γιατί-είναι-σάββατο-βράδυ-ένα-virtual-disco-party-σ-137639
©Giphy.com

Μερικά χρόνια πριν – που τις τελευταίες μέρες μπορεί να φαντάζουν έτη φωτός μακριά – το νέο trend στη διασκέδαση και το clubbing ήταν τα Silent Disco Parties. Νέοι και νέες σε διάφορες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έβγαιναν Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, συγκεντρώνονταν στον προ συμφωνημένο χώρο, έπαιρναν από ένα ζευγάρι ακουστικά ο καθένας, συντονίζονταν στο κανάλι όπου έπαιζε μουσική ο DJ της επιλογής τους και το party ξεκινούσε. Έτσι, όλοι μαζί και ο καθένας μόνος, χόρευαν σε διαφορετικούς ρυθμούς, ανάλογα με το μουσικό γούστο τους και το DJ set που διάλεγαν από όσα ήταν διαθέσιμα.

«Γιατί είναι Σάββατο βράδυ!»: Ένα virtual disco party στην εποχή του κορωνοϊού-1
©giphy.com

Δεν το δοκίμασα ποτέ, η ιδέα μου φαινόταν παράλογη – ίσως κάποιος σήμερα να μου απαντούσε ‘ok, boomer”, αν με άκουγε να το λέω αυτό. Αλλά για μένα η μουσική πάντα ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας. Ένας τρόπος είτε να έρθω σε επαφή με τα δικά μου συναισθήματα και τον εαυτό μου, είτε να τα επικοινωνήσω σε κάποιον άλλον μέσω ενός τραγουδιού, είτε να επικοινωνήσω σωματικά και πνευματικά με τον κόσμο τη στιγμή που χορεύουμε και διασκεδάζουμε με το ίδιο κομμάτι που ακούγεται δυνατά μέσα στο μπαρ. Ποιο το νόημα να χορεύω κάπου μαζί με άλλα εκατό άτομα που βρίσκονται στη δική τους συχνότητα στην οποία δεν έχω πρόσβαση, εντελώς απομονωμένοι σε έναν ρυθμό που δεν μπορώ να συντονιστώ κι εγώ;

«Γιατί είναι Σάββατο βράδυ!»: Ένα virtual disco party στην εποχή του κορωνοϊού-2
©Giphy.com

Μέχρι που ήρθε η εποχή του κορωνοϊού. Και έρχεται η Παρασκευή και το Σάββατο βράδυ και κανείς μας δεν μπορεί να βγει να διασκεδάσει εκτός σπιτιού. Έρχονται οι νύχτες που δεν μπορούμε να χορέψουμε και να ιδρώσουμε και να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε και να γελάσουμε όλοι μαζί, ούτε στην ίδια ούτε σε διαφορετική συχνότητα. Η μουσική στα club δεν θα ακούγεται ούτε από τα ηχεία ούτε από τα ακουστικά. Κάποιοι από εμάς μένουμε μόνοι, άλλοι συγκατοικούμε με φίλους, με συντρόφους ή με τις οικογένειές μας. Αλλά έχουμε ένα κοινό. Κανείς μας δεν έχει πρόσβαση σε ένα party.

«Γιατί είναι Σάββατο βράδυ!»: Ένα virtual disco party στην εποχή του κορωνοϊού-3
©Giphy.com

Ή μήπως έχουμε; Ο Bill Brewster, διάσημος μουσικός παραγωγός, DJ και συγγραφέας, ανακοίνωσε από τους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media ότι λανσάρει το πρώτο Virtual Nightclub του, κάνοντας live αναμετάδοση τoυ DJ set του την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 20:00 ώρα Μεγάλης Βρετανίας (22:00 ώρα Ελλάδος). Το virtual party του ονομάζεται “Paradise Farage”, μνεία στο θρυλικό Paradise Garage, την πιο διάσημη discotheque στη Νέα Υόρκη – αν όχι παγκοσμίως – και το μέρος που έστρωσε τον δρόμο για τη σύγχρονη dance club κουλτούρα από το 2000 και μετά.

https://www.instagram.com/p/B98lDt7Akne/?utm_source=ig_web_copy_link

“Come and join me for the disco apocalypse” λέει ο Bill Brewster και προσκαλεί όλους εμάς που αυτά τα βράδια, σε περιόδους μη υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι, θα αναζητούσαμε μία χορευτική διέξοδο. Η διαδικασία συμμετοχής και παρακολούθησης είναι απλή: Μπαίνετε στον ιστότοπο, συμπληρώνετε μία μικρή φόρμα εγγραφής και συμμετέχετε δωρεάν σε αυτό το πρωτότυπο Virtual Disco Party. Αυτή τη φορά, θα είμαστε ο καθένας μόνος του, αλλά θα μας ενώνει η ίδια μουσική. Και η ίδια ανάγκη για μία επαφή και αίσθηση κανονικότητας. “Γιατί είναι Σάββατο βράδυ”, όπως έλεγαν και οι Στέρεο Νόβα. Και αν τα DJ sets του Bill δεν περιλαμβάνουν τα “Stayin’ Alive”, “I Will Survive” και “We are Family”, τουλάχιστον ας έχουμε εμείς αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μας.

Ανακαλύψτε ιδέες και tips όσο μένετε σπίτι στο Vogue.gr.