τeen-spirit-αυτές-είναι-οι-καλύτερες-εφηβικές-144315

Όσο ο κόσμος μάχεται μία πανδημία, οι εφηβικές σειρές του Netflix γίνονται το απόλυτο guilty pleasure του καλοκαιριού, με τα εφηβικά δράματα και τα καρδιοχτύπια του πρώτου έρωτα να καθηλώνουν τους θεατές που απολαμβάνουν – έστω και ψηφιακά – την αναστάτωση της πρώτης νιότης.

Το ένα μετά το άλλο, τα επεισόδια αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά, προδοσίες, παράνομους έρωτες και παράφορη αγάπη. Από το Elite και το Never Have I …, στο Stranger Things και το Sex education, το Netflix μας έχει γεμίσει με υλικό που αντικαθιστά (επιτέλους) το κενό που άφησαν τα Gossip Girl, Pretty Little Liars και Beverly Hills, 90210.

Και επειδή η λίστα με τις εφηβικές σειρές είναι τεράστια, η Vogue συγκεντρώνει 5 από αυτές που αξίζει να ανακαλύψετε κάνοντας binge-watching:

SUMMERTIME

Γυρισμένο αυστηρά στην Ιταλία και εμπνευσμένο από ένα από τα πιο αγαπημένα lovestory, το Summertime είναι η τέλεια σειρά για το καλοκαίρι. Μία δυνατή πρώτη αγάπη ωριμάζει μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, εξελίσσεται και ξεπερνά τις δυσκολίες. 8 φρέσκα επεισόδια μας αποδεικνύουν ότι τα ετερώνυμα έλκονται και μας ταξιδεύουν στην πιο χαλαρωτική ψηφιακή απόδραση.

LOVE 101

Με φόντο την Τουρκία της δεκαετίας του ’90, η σειρά ακολουθεί μερικούς μαθητές όσο καταστρέφουν ένα ρητορικό ντιμπέιτ του ιδιωτικού σχολείου τους. Παρά τις δυσκολίες, την πίεση των καθηγητών και το άγχος των οικογενειών τους, τα παιδιά παραμένουν ομάδα, ζουν εμπειρίες και ερωτεύονται, αρχίζοντας από τον Kerem και την Eda. Αψηφώντας το περιορισμένο κοινωνικο-πολιτισμικό πλαίσιο της χώρας, τα νεαρά παιδιά προσπαθούν να βρουν τη φωνή τους, να ακουστούν και να ανακαλύψουν συναισθήματα, πάντα από το πρίσμα της εφηβείας.

Τeen Spirit: Αυτές είναι οι καλύτερες εφηβικές σειρές στο Netflix-1
©Love 101
1/3
Native Share

OUTER BANKS

H σειρά αντλεί το όνομά της από την τοποθεσία που διαδραματίζονται τα γεγονότα στη Βόρεια Καρολίνα. Μία ομάδα αγοριών που έχει μεγαλώσει στο περιθώριο της κοινωνίας ξεκινάει την αναζήτηση ενός μυστήριου θησαυρού. Ο αρχηγός τους παλεύει να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του που μόλις έχει πεθάνει, και στη διαδρομή ερωτεύεται την Sarah, μία κοπέλα με τελείως διαφορετικό background. Μέσα στη λαχτάρα τους για ζωή, αυτά τα νέα παιδιά είναι πρόθυμα να πειραματιστούν με τα πάντα και να ελευθερώσουν τους εαυτούς τους από τους δαίμονες του παρελθόντος. Πλήρες από αδρεναλίνη, το Outer Banks είναι ιδανικό για όσους λατρεύουν τον κίνδυνο.

Τeen Spirit: Αυτές είναι οι καλύτερες εφηβικές σειρές στο Netflix-2
©OUTER BANKS
2/3
Native Share

SHADOWHUNTERS

Μετά από την αποτυχία της ταινίας, το Shadowhunters επιστρέφει στις οθόνες μας με ανανεωμένο καστ, πιο δυναμικό από ποτέ. Σε έναν παράλληλο κόσμο από αυτόν των θνητών, γεμάτο από είδη όπως νεράιδες, δαίμονες και λυκανθρώπους, η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των Nephilim, πλάσματα με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και μορφή αγγέλου, που μάχονται για το απόλυτο καλό. Μία κοπέλα από τη Νέα Υόρκη, ανακαλύπτει ότι είναι μέρος αυτής της παράξενης κοινότητας και η ιστορία ακολουθεί τη δύσκολη διαδρομή προς την αυτογνωσία, όσο ερωτεύεται και περπατάει στη ζωή. Must-see για όσους πιστεύουν στη μαγεία και τους αλώβητους δεσμούς.

Τeen Spirit: Αυτές είναι οι καλύτερες εφηβικές σειρές στο Netflix-3
©SHADOWHUNTERS
3/3
Native Share

MERLIN

Βασισμένο σε έναν από τους πιο θρυλικούς χαρακτήρες του Μεσαίωνα, τον Βασιλιά Αρθούρο και τους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης, το Merlin βλέπει τους πρωταγωνιστές του να μάχονται για την εξουσία και τον έρωτα. Ο ρομαντισμός είναι αναπόφευκτος, όσο οι νεαροί πολεμιστές προστατεύουν το βασίλειο από τις επικίνδυνες απειλές. Ιδανικό για όσους δεν νιώθουν πως έχει έρθει η στιγμή να χαθούν στη δίνη του Game of Thrones, αλλά θέλουν να βιώσουν την εμπειρία μίας φαντασιακής ιστορίας εφηβικής παρόρμησης.

Διαβάστε επίσης | 12 απίθανες κωμωδίες που μπορείς να δεις σε Netflix, HBO & Amazon Prime

MHT