οι-friends-εκτίθενται-109846
©giphy.com

Η σειρά που απολαμβάνουμε να βλέπουμε μέχρι σήμερα τα μεσημέρια της Κυριακής, ακόμη κι αν ξέρουμε απ’ έξω την επόμενη ατάκα πριν την ακούσουμε, κλείνει 25 χρόνια. Γεγονός που αποτελεί μια καλή αφορμή να περιπλανηθούμε διά ζώσης στον κόσμο της αγαπημένης μας παρέας.

Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, όποιος βρεθεί στη Νέα Υόρκη μπορεί να επισκεφτεί το διαμέρισμα της Monika και της Rachel, όπως επίσης και εκείνο του Chandler και του Joey. Επίσης θα είναι ανοιχτό και το εμβληματικό καφέ που συναντιούνταν οι έξι φίλοι, το λεγόμενο Central Perk. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιεργαστούν κάποια αγαπημένα αντικείμενα των πρωταγωνιστών, όπως το ποδοσφαιράκι των Chandler και Joey.

Οι Friends εκτίθενται-1
©giphy.com

Με λίγη υπομονή ο κόσμος των Friends θα μεταφερθεί και σε ευρωπαϊκό έδαφος. Συγκεκριμένα ο καναπές του Central Perk πάνω στον οποίο στριμώχνονταν οι φίλοι, εκτέθηκε πρόσφατα στο παρισινό Palais Royal για μία μέρα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των στούντιο της Warner Bros να θέσει σε «περιοδεία» τον διάσημο καναπέ με τα κρόσσια. Για 30 μέρες ο καναπές θα περιηγείται ανά τον κόσμο, αλλά με τον περιορισμό ότι το έπιπλο-σταρ θα μένει στην κάθε τοποθεσία μόνο για μία μέρα!

Μέσα σ’ αυτά τα 25 χρόνια που έχουν περάσει, είναι αλήθεια ότι έχουμε προλάβει να αγαπήσουμε, να ταυτιστούμε και να «κολλήσουμε» με άλλες σειρές, πιο σύγχρονες. Όμως η αναβίωση της σειράς με αφορμή τα γενέθλια της μπορεί να ενθουσιάζει κάποιους ρομαντικούς που ακόμη αναπολούν τις περιπέτειες της γνωστής παρέας.

MHT