η-θελκτική-λάμψη-των-διαμαντιών-116466
©Coutesy of Yannis Sergakis

Αν ήθελε να περιγράψει κανείς με μια λέξη τις δημιουργίες του Yannis Sergakis, αυτή θα ήταν ‘φινέτσα’. Λεπτεπίλεπτα πολύτιμα κοσμήματα στα οποία πρωταγωνιστούν τα διαμάντια, αλλά και τα μοντέρνα και αναπάντεχα σχέδια.

Η θελκτική λάμψη των διαμαντιών-1
©Courtesy of Yannis Sergakis

Η πρώτη συλλογή του σχεδιαστή, η Charnieres με τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες χρυσοχόοι στην αρχαιότητα, ήταν ίσως η πιο χαρακτηριστική του, με τις λιτές γραμμές και το σύμπλεγμα διαμαντιών που μοιάζει να αιωρείται.

Η θελκτική λάμψη των διαμαντιών-2
©Courtesy of Yannis Sergakis
Η θελκτική λάμψη των διαμαντιών-3
©Courtesy of Yannis Sergakis

Πάνω σε αυτές τις αρχές σχεδιασμού βασίστηκε λίγο αργότερα και η La Pierre, μια σειρά αφιερωμένη σε δαχτυλίδια- σύμβολα αγάπης και έρωτα, όπου ένα κεντρικό διαμάντι περιβάλλεται από μικρότερα, δεμένα πάνω σε διακριτικές βέρες από χρυσό.

Η θελκτική λάμψη των διαμαντιών-4
©Courtesy of Yannis Sergakis
Η θελκτική λάμψη των διαμαντιών-5
©Courtesy of Yannis Sergakis

Αυτά τα σύγχρονα, διαχρονικά σύμβολα αγάπης έδωσαν στον Yannis Sergakis το έναυσμα να δημιουργήσει ακόμη μια νέα προσθήκη, την La Pierre Nouvelle. Σκουλαρίκια και μενταγιόν συμπληρώνουν την ήδη υπάρχουσα La Pierre. Για άλλη μια φορά η έμφαση δίνεται σε μια κεντρική πέτρα δεμένη σε κίτρινο χρυσό, ενώ οι μικρότερες που το περιτριγυρίζουν κάνουν την αντίθεση με το δέσιμο από μαύρο χρυσό, αναδεικνύοντας έτσι τόσο την μοναδική επεξεργασία των διαμαντιών, όσο και την σχεδιαστική αρτιότητα.

MHT