weekly-edit-η-vogue-επιλέγει-τα-καλύτερα-της-εβδομάδ-176238
©Unsplash
Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-1
©Emmanuela Swimwear

Δοκιμάσαμε:

Μαγιό, ολόσωμα, μπικίνι, floral, μονόχρωμα, ασύμμετρα, νεορομαντικά, back to black, για ψυχολογικούς λόγους κυρίως, για να είμαστε προετοιμασμένες για την πρώτη, και τη δεύτερη βουτιά. Όταν παρακολουθείς ένα brand, όπως το Emmanuela Swimwear, από το ξεκίνημα του, ξέρεις την εξέλιξη της ιστορίας, του σεναρίου, της πλοκής. Η κεντρική ηρωίδα φοράει γεωμετρικό μαγιό, την λένε Kyra, αφήνει γυμνό τον έναν ώμο και τον άλλον, τον απευλευθερώνει με φραμπαλά, την ίδια στιγμή που η «συμπρωταγωνίστρια» της, Ella, προτιμά τα μακριά μανίκια, και για την έκθεση στον ήλιο, και για τις πρώτες ημέρες που νιώθεις εκτεθειμένος στην κρύα θάλασσα. Κι αν μπορώ κι εγώ στο έργο, θέλω να υποδυθώ την Gia γιατί με το δέσιμο στη μέση μου θυμίζει κάτι από Rita Hayworth και Gilda στη σύγχρονη εποχή. Στους τίτλους αρχής, το μπλε φόρεμα, που θυμίζει τα φορέματα στη ντουλάπα της μαμάς από το χθες, μας υπενθυμίζει ότι το μπλε της θάλασσας είναι εκεί και μας περιμένει. Γιατί τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ανεβήκαμε:

Ψηλά, τόσο ψηλά, που να μπορούμε να περπατήσουμε αργά και σταθερά, να φτάσουμε σε καινούργιους προορισμούς, να πάμε σε θερινά σινεμά, θέατρα, συναυλίες, στην «παλιά» μας ζωή. Με τα παπούτσια που φέρουν την υπογραφή Iride De Portu ο βηματισμός αλλάζει. Ειδικά όταν μεταμορφώνεσαι σε Alyssa ή σε Elodie και επιλέγεις κάτι ανάμεσα σε μπεζ και μαύρο για να βρεθείς ψηλά, να θυμηθείς ό,τι έχει ξεχάσεις, να διαλέξεις μέσα από τη ντουλάπα σου όλα τα φορέματα που έχουν συνδεθεί με τουλάχιστον ένα τραγούδι. Χορευτικό ή μπαλάντα, δεν έχει και τόση σημασία. Οτιδήποτε γεννάει συναισθήματα αντέχει στον χρόνο. Για να δημιουργήσει ένα ζωντανό φωτογραφικό λεύκωμα με αξεσουάρ μνήμης.

Ξεχωρίσαμε:

Aντικείμενα για το σπίτι που θέλουμε να κυριαρχούν στον χώρο και να μας θυμίζουν όλους τους λόγους που αγαπάμε την Ελλάδα που ταξιδεύει. Μέσα μας κυρίως. Με τη συνεργασία του brand L’Οbjet, με την «δική» μας Lito, την Lito Karakostanoglou, γεννήθηκαν έργα τέχνης που θέλουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά, να φωτογραφίζουμε, να βλέπουμε στο φως. Χρυσός, χρώματα, πορσελάνη, ρητίνη, σουρρεαλιστικές αντανακλάσεις σε πιατέλες και βάζα για εκλεκτικές συγγένειες. Και το «μάτι»; Mαζί με τη μιμόζα μέσα στο βάζο, δημιουργούν έναν εικαστικό διάλογο με όλη την ενέργεια που θέλουμε να συγκεντρώνουμε στο καταφύγιο μας. Ολόκληρη η Ελλάδα σε ένα βάζο; Και η Γαλλία μαζί.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-2
©Assouline

Παραγγείλαμε:

Ένα βιβλίο που δεν φοβάται, μιλάει, αντιδρά, χρωματίζει, επιμένει, αφηγείται ιστορίες. Τίτλος του; «Vital Voices», (Assouline), με τις φωνές 100 γυναικών που χρησιμοποιούν την φωνή τους για να δυναμώσουν και άλλες γυναίκες, όλες εμάς. Με τις υπογραφές των Alyse Nelson και Gayle Kabaker, το σκληρόδετο εξώφυλλο και την πρωτότυπη εικονογράφηση, θέλουμε να «ψηλώσουμε» και να νιώσουμε ότι οδεύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Αξίζει να το διαβάσει κανείς και μόνο για το εισαγωγικό σημείωμα της ποιήτριας που φορούσε Prada, της Amanda Gorman. 100 γυναίκες, 100 φωνές, από την Diane Von Furstenberg στην Christine Lagarde και την Hillary Rodham Clinton, κάπου ανάμεσα στις λέξεις, θα βρούμε και την δική μας φωνή. Τhe hill we climb?, που λέει και η Αmαnda Gorman; Όταν ανεβαίνουμε τον λόφο, όλες μαζί ενωμένες, η θέα είναι αυτομάτως πολύ καλύτερη.

Διαβάστε επίσης | Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας

MHT