weekly-edit-η-vogue-προτείνει-τα-καλύτερα-της-εβδομά-296202
©Getty Images

Είδαμε:

Ένα σύνολο που σε ταξιδεύει, στον χρόνο, σε τόπους του σήμερα και του χθες, είναι φωτογενές και διαχρονικό μαζί, ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό. Μόλις άρχισα να παρατηρώ σε μια δεύτερη ανάγνωση την καινούργια Cruise συλλογή για τον 2024 από τον οίκο Louis Vuitton, ανακάλυψα μυθικά πλάσματα, ανάγλυφες και περίτεχνες λεπτομέρειες, φαντασία και μυστήριο, σε πατρόν που ήρθαν για να μείνουν. Αν έχεις παρακολουθήσει την πορεία του Nicolas Ghesquiere ξέρεις πόσο ταλαντούχος είναι σαν αφηγητής. Εγώ πάντως προσφέρομαι να υποδυθώ τη μούσα του, να περπατήσω κοντά στη θάλασσα, να μπερδέψω διαφορετικά μοτίβα με το λευκό, έτσι για την ανακωχή. Σε μια εποχή που όλα μοιάζουν μαύρα, θέλουμε να μπορούμε να ελπίζουμε, και να περιμένουμε πιο φωτεινές μέρες. Έστω με σκηνοθεσία. Και γαλλικό accent.

Weekly Edit: Η Vogue προτείνει τα καλύτερα της εβδομάδας-1
©Louis Vuitton

Ξεχωρίσαμε:

Ένα φόρεμα που θέλεις να το έχεις στη ντουλάπα σου, πρώτο στη σειρά, για να το βλέπεις. Να το δοκιμάζεις στον καθρέφτη, να βάζεις τη μουσική δυνατά, και να χορεύεις πρώτα ξυπόλητη. Προτού ψηλώσεις μαζί του. Ο Costarellos που ταξιδεύει τη «δική» του Ελλάδα παντού, σε όλα τα σημεία του πλανήτη, μπορεί να μεταλλάσσει την πολυτέλεια με ένα twist. Και κάπως έτσι είδα στο Aesthet το μαύρο βελούδο να αποκτά πτυχώσεις, να συμφιλιώνεται με τη δαντέλα, να αποκαλύπτει γυμνή σάρκα στα σημεία ακριβώς που θέλουμε να τονίζουμε. Να μοιραζόμαστε. Να εκθέτουμε. Να αγκαλιάζουμε. Τι όμορφα που είναι τα φορέματα που νιώθουμε σαν αγκαλιά, μας προστατεύουν, μας προτρέπουν να ταξιδέψουμε. Να νιώσουμε και να προκαλέσουμε συναισθήματα. Μπορεί ένα ρούχο να σου ξυπνήσει μνήμες; Να διεκδικήσει το δικό του τραγούδι; Να αποκτήσει ακόμη και δικό του προορισμό; Το «Back to black» είναι μόνο η αφετηρία.

Weekly Edit: Η Vogue προτείνει τα καλύτερα της εβδομάδας-2
©Costarellos

Κρατήσαμε:

Ένα αξεσουάρ, από τον οίκο Etro, το οποίο, για κάποιον άγνωστο λόγο μοιάζει σα να κουβαλάει μέσα του κάτι από το καλοκαίρι. Ίσως επειδή μου θυμίζει καλάθι, αν και είναι φτιαγμένο από lasercut δέρμα. Η ανάγλυφη δερμάτινη τσάντα σε σχήμα tote και tan απόχρωση, είναι κατασκευασμένη στην Ιταλία από μαλακό δέρμα κι ένα εμμονικό σχεδόν, γεωμετρικό μοτίβο που φέρει τον αναγνωρίσιμο «Pegaso», σήμα κατατεθέν, ακριβώς πάνω στο κέντρο. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Διαθέτει όσο χώρο θέλουμε για να χωράει το πορτοφόλι μας, το tablet κι ένα μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό στο εσωτερικό της ενώ στη συνοδευτική θήκη με το φερμουάρ κρύβουμε τα πιο μικρά αντικείμενα. Η βάση της τσάντας έχει μεταλλικά στοιχεία για να μην γίνονται οι γνωστές γρατζουνιές όταν την ακουμπάμε βιαστικά όπου βρούμε… Εφεύρεση; Μαγεία; Tουλάχιστον.

Weekly Edit: Η Vogue προτείνει τα καλύτερα της εβδομάδας-3
©Etro

Aγαπήσαμε:

Ένα φυλαχτό, ένα κρεμαστό, ένα γούρι για την χρονιά που περιμένουμε με ανυπομονησία και έχουμε ήδη αρχίσει να ζωγραφίζουμε στην καρδιά, στο χαρτί, στη σκέψη. Προσωπικά συλλέγω τα γούρια κάθε χρονιάς, και τα φοράω σαν κοσμήματα, για να θυμάμαι και να κρατάω τις καλές στιγμές. Και τώρα που η Christina Soubli εμπνέεται από το σπουργίτι Bluebird, το μπλε πουλί της ευτυχίας, για να κουβαλάμε 24/7, όπου κι αν βρισκόμαστε, με ανοιχτά μάτια και …φτερά, την χαρά και την αρμονία, οι συμβολισμοί αποκτούν περισσότερα χρώματα, μηνύματα, λέξεις, ποίηση. Μαζί με φως, ελπίδα, μελωδικότητα, ελευθερία, καλοτυχία. Με την μακριά αλυσίδα από επιχρυσωμένο ατσάλι και το φυλαχτό από σμαλτωμένο μπρούντζο, το μπλε μας προετοιμάζει για νέα ταξίδια. Εντός και εκτός. Με την σχεδιάστρια, Χριστίνα Σουμπλή, να προσθέτει με γενναιοδωρία την αναγνωρίσιμη filigree τεχνική της στα φτερά. Ακριβώς εκεί που είχαμε κάτι πληγές… Θυμάστε; Το 2024, είμαστε έτοιμες να πετάξουμε ξανά. Μακριά.

Weekly Edit: Η Vogue προτείνει τα καλύτερα της εβδομάδας-4
©Christina Soubli
MHT