stella-mccartney-και-lvmh-h-αρχή-μιας-όμορφης-ιστορίας-102335
©Shutterstock

Είναι μια είδηση που δημιουργεί προσδοκίες. Η Stella McCartney και ο παγκόσμιος ηγέτης της βιομηχανίας της πολυτέλειας, LVMH, θα συνεργαστούν με στόχο τη διεθνή ανάπτυξη του brand της Βρετανίδας σχεδιάστριας. Συγχρόνως, η McCartney θα αναλάβει και ρόλο ειδικού συμβούλου του Bernard Arnault – δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου σήμερα στον κόσμο σήμερα σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index – σε θέματα «πράσινης» ανάπτυξης.

Η άφιξη της McCartney στην LVMH θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια φυσική εξέλιξη. Η συνεργασία της με τον όμιλο Kering – όπου οι δύο πλευρές κατείχαν ο καθένας το 50% της εταιρείας – έληξε πέρυσι και πολλοί περίμεναν το επόμενο επιχειρηματικό βήμα της σχεδιάστριας. Σύμφωνα με την LVMH, η McCartney θα κρατήσει τα δημιουργικά ηνία μαζί με το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας. 

Πρωτοπόρος της ηθικής διάστασης στην παραγωγή και την κατανάλωση μόδας, η McCartney είναι χρόνια τώρα μια ηχηρή φωνή που τονίζει την ανάγκη για πιο βιώσιμες λύσεις στη βιομηχανία. Δεν χρησιμοποιεί ποτέ αληθινό δέρμα, γούνα ή φτερά, ενώ μαζί με την ομάδα της εργάζεται για την ανάπτυξη και τη χρήση νέων υλών όπως το vegan δέρμα.  

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτήν τη σύμπραξη με την Στέλλα. Είναι η αρχή μιας όμορφης ιστορίας και είμαστε πεπεισμένοι για τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες του οίκου της. Αποφασιστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ήταν η πρώτη που έφερε θέματα βιωσιμότητας και ηθικής στο προσκήνιο, από την αρχή, χτίζοντας τον οίκο της γύρω από αυτά», τόνισε ο Arnault, Chairman και CEO της LVMH. «Η συμφωνία υπογραμμίζει τη δέσμευση του ομίλου LVMH για τη βιωσιμότητα. Η LVMH ήταν η πρώτη μεγάλη γαλλική εταιρία που δημιούργησε τμήμα βιωσιμότητας, πρίν πάνω από 25 χρόνια, και η Στέλλα θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε την επίγνωση σε αυτά τα πολύ σημαντικά θέματα».  

Από τη μεριά της, η σχεδιάστρια δήλωσε ότι έλαβε πολλές προτάσεις για συνεργασίες όταν ανακοίνωσε το τέλος της συμπόρευσης με την Kering. «Ενώ αυτές οι προτάσεις ήταν ενδιαφέρουσες, καμία δεν ήταν αντάξια της συζήτησης που είχα με τον Bernard Arnault και τον γιο του, Antoine. Το πάθος και η δέσμευση που εξέφρασαν για το Stella McCartney brand, μαζί με την εμπιστοσύνη τους στις φιλοδοξίες και τις αξίες μας ως παγκόσμιο ηγέτη της βιώσιμης πολυτελούς μόδας ήταν πραγματικά εντυπωσιακά», δήλωσε.

Για την κόρη του Sir Paul McCartney, η είσοδος στον χώρο της μόδας το 2001 ξεκίνησε μεν με τεράστια δημοσιότητα, όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διατηρούσαν αμφιβολίες για το αν θα έβρισκε τη φωνή της στη διεθνή αρένα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα συμφωνία αναμένονται τον Σεπτέμβριο.