ολυμπιακοί-αγώνες-2020-οι-οίκοι-που-ντύνο-187608
©Hellenic Olympic Committee/Instagram

Το σύνθημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 δόθηκε και επίσημα, με την τελετή έναρξης που προκάλεσε συγκίνηση για την παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού, η οποία αναγκαστικά άλλαξε ημερομηνία διεξαγωγής λόγω της πανδημίας. Το ενδιαφέρον μας στράφηκε φυσικά και στο στυλ των αθλητών, που παρήλασαν με τα χρώματα της χώρας τους. Η Vogue έμαθε τις λεπτομέρειες πίσω από τις εμφανίσεις των εθνικών ομάδων.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι οίκοι που ντύνουν τις Εθνικές Ομάδες-1
©Hellenic Olympic Committee/Instagram

Ελλάδα

Η αποστολή της Ελλάδας μπήκε φυσικά πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, με τις γαλανόλευκες πλισέ φούστες των αθλητριών να εντυπωσιάζουν με τη φυσικότητα της κίνησης και την αέρινη γραμμή. Σημαιοφόροι ήταν η Ολυμπιονίκης στο άθλημα της σκοποβολής Άννα Κορακάκη και ο Ολυμπιονίκης στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας.

View this post on Instagram

A post shared by Ralph Lauren (@ralphlauren)

ΗΠΑ

Τη στολή των ΗΠΑ τόσο για την τελετή έναρξης, όσο και για την τελετή λήξης υπογράφει ο οίκος Ralph Lauren. Όπως ανακοίνωσε ο οίκος, για τις στολές χρησιμοποιήθηκαν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως τα ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι οίκοι που ντύνουν τις Εθνικές Ομάδες-2
©Team Great Britain

Μεγάλη Βρετανία

Ο βρετανικός οίκος Ben Sherman σχεδίασε τις στολές της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίες αποτελούνται από τζάκετ στα χρώματα της σημαίας και off-white παντελόνι.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι οίκοι που ντύνουν τις Εθνικές Ομάδες-3
©Sportscraft Australia/Instagram

Αυστραλία

Τη στολή της Αυστραλίας με τα πολύχρωμα φουλάρια σε πράσινο και κίτρινο, υπογράφει το brand Sportscraft Australia.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι οίκοι που ντύνουν τις Εθνικές Ομάδες-4
©Zuzana Osako/instagram

Τσεχία

Μια από τις πιο εντυπωσιακές στολές ήταν αυτή της Τσεχίας που δημιούργησε η σχεδιάστρια Zuzana Osako, στα χρώματα του λευκού και του μπλε, με ένα χαρακτηριστικό print ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα της.

Τουρκία

Η στολή της Τουρκίας είναι μια σύμπραξη της Nike και του σχεδιαστή Bunyamin Aydin, ο οποίος εμπνεύστηκε από παραδοσιακές τεχνικές χαλιών της Ανατολής.

Διαβάστε επίσης | Οι Έλληνες δημιουργοί κοσμημάτων λένε ναι στο layering