victorias-secret-το-διάσημο-brand-εσωρούχων-πουλήθηκε-137407
©shutterstock

Η εταιρία Victoria’s Secret, που ιδρύθηκε το 1977 στο Κολόμπους του Οχάιο και μέχρι το 2019 είχε καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή του retail στα είδη εσωρούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες, πουλήθηκε για 525 εκατομμύρια δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα, η ιδιοκτήτρια L Brands, Inc. αποφάσισε να πουλήσει το 55% του διάσημου brand εσωρούχων στην Sycamore Partners, έναντι του ποσού των 525 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Sycamore θα αγοράσει το 55% της Victoria’s Secret και η L Brands θα κρατήσει το 45%. Ο Les Wexner, επικεφαλής της L Brands, αφήνει το πόστο του CEO και προέδρου της εταιρίας, παραμένοντας στο συμβούλιο ως επίτιμος πρόεδρος.

«Σκέφτομαι τις ατελείωτες δυνατότητες που διαθέτει αυτή η εταιρεία. Και σκέφτομαι, επίσης, ποια είναι η δική μου θέση μέσα σε αυτήν. Μελετώντας προσεκτικά το θέμα, αποφάσισα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσουμε τα ηνία σε νέα ηγεσία» ανέφερε στην ανακοίνωση στους υπαλλήλους της εταιρίας ο Wexner.

Η πώληση του κορυφαίου brand έρχεται μετά την έκταση που πήραν οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στα μοντέλα και τους υπαλλήλους, κάτι το οποίο συνδυάστηκε με την πτώση στις πωλήσεις. Το τέταρτο τρίμηνο του 2019, τα καταστήματά της κατέγραψαν πτώση στις πωλήσεις της τάξεως του 10%, ενώ από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον ίδιο χρόνο του 2019, έκλεισαν 55 καταστήματα.

Διαβάστε περισσότερα νέα στο Vogue.gr.