τα-έθνικ-κοσμήματα-επέστρεψαν-η-irene-hussein-μας-156610
©@irene_hussein

Μέσα σε μία χρονιά ομολογουμένως ανατρεπτική για τη μόδα, η βιομηχανία γνώρισε την ανάγκη της επιστροφής στις ρίζες, τη φυσική ομορφιά και το «χειροπιαστό» της τέχνης. Έτσι, στο πλαίσιο μιας ανοιχτής συζήτησης που συνεχίζεται μέσα στα χρόνια, η έθνικ αισθητική επέστρεψε και αναδύθηκε στην κορυφή των τάσεων, γεμίζοντάς μας με δυνατές επιρροές από πολιτισμικά στοιχεία όλου του κόσμου.

Περίπλοκα μοτίβα, ζωηρά χρώματα και μοναδικές τεχνοτροπίες κυριάρχησαν στα αξεσουάρ της σεζόν και μας έφεραν στο μυαλό εικόνες από μακρινούς προορισμούς, ονειρεμένα ταξίδια και ενδιαφέρουσες ιστορίες που ακούγονται ανά την υφήλιο. Μοναδικά υλικά και εμπνεύσεις απογείωσαν το έθνικ, όχι μόνο ως τάση της μόδας, αλλά και ως lifestyle, που αντλεί δύναμη από διαφορετικές κουλτούρες και παραδόσεις.

Φτάνοντας στην Ελλάδα, το έθνικ στιλ έχει όνομα. Για την Ειρήνη Hussein, οι πολυπολιτισμικές εικόνες, οι ιδιαίτερες παραδόσεις και οι διαφορετικές κουλτούρες είναι κάτι παραπάνω από επιρροές και αναμνήσεις. Είναι η βασικότερη πηγή έμπνευσής της και ο ατέρμονος διάλογός της με τη δημιουργία.  Είναι το «χώμα» που πατάει για να δώσει σάρκα και οστά στο όραμά της, ένα όραμα που φέρει από παιδάκι, εμπλουτισμένο με χιλιάδες αποχρώσεις από τις ομορφιές όλου του κόσμου.

View this post on Instagram

The new love ➕➕

A post shared by Irene Hussein (@irene_hussein) on

Γεννημένη στην Αθήνα, η Ελληνοαιγύπτια Ειρήνη Hussein είχε από πολύ μικρή ηλικία εκδηλώσει την αγάπη της για τις τέχνες και κυρίως το κόσμημα. Ολοκληρώνοντας σπουδές σχεδίου μόδας με ειδίκευση στα αξεσουάρ στο πανεπιστήμιο ESMOD της Γαλλίας, μπήκε δυναμικά στον χώρο του κοσμήματος, με ιδιαίτερες συλλογές οι οποίες έγιναν ανάρπαστες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τα έθνικ κοσμήματα επέστρεψαν: Η Irene Hussein μας δείχνει πώς να τα συνδυάσουμε-1
©@irene_hussein

Η δουλειά της φέρει συχνά επιρροές από τις παραδόσεις, τα χρώματα και την κουλτούρα διαφόρων χωρών του κόσμου και αποπνέει έναν ethnic και ταυτόχρονα κομψό χαρακτήρα. Η μαεστρία της έγκειται στην τεχνική Macrame που έχει τελειοποιήσει τα τελευταία χρόνια, παίζοντας με τις αντιθέσεις, τα χρώματα και τα ιδιαίτερα υλικά, ακριβώς όπως έκανε μικρή, όταν ακόμη έπαιζε με χάντρες και δημιουργούσε με ό,τι είχε στα χέρια της.

Μεγαλώνοντας και καταφέρνοντας να κάνει το χόμπι της επάγγελμα, η Hussein δημιούργησε το δικό της brand, μια «πλατφόρμα» που αναδεικνύει την αισθητική, το στιλ και τη μοναδικότητά της. Τα έθνικ στοιχεία, όπως καταλαβαίνετε, πρωταγωνιστούν και η ίδια νιώθει γεμάτη που η δουλειά της την εκφράζει ιδεολογικά και καλλιτεχνικά, κάνοντας τον κόσμο των αξεσουάρ πιο πλούσιο.

Η Vogue «ταξιδεύει» στην ιστορία της και παρουσιάζει τα αγαπημένα της κοσμήματα από την ταλαντούχα σχεδιάστρια:

Τα έθνικ κοσμήματα επέστρεψαν: Η Irene Hussein μας δείχνει πώς να τα συνδυάσουμε-2
©@irene_hussein
Τα έθνικ κοσμήματα επέστρεψαν: Η Irene Hussein μας δείχνει πώς να τα συνδυάσουμε-3
©@irene_hussein
Τα έθνικ κοσμήματα επέστρεψαν: Η Irene Hussein μας δείχνει πώς να τα συνδυάσουμε-4
©@irene_hussein
Τα έθνικ κοσμήματα επέστρεψαν: Η Irene Hussein μας δείχνει πώς να τα συνδυάσουμε-5
©@irene_hussein
Τα έθνικ κοσμήματα επέστρεψαν: Η Irene Hussein μας δείχνει πώς να τα συνδυάσουμε-6
©@irene_hussein
Τα έθνικ κοσμήματα επέστρεψαν: Η Irene Hussein μας δείχνει πώς να τα συνδυάσουμε-7
©@irene_hussein
Τα έθνικ κοσμήματα επέστρεψαν: Η Irene Hussein μας δείχνει πώς να τα συνδυάσουμε-8
©@irene_hussein
Τα έθνικ κοσμήματα επέστρεψαν: Η Irene Hussein μας δείχνει πώς να τα συνδυάσουμε-9
©@irene_hussein
Τα έθνικ κοσμήματα επέστρεψαν: Η Irene Hussein μας δείχνει πώς να τα συνδυάσουμε-10
©@irene_hussein

Aνακαλύψτε περισσότερα σχέδια της Irene Hussein online, αλλά και στο κατάστημα Irene Hussein στο κέντρο της Αθήνας (Βουκουρεστίου 42, Κολωνάκι).

MHT