photovogue-festival-the-tree-of-life-a-love-letter-to-nature-τα-αποτελέσματα-των-παγ-320970

Σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι που δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των παγκόσμιων και τοπικών open calls και ανακοινώνουμε μια σημαντική αλλαγή για την 9η έκδοση του Φεστιβάλ PhotoVogue: θα διεξαχθεί από τις 6 Μαρτίου έως τις 9 Μαρτίου 2025, αντί για τις συνηθισμένες ημερομηνίες Νοεμβρίου. Αυτή την αλλαγή την θεωρούμε μια φυσική εξέλιξη για το φεστιβάλ, καθώς ευθυγραμμίζει το γεγονός με τον fashion month και υπόσχεται ακόμη περισσότερη ζωντάνια και αφοσίωση, αντανακλώντας την αναπόσπαστη θέση του PhotoVogue στην οικογένεια της Vogue.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ OPEN CALLS ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.

Σημειώστε στα ημερολόγιά σας και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο Μιλάνο τον Μάρτιο για μια βαθιά εξερεύνηση των δεσμών μας με τη φύση. Το φετινό θέμα ξεπερνά το παραδοσιακό πεδίο της εικαστικής τέχνης, υποστηρίζοντας μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τον πλανήτη μας και τους κατοίκους του. Βασίζεται στην οδυνηρή πεποίθηση ότι το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του, όπως αναφέρει ο  Mahatma Gandhi. Το φεστιβάλ θα επεκτείνει αυτή την ιδέα ώστε να συμπεριλάβει όχι μόνο οικεία ζώα αλλά και εκείνα που συχνά παραβλέπονται, δίνοντας έμφαση στα βαθιά συναισθήματά τους και τον ουσιαστικό ρόλο τους στη διατήρηση του οικοσυστήματος μας.

Αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο «Kinship: Belonging in a World of Relations» του The Center for Humans and Nature, το φεστιβάλ και το open call μας αντηχούν με την ιδέα μιας κοινής κοινότητας ζωής. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από τα βακτήρια στην κοιλιά μας μέχρι τα δέντρα που δίνουν ζωή στην ατμόσφαιρά μας, επιβεβαιώνοντας ότι όλες οι μορφές ζωής είναι συγγενείς μας. Φέτος, έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με την Parley for the Oceans, της οποίας η αφοσίωση στη διατήρηση των ωκεανών και στις προσπάθειες κατά της κλιματικής αλλαγής ενισχύουν σημαντικά τη συλλογική μας προσπάθεια.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του φεστιβάλ, οι παρευρισκόμενοι μπορούν να περιμένουν ένα δυναμικό πρόγραμμα εκθέσεων, συζητήσεων σε πάνελ και διαδραστικών συνεδριών, καθεμία σχεδιασμένη να εμβαθύνει στη φροντίδα και το σεβασμό μας για ολόκληρη την οικογένεια της ζωής που μοιράζεται τον πλανήτη μας. Η αναλυτική ατζέντα και η λίστα των ομιλητών θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες, εξασφαλίζοντας μια πλούσια και ελκυστική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Καθώς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) μέσω των πρωτοβουλιών μας, το Φεστιβάλ PhotoVogue δεν είναι απλώς μια εκδήλωση, αλλά μια πλατφόρμα για αλλαγή. Είτε πρόκειται για φωτογραφίες άγριας φύσης, λήψεις μόδας με περιβαλλοντική συνείδηση ​​ή βίντεο που εξερευνούν συμβιωτικές σχέσεις μέσα στα οικοσυστήματα, αναζητούμε συμμετοχές που εμπνέουν την αλλαγή και ενθαρρύνουν την ελπίδα. Γιορτάζοντας τον δεσμό μας με τη φύση και εστιάζοντας στην ομορφιά και την ανθεκτικότητά της και όχι στην κακομεταχείρισή της, στοχεύουμε να καλλιεργήσουμε μια παγκόσμια κοινότητα που βασίζεται στην ενσυναίσθηση και τον σεβασμό για όλες τις μορφές ζωής.

Ελάτε μαζί μας στο Base Milano τον Μάρτιο για ένα εμπνευσμένο ταξίδι μέσα από την τέχνη και τη φύση. Μαζί, θα εξερευνήσουμε και θα προκαλέσουμε σκέψεις, ενθαρρύνοντας μια ολιστική προσέγγιση της διασύνδεσής μας με τη φύση. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με το Φεστιβάλ PhotoVogue, όπου θα γιορτάσουμε τον φυσικό κόσμο και θα υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας το καθήκον μας να τον προστατεύσουμε.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για να ενημερώνεστε για τις επερχόμενες εκθέσεις και πάνελ, παρακολουθήστε τα επίσημα κανάλια μας. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε σε ένα φεστιβάλ που υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη και μεταμορφωτική εμπειρία!

Παγκόσμιo open call «Tree of Life: A Love Letter to Nature» Γνωρίστε τους 45 καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από το «The Tree of Life: A Love Letter to Nature»

Ανακαλύψτε τη λίστα των 100 καλλιτεχνών από το «The Tree of Life: a Love Letter to Nature»

Local open call «Πανόραμα Λατινικής Αμερικής»

Γνωρίστε τους 40 καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από το «Latin America Panorama»

Ανακαλύψτε τη λίστα με τους 100 καλλιτέχνες από το «Latin America Panorama»

Videomakers Γνωρίστε τους κατασκευαστές βίντεο από τα παγκόσμια και τοπικά Open Calls.

MHT