τα-ωραιότερα-γούρια-ελλήνων-σχεδιαστ-203253
©Zeus + Dione, photo by: Yorgos Kaplanidis

Είναι βαθιά χαραγμένο στην καρδιά των Ελλήνων να προσφέρουμε γούρια λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, μια μικρή χειρονομία που κρύβει όλα τα όνειρά μας. Για το 2022, οι Έλληνες σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από την παράδοση και από τυχερά σύμβολα και δημιούργησαν γούρια που μεταφέρουν την απαραίτητη δόση αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη.

Η Vogue συγκέντρωσε τα ωραιότερα lucky charms της χρονιάς. Χαρίστε τα στους αγαπημένους σας και φυσικά στον εαυτό σας.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-1
©Danelian Diamonds

To limited edition γούρι της Danelian Diamonds, συμβολίζει το τετράφυλλο τριφύλλι, διαχρονικό σύμβολο τύχης. Θα το βρείτε σε pendant και δαχτυλίδι, από χρυσό 18Κ, διακοσμημένα με ένα διαμάντι Danelian.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-2
©Yannis Sergakis, photo: thisisnotanotheragency

Ο Yannis Sergakis εμπνεύστηκε από τις αρχαϊκές σφραγίδες που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν ως σύμβολα και στολίδια στις ανθρώπινες κοινωνίες. Με αυτό τον τρόπο μας καλεί να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στο 2022, κυνηγώντας τις βαθύτερες επιθυμίες μας και κάνοντας πράξη τα όνειρά μας. Το γούρι του Yannis Sergakis, είναι μια επίχρυση σφραγίδα σε Κ18, που συνοδεύεται από ένα μπλε κορδόνι. Μπορεί να φορεθεί στο λαιμό, συνοδεύοντας τα casual και πιο festive looks. Θα το βρείτε σφραγισμένο με το παραδοσιακό βουλοκέρι σε ένα λευκό φάκελο.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-3
©Zeus + Dione

Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε, έχουμε ξεχάσει την αλληλογραφία και το προσωπικό στοιχείο πίσω από κάθε επιστολή. Οι χαρακτηριστικές κυματιστές σφραγίδες που παραδοσιακά σημάδευαν τους φακέλους, είχαν και μια ξεχωριστή ιστορία να αφηγηθούν. Αυτή η ιστορία ενέπνευσε το ελληνικό brand Zeus+Dione για τη δημιουργία του Lucky Charm “Arete”, το οποίο και απεικονίζει ένα ανάγλυφο “22” πάνω σε κύματα. Τα κύματα μπορούν να έχουν πολλές ερμηνείες, την ροή της ζωής που πάντα συνεχίζεται, την επιμονή μας να νικήσουμε τις δυσκολίες, την ανάγκη για ταξίδια, μηνύματα με πολύ θετικά vibes για να λάμψουμε τη νέα χρονιά. Θα το βρείτε σε pendant και σε βραχιόλι. Το γούρι “Arete” συνοδεύεται από συσκευασία φακέλου ενάεριας αποστολής.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-4
©Zolotas

Ο Κόσμος είναι ένας αιώνιος κύκλος. Οι Αρχαίοι Έλληνες περιέγραφαν τα ουράνια σώματα και τις τροχιές τους σαν τέλειους κύκλους και έπλασαν συναρπαστικούς μύθους πίσω από αυτά. Ο Ήλιος και η Σελήνη προκαλούσαν πάντα το ενδιαφέρον, ως δύο αντίθετες δυνάμεις που καθορίζουν τη ζωή. Όπως το αρσενικό και το θηλυκό, ο χρυσός και το ασήμι, η στιγμή και το άπειρο. Ο Cosmos είναι και η βάση πάνω στην οποία δημιουργήθηκε η συλλογή με γούρια του οίκου ZOLOTAS για το 2022. Αποτελείται από κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια, διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους που αντικατοπτρίζουν τα τέσσερα στοιχεία του Κόσμου: Σμαράγδι και Οπάλιο για το Νερό, Μάτι της τίγρης και Μαλαχίτης για τη Γη, Ζαφείρι, Λάπις λάζουλι και Αμέθυστος για τον Αέρα, Ρουμπίνι και Αχάτης για τη Φωτιά.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-5
©Minas Designs

Το γούρι του Minas για το 2022, μας προσκαλεί να κοιτάξουμε προς τα αστέρια. “Go Above and Beyond”, ακολουθήστε τα όνειρά σας, ακούστε αυτή τη φωνή μέσα σας και αναδείξτε τον αληθινό σας εαυτό, ακριβώς γιατί είναι μοναδικός. Το γούρι του Minas συνοδεύεται από κορδόνι και μπορεί να φορεθεί στο λαιμό.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-6
©Kessaris

Η έννοια του μαζί είναι αυτή που μας έχει λείψει περισσότερο λόγω των συνθηκών. Αυτό το μαζί που επιδιώκουμε να ξαναζήσουμε, είναι η έμπνευση του οίκου KESSARIS για το γούρι “2gether” του 2022. Ανακαλύψτε τo χρυσό pendant της νέας χρονιάς, θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των day-to-night εμφανίσεων.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-7
©Lalaounis

Το κοράλλι, από τα βάθη των ελληνικών θαλασσών, είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και συνδεδεμένο με την καλή τύχη, εμπνέοντας τους καλλιτέχνες από τους Μινωικούς χρόνους. Το 2022 ο οίκος Lalaounis μεταμορφώνει το κοράλλι σε ένα υπέροχο γούρι, υποστηρίζοντας παράλληλα το «Αρχιπέλαγος», Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, που εργάζεται για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη Μεσόγειο. Θα το βρείτε σε pendant, βραχιόλι και διακοσμητικό.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-8
©Katerina Ioannidis

Είναι παράδοση να σπάμε ένα ρόδι για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά. “Break the Pomegranate” είναι και το σύνθημα της σχεδιάστριας Katerina Ioannidis, που διακόσμησε το γούρι του 2022 με ένα ρόδι, σαφώς επηρεασμένη από το ελληνικό στοιχείο.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-9
©Polina Ellis

Πώς η ένωση δύο στοιχείων και η δύναμη της αντιθετικής συμμετρίας, οδηγεί σε απόλυτη Αρμονία; Η POLINA ELLIS εμπνέεται από την συλλογή της Enosis για το γούρι του 2022, τονίζοντας τη σημασία της δυαδικότητας και της ένωσης στη ζωή μας, του μαζί που αγγίζει την ψυχή μας. Θα το βρείτε σε κρεμαστό κολιέ και βραχιόλι.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-10
©Lito Fine Jewelry

Το γούρι της Lito Fine Jewelry για το 2022, είναι ένα κοχύλι που μας δημιουργεί μόνο θετικά vibes ανυπομονώντας για το καλοκαίρι και τις καλύτερες στιγμές που έρχονται.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-11
©Myrto Anastasopoulou

Η Μυρτώ Αναστασοπούλου σχεδίασε ένα μενταγιόν-φύλλο που συμβολίζει την αλλαγή και την ανανέωση που όλοι επιθυμούμε για το 2022. Ακόμα και το χρώμα είναι στη φυσική γήινη απόχρωση των φύλλων. Έχει σκαλιστεί από κόκκινο ‘Ιασπι, μια αρχαία, φλογερή κόκκινη πέτρα με μακρά θεραπευτική ιστορία. Είναι γνωστή ως η ορυκτή πέτρα που μας χαρίζει αντοχή και μας παρέχει φροντίδα, ανατροφοδοτώντας τη δική μας εσωτερική δύναμη.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-12

Prigipo

Κάθε ανατολή συμβολίζει και ένα νέο ξεκίνημα. Οι Prigipo αποτύπωσαν μια ανατολή στο γούρι τους Break of Day, την οποία και μπορούμε να έχουμε πάντα μαζί μας, στο λαιμό, ή στο χέρι μας, για να μας υπενθυμίζει να μην χάνουμε ποτέ την ελπίδα μας.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-13
©Eleni Orfanou

Κατά την αρχαιότητα το Κέρας της Αμάλθειας συμβόλιζε την αφθονία, την ευμάρεια και την ευγνωμοσύνη. Η σχεδιάστρια Ελένη Ορφανού, το μεταμόρφωσε σε γούρι και το διακόσμησε με πολύτιμους λίθους, δημιουργώντας το ιδανικό δώρο για να εκφράσουμε την αγαπή μας αυτές τις γιορτές.

Τα ωραιότερα γούρια Ελλήνων σχεδιαστών μετρούν αντίστροφα για το 2022-14
©Ancient Kallos

Οι Ancient Kallos σε συνεργασία με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Barbara Mitseli, αποτύπωσαν στα γούρια τους για το 2022, τις λέξεις Υγεία, Τύχη και Κάλλος. Έτσι δημιουργήθηκε μια κρεμαστή σφραγίδα με μαύρο κορδόνι που θα συνοδεύει κάθε στιγμή μας αυτή τη χρονιά.