Η μεσογειακή κουζίνα εντυπωσιάζει με την απλότητά της καθώς βασίζεται στα πιο αγνά και υψηλής ποιότητας υλικά. Στο καθαρό ελαιόλαδο, το καλύτερο μέλι, τα ντόπια λαχανικά και φυσικά στο πιο φρέσκο ψάρι, στοιχεία που δημιουργούν ακόμα πιο στενή σύνδεση με τη φύση. Αυτή τη φιλοσοφία ακολουθεί σταθερά ο restaurateur Κώστας Σπηλιάδης που από το 1979 βρίσκεται πίσω από το απόλυτα επιτυχημένο εστιατόριο Milos, με τη φήμη του να περιστρέφεται φυσικά γύρω από το ολόφρεσκο ελληνικό ψάρι και τα θαλασσινά.

Το εστιατόριο Milos προσφέρει μια fine dining εμπειρία όπου η παράδοση συναντά την απέριττη πολυτέλεια σε έναν εμβληματικό χώρο από μάρμαρο και ξύλο στο κέντρο της Αθήνας, που εντάσσεται στο ξενοδοχείο Milos. Η μίνιμαλ ατμόσφαιρα δίνει την δυνατότητα στα ολόφρεσκα πιάτα να κρατούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι εκλεκτές πρώτες ύλες φτάνουν καθημερινά στο εστιατόριο Milos, μετά από προσεκτική αναζήτηση αλλά και προσωπικές σχέσεις που έχουν πλέον χτιστεί με τους ψαράδες και τους καλλιεργητές.

Το εστιατόριο Milos έχει χαρακτηριστεί ένα από τα καλύτερα στον κόσμο με meeting points σε στρατηγικές τοποθεσίες του πλανήτη όπως η Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι, το Λονδίνο και το Los Cabos. Ένα ακόμα πυλώνας εκτός από την φρεσκάδα είναι και ο σεβασμός στο περιβάλλον που διασφαλίζεται μέσα από ηθικές πηγές προέλευσης του κάθε προϊόντος, στοιχεία που αναζητά μόνο κάποιος που σέβεται την αυθεντική ελληνική κουζίνα.


Info: Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα, www.estiatoriomilos.com