πρόσωπα-ο-peter-dundas-και-ο-evangelo-bousis-μιλούν-αποκλει-102883
©James Anastasi

Tον Ιανουάριο του 2019 ο Peter Dundas και ο Evangelo Bousis αποφάσισαν ότι η µεγαλύτερή τους επιθυµία για τη νέα χρονιά ήταν να ταξιδεύουν λιγότερο. Όµως, η κοινή ευχή των δύο συνεργατών και συντρόφων στη ζωή δεν έµελλε να πραγµατοποιηθεί – µέσα στον πρώτο µήνα είχαν ταξιδέψει σε έξι χώρες. Άλλωστε, οι παγκόσµιες εξορµήσεις είναι ο καθρέφτης της δουλειάς τους στο Dundas, ένα lifestyle brand που φιλοδοξεί να ανατρέψει το fashion system όπως το γνωρίζουµε. Μέρος της δηµιουργικής ανατροπής είναι και η άφιξή τους στη Μύκονο, εν όψει των εγκαινίων ενός pop-up καταστήµατος που αναµένεται να συναγωνιστεί µια πρώτη περσινή επιτυχία.

Πρόσωπα: Ο Peter Dundas και ο Evangelo Bousis μιλούν αποκλειστικά στη Vogue Greece-1
©James Anastasi

«Είµαστε ενθουσιασµένοι µε το νέο µας ελληνικό καλοκαίρι. Η Μύκονος είναι προορισµός για πολλές από τις πελάτισσές µας. Στο πρώτο pop-up, πέρυσι, όλο το στοκ πουλήθηκε σε δύο µέρες», εξηγούν στη Vogue Greece από το σπίτι τους στο Λονδίνο. «Υπάρχει πλέον παράδοση στις παραλίες – από την Hermès στο Harbour Island µέχρι κοσµήµατα απλωµένα σε µια κουβέρτα στην  Ίµπιζα. Και σ’ εµάς αρέσει να αγοράζουµε κάτι στις διακοπές µας». Στις 2 Αυγούστου, το πάρτι στο κοσµικό νησί θα έχει επίκεντρο δύο επετείους: τα πέντε χρόνια του κοινού τους βίου και τα δύο τους brand. Το pop-up –ή temporary flagship, όπως το αποκαλούν– ανοίγει στο Nammos Village, σε συνεργασία µε τη Luisa Beach. 

Πρόσωπα: Ο Peter Dundas και ο Evangelo Bousis μιλούν αποκλειστικά στη Vogue Greece-2
©James Anastasi

Η χαρά και το κέφι βρίσκονται στην καρδιά του οίκου που χτίζουν ο Dundas (δηµιουργικά) και ο Bousis (επιχειρηµατικά) µέσα από συλλογές που καταρρίπτουν τη θεωρία των σεζόν µόδας και εστιάζουν στην πιο θηλυκή πλευρά των πελατισσών τους. Όπως η τελευταία, Dundas D-9, που αποκαλύφθηκε στις αρχές Ιουλίου στο Παρίσι, µε φορέµατα µε φλοράλ και animal prints, διαφάνειες µε plumetis και µια παλέτα χρωµάτων από κίτρινο, σµαραγδί και κόκκινο του γερανιού –µε έµπνευση από εικόνες του Guy Bourdin– που ισορρόπησαν µε µαύρο και café au lait. «Η ουσία του brand είναι να κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται στα καλύτερά τους», σηµειώνει ο Dundas, που σχεδιάζει ρούχα για γυναίκες όπως η Jane Fonda και η Michelle Obama, αλλά και «It» girls, όπως η Ευγενία Νιάρχου και η Emily Ratajkowski.

Πρόσωπα: Ο Peter Dundas και ο Evangelo Bousis μιλούν αποκλειστικά στη Vogue Greece-3
©press

Σκανδιναβός µε αµερικανική παιδεία και µεσογειακή καρδιά, ο Peter Dundas γεννήθηκε στο Όσλο και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ στα 14 χρόνια του. Σπούδασε στη σχολή Parsons της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια ανέλαβε τα δηµιουργικά ηνία στους οίκους Ungaro, Pucci και Roberto Cavalli. Η σόλο πορεία του ξεκίνησε µέσα από µια ευρεία συνεργασία µε την Beyoncé. «Έχεις µια λευκή σελίδα και µπορείς να γράψεις το δικό σου βιβλίο. Εργαζόµενος σε εδραιωµένα brands, συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ανάγκη για αλλαγή στο πώς χτίζονται οι συλλογές. Είναι όµως δύσκολο να κάνεις κάτι τέτοιο σε µεγάλους οίκους», εξηγεί. «Όταν ξεκινάς, οι προκλήσεις είναι δεδοµένες και µπορείς να προσπαθήσεις να τις µετατρέψεις σε πλεονέκτηµα. Να προσαρµοστείς». 

Πρόσωπα: Ο Peter Dundas και ο Evangelo Bousis μιλούν αποκλειστικά στη Vogue Greece-4
©press

Το κόκκινο χαλί είναι οικείο για το νέο brand, καθώς δηµιουργίες του φορούν συχνά καλές φίλες των δύο ανδρών. «Το κόκκινο χαλί είναι η εικόνα του brand, όχι το πραγµατικό business», σηµειώνει ο Bousis, ο οποίος γεννήθηκε στις ΗΠΑ, µεγάλωσε στο Σικάγο και έζησε στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη και στην Ελλάδα, όπου έχει ρίζες. «Το να έχω τον δικό µου Pierre Bergé είναι ένα από τα µεγάλα συν. Ήταν µεγάλη απόφαση να το κάνουµε αυτό µαζί. Συµπληρώνουµε ο ένας τον άλλο», σηµειώνει ο σχεδιαστής.

Πρόσωπα: Ο Peter Dundas και ο Evangelo Bousis μιλούν αποκλειστικά στη Vogue Greece-5
©Gorunway.com

Έως τα τέλη Αυγούστου ο κόσµος του Dundas θα ξεδιπλώνει τον σέξι χαρακτήρα του στη Μύκονο, αλλά και σε άλλα δύο temporary flagships, στη Νέα Υόρκη και στο Selfridges, στο Λονδίνο. Μέχρι τότε, οι δύο συνεργάτες ίσως να βρίσκονται στο καταφύγιό τους, σε κάποιο άλλο, «µυστικό» κυκλαδίτικο νησί. «Εκεί φυτεύουµε λαχανικά, πηγαίνουµε στην παραλία και το βράδυ κοιτάµε τα αστέρια», λένε µε µια φωνή. Ίσως αυτή να είναι µια ευχή που µπορεί να εκπληρωθεί.

MHT