Getty Images
Getty Images
Getty Images

DIY: Πώς να κάνετε πιο άνετα τα καινούργια σας παπούτσια

Δεν θα ήταν υπέροχο να μπορούσατε να φορέσετε το αγαπημένο σας ζευγάρι γόβες, χωρίς να ανησυχείτε ότι θα σας «χτυπήσει»;

Ο διάσημος couturier Stewart Parvin αποκάλυψε τον τρόπο που η βασίλισσα Elizabeth II αντιμετωπίζει το αιώνιο πρόβλημα: «Τα παπούτσια πρέπει να είναι άνετα εξαρχής», δήλωσε στην εφημερίδα Evening Standard. Η Βασίλισσα απαγορεύεται να κάνει σχόλια όπως «είναι άβολα, δυσκολεύομαι να περπατήσω», γι’ αυτό ζητάει πάντα από κάποιον άλλον να τα δοκιμάσει πριν τα αγοράσει.

 


©Getty Images

Και επειδή αυτού του είδους η πολυτέλεια δεν είναι απόλυτα ρεαλιστική, η Vogue συγκέντρωσε τα κορυφαία tips για να κάνετε πιο άνετα τα στενά σας παπούτσια.

 


©Getty Images

Την πρώτη φορά φορέστε τα για μικρό χρονικό διάστημα

Ένα καινούργιο ζευγάρι παπουτσιών μας βάζει συνήθως στον πειρασμό να το φορέσουμε αμέσως, με αποτέλεσμα να γίνεται ανυπόφορο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Tip: Δοκιμάστε να τα φορέσετε πρώτα στο σπίτι με χοντρές κάλτσες για να τα κάνετε να ανοίξουν πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιήστε αναβάτη παπουτσιών

Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του αναβάτη (κόκαλο) προσπαθήστε να ανοίξετε τη φτέρνα ή οποιοδήποτε μέρος του παπουτσιού σας ενοχλεί. Με αυτό τον τρόπο θα επισπεύσετε την ήπια φθορά στο εσωτερικό τους και έπειτα θα γίνουν πιο άνετα για να τα φορέσετε έξω.

Το πιστολάκι μαλλιών κάνει θαύματα

Φορέστε χοντρές κάλτσες και θερμάνετε τα παπούτσια λυγίζοντάς τα δάχτυλα και τις πατούσες για να ξεχειλώσετε τις περιοχές του παπουτσιού που σας στενεύουν. Tip: Αφήσετε τα παπούτσια να κρυώσουν με τα πόδια σας μέσα.

Γεμίστε τα με φύλλα εφημερίδας

Βρέξτε ελαφρώς μια εφημερίδα και γεμίστε τα παπούτσια. Χρησιμοποιήστε ελάχιστο νερό για να μη φθαρεί η εσωτερική σόλα.

Επισκεφθείτε έναν υποδηματοποιό

Αν τίποτα από τα παραπάνω βήματα δεν ήταν βοηθητικό, τότε η λύση είναι να επισκεφθείτε έναν επαγγελματία επιδιορθωτή παπουτσιών. Με την βοήθεια του καλαποδιού το αγαπημένο σας ζευγάρι θα γίνει άνετο και θα μπορείτε να το φοράτε με ευκολία.

Scroll to Top