τάση-oversized-τι-να-προσέξετε-179444
©Sandra Semburg

Ένα από τα fashion trends που συναντάμε σταθερά τα τελευταία χρόνια είναι οι oversized γραμμές που έχουν ενταχθεί στο στυλ μας. Μπορεί να βλέπουμε τις street stylers ή τα μοντέλα στα catwalks με XXL παλτό και πουκάμισα, πώς θα επιλέξουμε όμως τη σωστή γραμμή για το σωματότυπό μας, ώστε να δείχνει αρμονική επάνω μας; Ποια είναι αυτά τα βήματα που πρέπει να προσέξουμε, για την τέλεια εφαρμογή;  Η Vogue έφτιαξε τον οδηγό για να επιλέξετε τα ιδανικά oversized items για την γκαρνταρόμπα σας.

Τάση oversized: Τι να προσέξετε;-1
©Sandra Semburg

Η σωστή θέση των ώμων

Τα oversized σακάκια είναι ένα από αυτά τα items που θα θέλαμε να δανειστούμε από την γκαρνταρόμπα του συντρόφου μας. Ωστόσο αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η σωστή θέση των ώμων, διαφορετικά το σακάκι θα δείχνει εντελώς “ξένο” στο σώμα μας και τα μανίκια πολύ μακριά. Φροντίστε λοιπόν το σακάκι που θα επιλέξετε να ταιριάζει στην πλάτη και τους ώμους σας.

Το total oversize

Ένα από τα συχνά λάθη που κάνουμε είναι να φοράμε πολλά oversized items στο ίδιο στυλ, δηλαδή και φαρδύ παντελόνι και φαρδύ πουκάμισο. Το ιδανικό λοιπόν είναι να επιλέγετε φαρδιά γραμμή μόνο για το ένα μέρος του σώματος, οπότε αν θέλετε να φορέσετε oversized σακάκι, είναι καλύτερο το παντελόνι να έχει πιο στενή γραμμή. Εναλλακτικά, προσαρμόστε το τοπ σας ή το πουκάμισο μέσα από το τζιν, για να δείχνει πιο αρμονικό με το σώμα μας. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε τονίζεται και καλύτερα το overised κομμάτι.

Τάση oversized: Τι να προσέξετε;-2
©Sandra Semburg

Οι διορθώσεις

Τα overiszed κομμάτια κρίνονται στις λεπτομέρειες, δηλαδή στο μήκος που έχουν τα μανίκια, στην εφαρμογή στους αγκώνες. Οπότε σε αυτή την περίπτωση κάντε μικρές προσαρμογές, όπως να διπλώσετε τα μανίκια σας στο πουκάμισο ή να μαζέψετε τα μανίκια σε ένα σακάκι, για να βρείτε το perfect fit. Φυσικά αν ένα παντελόνι είναι υπερβολικά μακρύ ή φαρδύ, τότε μπορείτε να το μεταποιήσετε για να ταιριάζει στο σώμα σας.

Διαβάστε επίσης | Οι νέες τσάντες του φθινοπώρου που θα γίνουν classic