weekly-edit-η-vogue-επιλέγει-τα-καλύτερα-της-εβδομάδ-252009

Eίδαμε:

Ένα ρούχο που κουβαλάει την χαρά της ζωής σε ένα εμμονικό μοτίβο που είναι αναγνωρίσιμο εδώ και δεκαετίες, αλλά μοιάζει να λειτουργεί τελικά θεραπευτικά, για κάποιον ανεξήγητο λόγο. Μπορεί να είναι ο συνδυασμός των χρωμάτων, στο κομμάτι του οίκου Missoni που γίνεται στολή για το πρωί, τη νύχτα, εκείνες τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να γυρίσεις στο σπίτι και θέλεις να έχεις ένα ρούχο-ασπίδα. Με το χαρακτηριστικό ζιγκ ζαγκ, με φαντάζομαι να παίζω κάθε φορά με διαφορετικές αποχρώσεις, άλλοτε αποκλειστικά με μαύρο, ή ακόμη και λευκό, μπορεί και μπλε βαθύ σχεδόν μαύρο για να το αναδείξω. Ποτέ δεν είναι αργά για να υποδεχτούμε το ουράνιο τόξο μέσα στον χειμώνα.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-1
©Missoni

Δοκιμάσαμε:

Ένα κόσμημα που μοιάζει να αντανακλά τον ήλιο, το φως, την λιακάδα μέσα μας. Ο Yannis Sergakis μέσα από την Immortelle συλλογή του, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Με τα μάτια ανοιχτά. Το χρυσό περιδέραιο που διεκδικεί την προσοχή μας θέλει να φοριέται διαρκώς στον λαιμό μας. Να μην κοντράρεται με άλλα κοσμήματα. Ζητά την αποκλειστικότητα, και μάλλον δεν θα είναι δύσκολο να το πετύχουμε. Ένα κόσμημα που δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο, κυρίως μοιάζει με ένα σύγχρονο φυλαχτό που κρύβει μυστικά, μεταφέρει αναμνήσεις από το τώρα στο μετά, σα να φέρει και μουσική, τη δική μας μουσική, τραγούδια που θυμίζουν καλοκαίρι σε ένα φθινόπωρο που μυρίζει χειμώνα κι έναν χειμώνα που φλερτάρει με τα Χριστούγεννα, με αναμμένα λαμπάκια με μονοχρωματική διάθεση. Αστέρι στην κορυφή; Πιο ψηλά από ποτέ.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-2
©Yannis Sergakis

Kλείσαμε:

Tα μάτια και είδαμε τη ζωή αλλιώς. Ξαπλώσαμε για να κάνουμε διαλογισμό στο δερμάτινο και κασμιρένιο «μαγικό» χαλί της Loro Piana για να χαλαρώσουμε, να ταξιδέψουμε με όλες μας τις αισθήσεις, να ξεκινήσουμε (ή να αποχαιρετήσουμε) την ημέρα. Το ίδιο χαλάκι όμως μπορεί να αξιοποιηθεί και για το μάθημα της γιόγκα, του πιλάτες, για τη στιγμή της ημέρας που αφιερώνουμε στον εαυτό μας, για να τα ξεχάσουμε όλα, να τα σβήσουμε, να ξεδώσουμε, να γυμναστούμε, κυρίως να καθαρίσουμε από εμπόδια, βάρη, αρνητικές σκέψεις, στρες, μικρά σύννεφα που κάθε τόσο μας σκοτεινιάζουν. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον. Ο διαλογισμός και η γυμναστική αποτελούν τρόπο ζωής κι εμείς δεν έχουμε παρά να αποκτήσουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να αποδομήσουμε την πολυτέλεια με τον πιο μινιμαλιστικό και ουσιαστικό τρόπο. Στο πάτωμα; Γερά στη γη.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-3
©Loro Piana

Γυμναστήκαμε:

Με χρώμα. Και κλασικές φόρμες, σε έντονες αυτή τη φορά αποχρώσεις, Juicy Couture, ίσως όχι σαν σετ αλλά με καινούργιο styling ανάλογα με τη διάθεση μας. Η ζακέτα μπορεί να φορεθεί πάνω από μια ολόσωμη φόρμα γυμναστικής ή ένα μαύρο κολάν και αντίστοιχα το κάτω μέρος της φόρμας με το πιο απλό λευκό ή μαύρο ή ακόμη και γκρι τι-σερτ. Αν και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία από το να ξυπνάς και να φοράς κατευθείαν μία φόρμα για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με αυτό το μαλακό βελούδο που αγκαλιάζει το σώμα, όπως λίγα υφάσματα. Και για τις ώρες που νιώθεις ότι θέλεις να είσαι αόρατη, φοράς και την κουκούλα, προστατεύεις το πρόσωπο σου από το κρύο, αν είσαι έξω για τρέξιμο ή περπάτημα, και έχεις μόνο τα ακουστικά και το κινητό για συντροφιά σε νέες περιπέτειες στη φύση. Τόσο κοντά, τόσο μακριά.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-4
©Juicy Couture