insta-live-με-την-deborah-feldman-συγγραφέα-του-βιβλίου-που-142284
©Vogue Greece

Το 2010, η Deborah Feldman άφησε πίσω τη μέχρι τότε ζωή της για να ξεκινήσει από την αρχή μια νέα. Το γιατί εξηγεί στο πρώτο της αυτοβιογραφικό βιβλίο, Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots, το οποίο εκδόθηκε το 2012 και στο οποίο βασίστηκε η μίνι σειρά Unorthodox που έκανε πρεμιέρα στο Netflix στα τέλη Μαρτίου.

Μέλος της χασιδικής κοινότητας Σάτμαρ στο Γουίλιαμσμπεργκ της Νέας Υόρκης, η Feldman γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ ένα ασφυκτικό θρησκευτικό περιβάλλον. Η υπέρ ορθόδοξη εβραϊκή κοινότητα Σάτμαρ γεννήθηκε αρχικά το 1905 στην Ουγγαρία και ξαναδημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Νέα Υόρκη από επιζώντες του Ολοκαυτώματος. Η κοινότητα χρησιμοποιεί τη γλώσσα γίντις και απαγορεύει οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο. Βασικός σκοπός των γυναικών της κοινότητας είναι η αναπαραγωγή με σκοπό την “αναπλήρωση” των ψυχών που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

Η Feldman μεγάλωσε με τη γιαγιά και τον παππού της. Στα 17 της παντρεύτηκε με συνοικέσιο και δύο χρόνια αργότερα απέκτησε τον γιο της. Το 2006, η οικογένεια μετακόμισε από το Γουίλιαμσμπεργκ και η Feldman ξεκίνησε σπουδές στο κολλέγιο Sarah Lawrence. Το 2010, αποφάσισε να αφήσει τον σύζυγό της και την κοινότητα. Τα τελευταία χρόνια, η Feldman μένει με τον γιο της στο Βερολίνο. Το δεύτερο αυτοβιογραφικό βιβλίο της, Exodus: A Memoir, εκδόθηκε το 2014.

Στο Instagram Live με την Deborah Feldman και την Elis Kiss Fashion Features Director της Vogue Greece, θα μιλήσουμε για τη δύναμη, τον φόβο και τη θέληση ενός ανθρώπου, μιας γυναίκας να χαράξει τον δικό της δρόμο και να χτίσει τη δική της ταυτότητα.

Insta Live με την Deborah Feldman, συγγραφέα του βιβλίου που βασίστηκε η σειρά Unorthodox-1
©Vogue Greece

Tη Δευτέρα 4 Μαίου, στις 17:00 (GMT +3) μπείτε στο account της @voguegreece στο Instagram και παρακολουθήστε ένα ξεχωριστό Instagram live!