τα-clogs-είναι-τάση-και-η-vogue-ξεχώρισε-τα-πιο-κο-178744
©Leia Sfez/Instagram

Η Sarah Jessica Parker φορούσε clogs στα σκαλιά του σπιτιού της στο Sex & The City, δημιουργώντας τότε το δικό της viral trend. Φέτος όμως τα clogs προχωρούν ένα βήμα παραπάνω, γίνονται high fashion και έχουν την υπογραφή κορυφαίων οίκων όπως Chanel, Chloé και Bottega Veneta, που τους έδωσαν τον απαραίτητο luxe χαρακτήρα.

Τα clogs διατηρούν πάντα το σούπερ cool στυλ τους, γι’ αυτό και τα συναντάμε στις Παριζιάνες, αλλά και στην γκαρνταρόμπα πολλών fashion icons όπως η Alexa Chung και η Michelle Williams. Στο Instagram ανακαλύψαμε και το account  @thecloglife που είναι αφιερωμένο στα clogs, κάτι που ενισχύει ακόμα περισσότερο τη δύναμη αυτού του trend.

Τα clogs είναι τάση και η Vogue ξεχώρισε τα πιο κομψά-1
©Leia Sfez/Instagram

Τα ξύλινα clogs έχουν να αφηγηθούν και την ιστορία τους. Το 19ο αιώνα τα φορούσαν οι αγρότες και οι ψαράδες της Ολλανδίας, ενώ ακόμα παραμένουν ταυτισμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές της χώρας. Το 1960 γνώρισαν τη fashion άνθισή τους, αφού έγιναν μέρος του bohemian style των hippies. Πλέον εκτός από την κλασική ξύλινη μορφή τους, μας συστήνονται και με rubbery υφή.

Πολλοί δισταγμοί μπορούν να δημιουργηθούν γύρω από αυτό το shoe trend, όμως τα clogs που επέλεξε η Vogue, είναι τα πιο κομψά. Μπορούν να συνδυαστούν με όλα τα τζιν παντελόνια και με φλοράλ φορέματα, όπως ακριβώς μας διδάσκουν τώρα οι Γαλλίδες. Τα έχουμε δει ακόμα και με catsuits, άλλωστε το μίνιμαλ στυλ τους δίνει πολλά περιθώρια για συνδυασμούς. Ακόμα και οι πιο διστακτικές λοιπόν μπορούν να τολμήσουν αυτή την τάση στα παπούτσια που το καλοκαίρι του 2021 θα είναι super hot στο street style.

Shop Now: Τα κομψά clogs της μόδας

Τα clogs είναι τάση και η Vogue ξεχώρισε τα πιο κομψά-2
©Gucci

Δερμάτινο clog, Gucci | Shop Now

Τα clogs είναι τάση και η Vogue ξεχώρισε τα πιο κομψά-3
©Ancient Greek Sandal

Clog, Ancient Greek Sandals | Shop Now

Τα clogs είναι τάση και η Vogue ξεχώρισε τα πιο κομψά-4
©Chanel

Clog, Chanel | Shop Now

Τα clogs είναι τάση και η Vogue ξεχώρισε τα πιο κομψά-5
©Zeus + Δione

Δερμάτινα clogs, Zeus + Δione | Shop Now

Τα clogs είναι τάση και η Vogue ξεχώρισε τα πιο κομψά-6
©Chloé

Clog, Chloé | Shop Now

Τα clogs είναι τάση και η Vogue ξεχώρισε τα πιο κομψά-7
©Scholl

Clog Pescura, Scholl | Shop Now

Τα clogs είναι τάση και η Vogue ξεχώρισε τα πιο κομψά-8
©Miu Miu

Clog, Miu Miu | Shop Now

Διαβάστε επίσης |Λευκό παντελόνι: Πώς θα το φορέσετε στα 20, τα 30, τα 40, τα 50;

MHT