδα που φέρνει η άνοιξη, εστιάζοντας στη μυρτιά, ένα φυτό που ευδοκιμεί στη ζεστασιά της Μεσογείου, με τα αειθαλή πράσινα φύλλα και τα λευκά άνθη του. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η μυρτιά ήταν αφιερωμένη στην Αφροδίτη της Πάφου, καθώς λέγεται πως όταν η θεά αναδύθηκε από τη θάλασσα, έκρυψε τη γυμνή ομορφιά της πίσω από ένα κλαδί μυρτιάς. Έκτοτε θεωρείται συνώνυμο της αγάπης και της γυναικείας ομορφιάς, αλλά αποτελεί και σύμβολο ειρήνης και πίστης.

Το Πασχαλινό Αυγό της Zeus+Δione είναι χειροποίητο, με ένα επιχρυσωμένο ασημένιο πλαίσιο με περίτεχνο δαντελωτό μοτίβο που περιβάλλει ένα μπαροκ μαργαριτάρι. Βλέπουμε όμως και τη ‘Myrene’, σε μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση, που έχει σχεδιαστεί σαν ένα λείο και επίπεδο αυγό από μπρούντζο σε χρυσό τόνο, με διακριτική λάμψη.

Οι Έλληνες σχεδιαστές δημιουργούν τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα για το Πάσχα-2
©Zeus+Δione

ZOLOTAS

Ο οίκος ZOLOTAS έχει πιο pop διάθεση ντύνοντας το αυγό με χρώματα και ρίγες. Για το φετινο Πάσχα βλέπουμε τα μοντέρνα Cool Eggs με street art αισθητική και πρωτότυπους χρωματικούς συνδυασμούς, από χρυσό 18ΚΤ, ασήμι και ασήμι επιχρυσωμένο, διακοσμημένα με γυαλιστερά χρωματιστά σμάλτα.

Οι Έλληνες σχεδιαστές δημιουργούν τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα για το Πάσχα-3
©Zolotas

Για ένα πιο classic style η πρόταση του οίκου ZOLOTAS είναι τα κομψά Eggs in Stripes σε κλασικό σχέδιο «μαρινιέρα», που αναδεικνύουν τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις. Κάθε κόσμημα συνδυάζεται και με λαμπάδα για όλες τις ηλικίες.

Οι Έλληνες σχεδιαστές δημιουργούν τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα για το Πάσχα-4
©Zolotas

Christina Soubli

Τα Easter Eggs της Christina Soubli, αντανακλούν όλη τη θετική ενέργεια της άνοιξης. Κάθε αυγό φέρει και ένα αστέρι ή μια καρδιά στο κέντρο, σχεδιασμένα με την παραδοσιακή τεχνική filigree της Christina Soubli, δουλεύοντάς στα ένα προς ένα στο χέρι. Ανακαλύψτε τα σε τρία μεγέθη

Οι Έλληνες σχεδιαστές δημιουργούν τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα για το Πάσχα-5
©Christina Soubli
MHT