abra-ovata-η-λίμνη-βουλιαγμένης-έχει-το-δικό-τη-361877
©Kynthia Kindeli

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα, η Λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί μια αληθινή όαση για τους λάτρεις της ευεξίας που αναζητούν ουσιαστική σύνδεση με τη φύση. Στο μαγικό χώρο της λίμνης όμως φιλοξενείται και ένα γαστρονομικό hotspot που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο αυτή την εμπειρία. Το Abra Ovata κερδίζει τους επισκέπτες με την πρώτη ματιά καθώς σέβεται απόλυτα το περιβάλλον και εναρμονίζεται με το τοπίο. Άλλωστε ακόμα και το όνομά του οφείλεται σε ένα σπάνιο κοχύλι που απαντάται μόνο στη λίμνη.

Οι εκλεπτυσμένες γεύσεις που προσφέρει όμως στο μενού του, αγκαλιάζουν και τις πέντε αισθήσεις. Το Abra Ovata μας προσκαλεί κάθε στιγμή της ημέρας, για ένα γρήγορο γεύμα μετά από μια βουτιά, για ποτό και finger food στους αναπαυτικούς καναπέδες ή και για ένα early δείπνο με θέα την φωτισμένη λίμνη Βουλιαγμένης που καθηλώνει. Η ανεπιτήδευτα κομψή αισθητική του εκφράζεται τόσο μέσα από την διακόσμηση του χώρου όσο και από τις γεύσεις καθώς τίποτα δεν είναι υπερβολικό.

Abra Ovata: Η λίμνη Βουλιαγμένης έχει το δικό της γαστρονομικό hotspot-1
©Kynthia Kindeli

Ο executive σεφ John Skotidas, μεγαλωμένος στον Παναμά και την Αθήνα, έχει εργαστεί στα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου. Αξιοποιώντας τα φρέσκα, εποχιακά υλικά της ελληνικής γης, έχει δημιουργήσει ένα fusion μενού με επιρροές από τη Νότια Αμερική και την Ασία, αντικατοπτρίζοντας το προσωπικό και μαγειρικό του υπόβαθρο.

Έξυπνα χωρισμένο σε Land, Sea και Farm, το μενού του Abra Ovata, σε άψογη εκτέλεση από τον Βαγγέλη Δαγδελένη, προσφέρει εμπνευσμένα πιάτα όπως Καπνιστή μελιτζάνα με ελληνικό γιαούρτι και sofrito miso, Καλαμάρι με αγιολί εστραγκόν και togarashi, Porterhouse με πιπεριές Padrón και μεδούλι, όλα με πρώτη ύλη φρέσκα, εποχιακά υλικά. Σταθερές αξίες ο ζουμερός τόνος με ελαιόλαδο, yuzu και χαλαπένιο, μια έκρηξη στον ουρανίσκο, και η «Αθηναϊκή», την οποία ο Skotidas οραματίστηκε με καβούρι σερβιρισμένο πάνω σε μπρουσκέτα από τραγανό τηγανισμένο ρύζι και πασπαλισμένο με σκόνη αυγοτάραχου.

Abra Ovata: Η λίμνη Βουλιαγμένης έχει το δικό της γαστρονομικό hotspot-2
©Kynthia Kindeli

Kαι φυσικά η διάσημη πια παέγια με κόκκινες γαρίδες, μύδια μπρεζέ και μαστιχωτό χταπόδι και το bomba ρύζι μαγειρεμένο σε ζωμό ψαριού και λάδι XO. Η Καλλιόπη Μάρου επιμελείται τα γλυκά, όπου ο σταρ είναι το Paris Brest, εμπνευσμένο από τον ποδηλατικό αγώνα μεταξύ Παρισιού και Βρέστης, όμως εδώ αντί για κρέμα, ανάμεσα στη χρυσή ζύμη choux βρίσκεται μια γενναιόδωρη στρώση από πάστα φιστικιού – και το αποτέλεσμα είναι magnifique.

Abra Ovata: Η λίμνη Βουλιαγμένης έχει το δικό της γαστρονομικό hotspot-3
©Kynthia Kindeli

Το Abra Ovata μπορεί να αποτελέσει και το ορμητήριο για μια βουτιά στη λίμνη, απολαμβάνοντας ένα light snack στη συνέχεια, χαλαρώνοντας στους μεγάλους καναπέδες κάτω από τις ομπρέλες, που φέτος έχει επιμεληθεί η Zeus+Dione, δίνοντας την greek chic ταυτότητά της στο χώρο. Παράλληλα το Abra Ovata είναι ιδανικό για να διοργανώσετε exclusive δεξιώσεις, private dinners και brand events, αξιοποιώντας την φυσική ομορφιά της λίμνης που το βράδυ γίνεται ακόμα πιο μαγική καθώς το φως του φεγγαριού αντανακλάται στο νερό.

Το Abra Ovata λειτουργεί καθημερινά, προσφέροντας Snack Menu στις lounge περιοχές και την περιοχή των κολυμβητών από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ στο εστιατόριο σερβίρει Lunch Menu από τις 12.30 μ.μ. και Dinner Menu από τις 7.30 μ.μ.

MHT