αναβαθμίστε-την-αισθητική-του-σπιτιο-162047

Ο συνηθέστερος χώρος όπου τοποθετείται μια τηλεόραση αποτελεί το σαλόνι ενός σπιτιού, ως το μεγαλύτερο ενιαίο και πιο ευρύχωρο δωμάτιο σε πολλές περιπτώσεις. Απέναντι από την TV, ένας καναπές ή πολυθρόνα, όπου κάθεσαι αναπαυτικά και χαλαρώνεις μόνος ή με παρέα, περνώντας ξέγνοιαστες ώρες χαλάρωσης. Καθώς, όμως, το σαλόνι αποτελεί ίσως το κεντρικότερο σημείο του κάθε σπιτιού, μια συμβατικού τύπου τηλεόραση πιθανώς δεν συμβάλλει στο να αναδεικνύει την αισθητική του χώρου ενώ ίσως ο σχεδιασμός της σε περιορίζει ως προς την επιλογή επίπλων.

Για να «ξεφύγεις» από κάτι κλασικό και συμβατικό, μπορείς να διαλέξεις μια από τις πιο κομψές και σχεδιαστικά καινοτόμες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν στην αγορά, οι οποίες αποτελούν χάρμα οφθαλμών παράλληλα προσφέροντας την «αφρόκρεμα» των τεχνολογιών εικόνας και ήχου. Έτσι, θα μπορείς να συνδυάσεις μια εκπληκτική οπτικοακουστική, κινηματογραφική εμπειρία με το αξεπέραστο design μιας μοντέρνας τηλεόρασης, δίνοντας μοναδική όψη στο χώρο σου. Από τηλεοράσεις που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής έως μοντέλα με «αόρατα» ηχεία και μια εντυπωσιακή ταπετσαρία, κυκλοφορούν μοντέλα με σχεδιασμό που δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, πόσω μάλλον να αντικρίσει στο ίδιο του το σπίτι. Ποιες είναι αυτές οι τηλεοράσεις, παρόλα αυτά;

Sony OLED AG9

Αναβαθμίστε την αισθητική του σπιτιού σας με μια lifestyle τηλεόραση-1
©plaisio
1/4
Native Share

Εκ πρώτης όψεως, η Sony OLED AG9 φαντάζει απλή. Εξετάζοντάς την πιο αναλυτικά, θα παρατηρήσει κανείς πως κάτι της λείπει, κι αυτό το κάτι είναι τα ηχεία. Μα πώς κυκλοφορεί τηλεόραση χωρίς ηχεία; Η απάντηση είναι: έχει ηχεία, όμως δεν φαίνονται. Για την ακρίβεια, η τεχνολογία Acoustic Surface Audio+ είναι μοναδική στο είδος της και με μεγάλη διαφορά το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό της AG9. Στις πλάγιες πλευρές της τηλεόρασης δεν θα εντοπίσει κανείς κάποιες γρίλιες ή ηχεία οποιασδήποτε μορφής, μιας και τη θέση τους έχουν πάρει δύο ενεργοποιητές που εντοπίζονται εντός του σώματός της -πίσω από το πάνελ- και μεταδίδουν τον ήχο με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώθεις πως έρχεται από συγκεκριμένο σημείο της οθόνης. Για να μην υστερεί σε δύναμη, δύο υπογούφερ βρίσκονται στην πλάτη της τηλεόρασης, συμπληρώνοντας έτσι ένα μοναδικό ακουστικό σύνολο που, για τους περισσότερους, εξαλείφει την ανάγκη για εξωτερικό ηχοσύστημα.

Παράλληλα, η AG9 διαθέτει αμελητέου μεγέθους bezels στις τέσσερις πλευρές της, αφήνοντας την πραγματική οθόνη να αξιοποιήσει σχεδόν όλο το διαθέσιμο χώρο. Αυτό βέβαια, την καθιστά ιδανική για επιτοίχια τοποθέτηση μιας και θα μοιάζει με ένα λεπτό κάδρο που διαθέτει όλες τις λειτουργίες μιας τηλεόρασης. Μιας premium τηλεόρασης, συγκεκριμένα, καθώς με ανάλυση 4K, οθόνη Triluminos και πολλαπλές τεχνολογίες βελτίωσης εικόνας και χρώματος, αναπαράγει με εκπληκτική πιστότητα και ακρίβεια κάθε είδους βίντεο, από ταινίες και σειρές έως απλές, καθημερινές εκπομπές αλλά και βιντεοπαιχνίδια. Με την Sony OLED AG9, συνδυάζεις στυλ και ψυχαγωγία σε ένα φανταστικό πακέτο.

Samsung QLED “The Frame”

Αναβαθμίστε την αισθητική του σπιτιού σας με μια lifestyle τηλεόραση-2
©plaisio
2/4
Native Share

Η τηλεόραση που πηγαίνει την αισθητική του χώρου ένα βήμα παραπέρα, ταιριάζοντας άψογα με το σαλόνι σου χάρη στην ιδιότητά της να μεταμορφώνεται. Η Samsung QLED “The Frame”, όπως μαρτυρά και το όνομά της, δεν διαφέρει από ένα κάδρο ή πίνακα ζωγραφικής στην εξωτερική της εμφάνιση. Ακόμη και η υφή του πλαισίου της είναι δημιουργημένο έτσι ώστε να μιμείται τα ξύλινα κομμάτια που απαρτίζουν έναν πίνακα, προσδίδοντας μεγαλύτερη αυθεντικότητα στο σύνολό της.

Ωστόσο, οι ομοιότητες με έναν πίνακα ζωγραφικής δε σταματούν εκεί, καθώς η “The Frame” διαθέτει λειτουργία προβολής εικόνων όταν δεν χρησιμοποιείται, πρακτικά μεταμορφώνοντάς τη σε έναν άκρως ευέλικτο πίνακα όπου ο καμβάς διαρκώς μεταβάλλεται ανάλογα με τις επιλογές του χρήστη. Με το Ambient Mode+, μπορείς να προβάλλεις κάποια αγαπημένη φωτογραφία, ένα έργο τέχνης ή ακόμη και να κάνεις την τηλεόραση να μιμηθεί το μοτίβο του τοίχο και να «χαθεί» μέσα του. Χάρη στα παραπάνω, είναι εύκολο να δώσεις έναν αέρα «γκαλερί» στο σαλόνι σου, εγκαθιστώντας την “The Frame” είτε στον τοίχο είτε σε ένα ξύλινο τρίποδο ειδικά κατασκευασμένο για αυτή, συνδυάζοντας έτσι με μοναδικό τρόπο την εμφάνισή της με τις λειτουργίες μιας σύγχρονης τηλεόρασης.

Ούσα QLED, η “The Frame” διαθέτει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα μέγιστης φωτεινότητας ενώ η προηγμένη τεχνολογία του πάνελ τής επιτρέπει να παράγει εξίσου ποιοτικά μαύρα χάρη στην αντίθεσή του. Παράλληλα, διατηρεί ευρεία γωνία θέασης κι έτσι μπορείς εύκολα να παρακολουθείς από οποιοδήποτε σημείο δίχως αλλοίωση χρώματος και εικόνας. Η εικόνα, μάλιστα, βελτιστοποιείται χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη που αδιάκοπα εργάζεται προς όφελός σου, είτε για να βελτιώσει την ανάλυση της εικόνας είτε για να εξομαλύνει τις εναλλαγές χρώματος και να αποδώσει μια πιο αληθοφανή εικόνα. Με λίγα λόγια, η “The Frame” δεν αποτελεί απλώς ένα «κόσμημα» για το δωμάτιο όπου θα τοποθετηθεί, αλλά και μια από τις πιο προηγμένες -σε τεχνολογίες εικόνας- τηλεοράσεις που μπορείς να βρεις στην αγορά.

LG OLED WX9

Αναβαθμίστε την αισθητική του σπιτιού σας με μια lifestyle τηλεόραση-3
©plaisio
3/4
Native Share

Πώς θα σου φαινόταν αν ένα κομμάτι της ταπετσαρίας σου, μπορούσε να προβάλλει ταινίες με ασύλληπτη ποιότητα εικόνας; Στην LG, είχαν την ίδια σκέψη (μάλλον) αρκετά χρόνια πριν, καθώς η LG OLED WX9 είναι πρακτικά ένα κομμάτι ταπετσαρίας που δίνει νέα διάσταση στο τι μορφή μπορεί να έχει μια τηλεόραση. Πράγματι, με πάχος μόλις 3.85 χιλιοστά (για την έκδοση 65”), η LG OLED WX9 είναι απίστευτα λεπτή και θα μπορούσε να την παρομοιάσει κανείς με αφίσα στον τοίχο. Ο επαναστατικός της σχεδιασμός οφείλεται εν μέρει στην τεχνολογία OLED, χάρη στην οποία μπορεί να είναι ταυτόχρονα από τις κορυφαίες στην κατηγορία της και από τις πιο ενδιαφέρουσες από άποψης design. Το «μυστικό» της κρύβεται στον διαχωρισμό του πάνελ από την μονάδα που στεγάζει όλα τα εξαρτήματα που συνεργάζονται για να της δώσουν ζωή. Έτσι, συνδέονται μεταξύ τους μέσω μιας δεσμίδας καλωδίων δίνοντάς σου άπλετη ελευθερία ως προς την τοποθέτηση, μιας και η μονάδα μπορεί να απέχει αρκετά από το πάνελ κι έτσι να έχεις μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή επίπλου αλλά και στη διάταξη και διακόσμηση του χώρου.

Κι όσο για το τι κρύβεται μέσα στην μονάδα αυτή, η LG φρόντισε να μην παραλείψει κάτι που θα στερούσε την απόλυτα premium εμπειρία από τον κάτοχο μιας WX9. Χάρη στην τεχνολογία OLED του πάνελ, τα αυτόφωτα pixels της WX9 είναι σε θέση να προσφέρουν πραγματικό μαύρο έναντι του αμυδρά φωτεινού γκρι που προσφέρει μια παραδοσιακή LED, καθώς είναι εντελώς αυτόνομα και μπορούν να σβήσουν εντελώς. Όταν παράγουν φως, βέβαια, τα αποτελέσματα είναι εξίσου μοναδικά, συνδυάζοντας τις τεχνολογίες Perfect Color και Ultra Luminance Pro για να προσφέρουν αξιοζήλευτη ακρίβεια χρώματος και υψηλή φωτεινότητα, με σκοπό τη «βύθιση» του θεατή σε μια ρεαλιστική οπτική εμπειρία.

Αναβαθμίστε την αισθητική του σπιτιού σας με μια lifestyle τηλεόραση-4
©plaisio
4/4
Native Share

Στον τομέα του ήχου επίσης δεν γίνονται εκπτώσεις, καθώς η κεντρική μονάδα έχει την όψη ενός soundbar και εν μέρει, λειτουργεί και ως ένα – ενσωματώνοντας ηχεία 4.2 καναλιών με συνολική ισχύ 60W αλλά και την τεχνολογία Dolby Atmos, δημιουργώντας μια άκρως απολαυστική ακουστική εμπειρία για να συνοδεύσει την premium εμπειρία θέασης. Οι gamers επίσης θα έχουν ένα διαρκές χαμόγελο όσο παίζουν στην WX9, ειδικά αν χρησιμοποιούν μια από τις νεότερες κονσόλες PlayStation 5 και Xbox Series X|S, καθώς η τηλεόραση ενσωματώνει θύρες HDMI 2.1, Variable Refresh Rate και HDR10 για να υποστηρίξει πλήρως τις δυνατότητές τους. Με λίγα λόγια, ο καινοτόμος σχεδιασμός της WX9 πηγαίνει χέρι-χέρι με τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η LG ως προς την οπτικοακουστική ποιότητα, για να δημιουργήσουν παρέα μια από τις πιο ξεχωριστές TVs όλων των εποχών.