δες-πώς-αλλιώς-μπορείς-να-χρησιμοποιή-154137

Η Xiaomi αποτελεί μία από τις σταθερά ανερχόμενες κατασκευάστριες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας. Το ίδιο ισχύει ειδικότερα και στην ελληνική αγορά των smartphones, εκεί όπου το μερίδιο της κινεζικής εταιρείας ανεβαίνει σταθερά με αποτέλεσμα αυτή να έχει εδραιωθεί πλέον στη δεύτερη θέση, στοχεύοντας φυσικά ακόμα ψηλότερα. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό; Η άριστη σχέση τιμής/απόδοσης αλλά και ο πολυσύνθετος χαρακτήρας των συσκευών της. Τι εννοούμε με αυτό το τελευταίο; Πάμε να δούμε πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς το καινούριο σου Xiaomi smartphone και θα καταλάβεις.

Τηλεχειριστήριο για την τηλεόραση Το ήξερες ότι οι συσκευές της Xiaomi διαθέτουν στην πλειοψηφία τους θύρα υπερύθρων; Πρόκειται για χαρακτηριστικό που πριν από αρκετά χρόνια ήταν αρκετά σύνηθες στα smartphones, ωστόσο πλέον λίγοι είναι οι κατασκευαστές που εξακολουθούν και εφοδιάζουν τα προϊόντα τους με αυτό! Κακώς, αν θες τη γνώμη μας, αφού τους προσφέρει μία πάρα πολύ χρήσιμη λειτουργία: αυτή του τηλεχειριστηρίου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή Mi Remote controller – for TV, STB, AC and more αν δε βρίσκεται ήδη στη συσκευή σου. Με έναν απλό συγχρονισμό μεταξύ τους, θα μπορείς να χρησιμοποιείς το smartphone σου για να ελέγχεις συσκευές όπως η τηλεόραση, το air condition, το DVD/media player, ο προβολέας, ο δέκτης A/V και η κάμερα. Στα θετικά προσμετρείται και η υποστήριξη όλων των μεγάλων brands (LG, Samsung, Sony, Sharp, Panasonic κ.α.).

Οικοσύστημα Xiaomi To Xiaomi smartphone σου όμως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να αλλάζει κανάλια στην τηλεόραση και να ρυθμίζει την ένταση του κλιματιστικού. Οι περισσότερες συσκευές της Xiaomi, βλέπεις, έχουν τη δυνατότητα να γίνουν η «καρδιά» του οικοσυστήματος έξυπνου σπιτιού της εταιρείας. Όσο για το τι μπορείς να περιμένεις; Η Xiaomi διαθέτει ουκ ολίγες έξυπνες συσκευές στην αγορά, οπότε οι προοπτικές δεν έχουν όρια!

Δες πώς αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Xiaomi smartphone σου-1
©Plaisio
1/2
Native Share

Το σπίτι σου γίνεται πλέον έξυπνο Δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την πλοήγησή μας στο οικοσύστημα της Xiaomi από οπουδήποτε αλλού εκτός του Mi Smart Home Sensor Set. Πρόκειται για το σετ που θα σε μυήσει στον κόσμο του έξυπνου σπιτιού. Διαθέτει αισθητήρες κίνησης και θυρών/παραθύρων καθώς επίσης και έναν ασύρματο διακόπτη που μπορείς να προγραμματίσεις όπως εσύ θες. Όλα αυτά θα τα παρακολουθείς από το Xiaomi smartphone σου, έχοντας πλήρη εποπτεία αλλά και έλεγχο του χώρου σου. Η δε εγκατάστασή τους δε γινόταν να είναι απλούστερη!

Η καλύτερη στοματική υγιεινή Φαντάστηκες ποτέ ότι θα μπορούσες να… βουρτσίσεις τα δόντια σου μέσω του smartphone; Ε, να που γίνεται! Το app της Xiaomi συνεργάζεται άψογα με την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Mi, συμβάλλοντας στην ουσιαστική βελτίωση της στοματικής σου υγιεινής. Παρακολούθησε τις επιδόσεις σου και διόρθωσε την τεχνική σου. Θα είσαι σε θέση να ορίσεις τον επιθυμητό χρόνο βουρτσίσματος σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντογιατρού σου καθώς επίσης και τη λειτουργία της ανάλογα με την ανατομία των δοντιών αλλά και τη διατροφή σου.

Καθαρός αέρας χωρίς μικρόβια και αλλεργιογόνα Πόσο σίγουρος είσαι για την καθαριότητα του αέρα που αναπνέεις στον χώρο σου; Βακτήρια, ενοχλητικές οσμές, αλλεργιογόνα και ατμοσφαιρική μόλυνση δημιουργούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ που κανείς δε θέλει στο σπίτι του. Χάρη στο Mi Air Purifier Pro όμως, όλα αυτά θα εξαφανιστούν άπαξ διά παντός και το καλύτερο; Ο έλεγχός του γίνεται άνετα μέσα από το app Mi Home, προκειμένου να παρακολουθείς την ποιότητα του αέρα 24/7 και να κάνεις τις απαραίτητες… παρεμβάσεις, χωρίς καν να αγγίζεις τη συσκευή.

Καθάρισμα ακριβείας από γωνία σε γωνία Το app Mi Home όμως θα σου δώσει τη δυνατότητα να καθαρίσεις εκτός από τον αέρα και τα δάπεδα του σπιτιού σου. Σύνδεσε τη σκούπα Mi Robot Vacuum Mop Pro και εξασφάλισε απομακρυσμένο σκούπισμα και σφουγγάρισμα σε όλους τους χώρους. Προγραμμάτισε τη λειτουργία της καθορίζοντας τις ζώνες, τη λειτουργία αλλά και τη συχνότητα του καθαρισμού, άφησε την έξυπνη σκούπα να χαρτογραφήσει τον χώρο σου και αυτός θα αστράφτει από καθαριότητα χωρίς εσύ να χρειαστεί να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι.

Δες πώς αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Xiaomi smartphone σου-2
©Plaisio
2/2
Native Share

Κύμα δροσιάς στο δωμάτιο Καλοκαίρι. Φαντάσου τον εαυτό σου στο σαλόνι. Κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ. Η σκέψη να σηκωθείς δεν υφίσταται ούτε για αστείο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η ζέστη έχει γίνει αφόρητη και εσύ πρέπει να αυξήσεις την ένταση του ανεμιστήρα. Αν ο τελευταίος είναι ο Smartmi 2/2S έκανες την τύχη σου! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να ανοίξεις την εφαρμογή Mi Home από το Xiaomi smartphone σου ώστε να επιλέξεις τη λειτουργία που θες, να ρυθμίσεις τη γωνία κλίσης, να ενεργοποιήσεις τον χρονοδιακόπτη κ.α.

Εικόνα του χώρου σου, μέρα και νύχτα Το Xiaomi smartphone σου θα σου προσφέρει μεταξύ άλλων και εικόνα του χώρου σου 24/7. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συνδέσεις την κάμερα ασφαλείας Mi Home 360 με το app Mi Home και είσαι έτοιμος. Η κάμερα περιστρέφεται κατά 360ο στον οριζόντιο άξονα και 110ο στον κατακόρυφο. Διαθέτει νυχτερινή λειτουργία, γράφει βίντεο στα 1080p αποθηκεύοντάς το είτε δικτυακά (NAS), είτε τοπικά (microSD). Μέσω του app θα ρυθμίσεις την ευαισθησία της αλλά και τις ενημερώσεις που στέλνει, ενώ θα παρακολουθήσεις και τα όσα έχει καταγράψει.

Μετακινήσεις γρήγορα και με ασφάλεια Ποιος είπε όμως ότι το οικοσύστημα της Xiaomi περιορίζεται εντός των τεσσάρων τοίχων του σπιτιού; Με το Mi Home και το Xiaomi smartphone σου θα έχεις πλήρη εικόνα της κατάστασης των ηλεκτρικών σκούτερ Mi. Έλεγξε τη στάθμη της μπαταρίας και βεβαιώσου ότι το σκούτερ σου διαθέτει αρκετή ενέργεια ώστε να σε μεταφέρει στον προορισμό σου. Παρακολούθησε χρήσιμα στοιχεία για τις διαδρομές σου όπως την απόσταση που έχεις διανύσει και την ταχύτητα με την οποία κινείσαι και εγκατάστησε firmware updates με μια κίνηση.

Τα τηλέφωνα του μέλλοντος, σήμερα Λογικά κάπου εδώ θα πρέπει να έχεις καταλάβει ότι τα smartphones της Xiaomi έρχονται να μεταμορφώσουν προς το καλύτερο την καθημερινότητά σου. Αν και αρκετές από τις λειτουργίες που προαναφέραμε είναι διαθέσιμες και σε άλλα smartphones, Android και iOS, προτιμώντας συσκευές Xiaomi εξασφαλίζεις τη μέγιστη δυνατή συμβατότητα, αποφεύγοντας παράλληλα τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις. Άφησε λοιπόν την Xiaomi να κάνει αυτό που τόσο καλά γνωρίζει και ζήσε τη φουτουριστική εμπειρία ενός ευφυούς οικοσυστήματος, σήμερα.