recycled-fashion-η-jane-fonda-με-το-ίδιο-φόρεμα-στα-oscar-127390
©Getty Images

Στα 82 της χρόνια η Jane Fonda είναι πιο ενεργητική από ποτέ. Με τις ειδήσεις για το ακτιβιστικό της έργο να κάνουν τον γύρω του κόσμου, η ηθοποιός δεν θα μπορούσε να μην περάσει το δικό της μήνυμα για το περιβάλλον και στη λαμπερή βραδιά των Oscars.

Φορώντας το ίδιο φόρεμα που είχε φορέσει 6 χρόνια πριν στην πρεμιέρα του Grace of Monaco στις Κάννες, καθώς και το χαρακτηριστικό κόκκινο παλτό που την συνόδευσε σε όσες συλλήψεις ακολούθησαν τις διαμαρτυρίες της για την κλιματική αλλαγή στην Ουάσινγκτον, η Fonda έδωσε το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας στον Bong Joon Ho.

Recycled Fashion: Η Jane Fonda με το ίδιο φόρεμα στα Oscar-1
©Goruway.com

Το εντυπωσιακό silver look στα μαλλιά της τράβηξε τα βλέμματα, με τον hair stylist, Jack Martin, που το επιμελήθηκε να δηλώνει πως χρειάστηκαν 7 ώρες για να τελειοποιηθεί. Όσο ο ίδιος έκανε τα μαγικά του, η γνωστή ηθοποιός διάβαζε τα κείμενα για τη σειρά που συμμετέχει στο Netflix, απαντούσε σε email και έγραφε το επικείμενο βιβλίο της.

«Όταν μιλάω στον κόσμο και λέω πως δεν έχουμε πραγματική ανάγκη για περισσότερα ρούχα, οφείλω να ακολουθώ ό,τι λέω, επομένως δεν θα αγοράσω ξανά καινούρια ρούχα», δήλωσε η ίδια. Στην τελευταία της διαμαρτυρία στο Λος Άντζελες την προηγούμενη εβδομάδα, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην Καλιφόρνια και στο πώς όσα συμβαίνουν εκεί επηρεάζουν άμεσα τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Joaquin Phoenix ήταν δίπλα της, υπερασπιζόμενος την αναγκαιότητα δράσης για την κλιματική αλλαγή.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αρκετοί ηθοποιοί προτιμούν vintage δημιουργίες από παλαιότερες κολεξιόν για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί. Φορώντας το ίδιο outfit δύο φορές, εστιάζουν – πέρα από την πρακτικότητα – στην έκφραση μιας πιο βιώσιμης προσέγγισης στη μόδα. Είναι οι ίδιες αξίες που η Vogue Greece έχει αναδείξει με τη θεματολογία στα τεύχη της, αλλά και με τη διοργάνωση του συνεδρίου Change Makers, το οποίο άνοιξε έναν ουσιαστικό διάλογο για το πως η βιομηχανία μπορεί να γίνει περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον, πιο ανοικτή στη διαφορετικότητα και πιο υποστηρικτική προς τη γυναικεία παρουσία.