plant-power-η-νέα-συλλογή-της-ugg-σχεδιασμένη-εξ-ολ-170110

Όσο ο πλανήτης μάχεται μια παγκόσμια πανδημία με σοβαρές συνέπειες και απανωτά lockdown, η ανάγκη για ουσιαστικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν να φέρουν ριζικές αλλαγές σε μείζονα ζητήματα που απασχολούν όλους μας γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη. Ο λόγος; Η βιωσιμότητα και η προστασία του πλανήτη είναι και επίσημα στο επίκεντρο και «καταγράφονται» στο DNA μας ως βασική προϋπόθεση για τις δράσεις μας ως μέλη μιας παγκόσμιας κοινωνίας, αλλά και ως καταναλωτές.

Για τη βιομηχανία της μόδας το μέλλον είναι «πράσινο», ενώ βλέπουμε σύσσωμη την κοινότητα να σχεδιάζει με μάτια στις επόμενες γενιές που θα «παραλάβουν τον πλανήτη». Αυτή τη στιγμή, η προσοχή μας στρέφεται στο νότιο–καλιφορνέζικο lifestyle brand UGG, το οποίο λανσάροντας την καμπάνια FEEL GOOD τον Οκτώβριο του 2020 δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Λίγο καιρό μετά από το δυναμικό ξεκίνημα, η προσπάθειά του δεν σταματά, αλλά εξελίσσεται και σήμερα παρουσιάζει μια οικολογική συλλογή, σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου από φυτικά υλικά.

Plant Power: Η νέα συλλογή της UGG σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου από φυτικά υλικά-1
©Press
1/3
Native Share

Υπό το όνομα Plant Power, η νέα συλλογή υποδημάτων της UGG στέκεται ενεργά απέναντι στην κλιματική αλλαγή, θέτοντας σοβαρά το ζήτημα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, βασικού μοχλού της υπερθέρμανσης του πλανήτη που απειλεί τους ωκεανούς, την ατμόσφαιρα και τον συνολικό τρόπο ζωής μας. Τα iconic υποδήματα της UGG, επανασχεδιάζονται έχοντας ως βασικά στοιχεία τα ανανεώσιμα υλικά όπως το ζαχαροκάλαμο, το φυσικό καουτσούκ από το δέντρο Hevea, την φυσική κάνναβη και την καινοτόμα ίνα TENCEL ™ Lyocell που προέρχεται από δέντρα που η διαχείρισή τους γίνεται υπεύθυνα & με περιβαλλοντική συνείδηση. Το στιλ, σε κάθε περίπτωση, παραμένει ανέπαφο, και εδώ αποδεικνύεται πως η βιωσιμότητα ουδέποτε αποτέλεσε εμπόδιο στο να είμαστε in fashion.

Plant Power: Η νέα συλλογή της UGG σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου από φυτικά υλικά-2
©Press
2/3
Native Share

Διατηρώντας την μοντέρνα εμφάνιση και την χαρακτηριστική, μαλακή και cozy αίσθηση της ολοένα και πιο δημοφιλούς συλλογής Fluff της UGG, τα Fluff Sugar Sandals τα ξεχωρίζουμε για τον σχεδιασμό, τα έντονα χρώματα και τα υλικά κατασκευής τους που συλλέγονται υπεύθυνα και με περιβαλλοντική συναίσθηση. Πρωταγωνιστής στη διαδικασία παραγωγής, το ανανεώσιμο ζαχαροκάλαμο, ευθύνεται για την εξωτερική σόλα, ενώ αποτελεί φυτό που εξαρτάται από το νερό της βροχής, απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και δεν απαιτεί άρδευση.

Plant Power: Η νέα συλλογή της UGG σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου από φυτικά υλικά-3
©Press
3/3
Native Share

Πώς είναι τόσο μαλακά; Η ιδιαίτερα μαλακή αίσθηση προέρχεται από το χνούδι του φυτικού TENCEL™ Lyocell, ενός υλικού που κατασκευάζεται από ξυλοπολτό που μετατρέπεται σε αναγεννημένες κυτταρινικές ίνες προερχόμενες από υπεύθυνα συλλεχθέντα δέντρα. Στην ίδια λογική, η συσκευασία της Plant Power συλλογής προσαρμόζεται έτσι ώστε να αποστέλλονται χωρίς να χρειάζεται επιπρόσθετο περιτύλιγμα από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες – ενέργεια που έχει σώσει εώς τώρα 1.716.603 δέντρα.

Φυσικά όμως, τίποτα δεν σταματά εδώ. Για την UGG, η Plant Power συλλογή είναι μόνο η αρχή, και για εμάς ένα πολύ καλό κίνητρο να στραφούμε στην ηθική μόδα και να επενδύσουμε σε κομμάτια λειτουργικά και πάνω από όλα με θετικό πρόσημο για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Τη νέα συλλογή Plant Power της UGG,  θα την βρείτε διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα.

Τηλέφωνο Κεντρικής διάθεσης: 211 10 88 400

Ανακαλύψτε περισσότερα για τις δράσεις της UGG μέσω της καμπάνιας FEEL GOOD, στην ιστοσελίδα feelgoodfuture.ugg.com.

MHT