άρωμα-ελευθερίας-από-τον-yves-saint-laurent-117773
©YSL

Ο επαναστάτης της μόδας των 60s, ο σχεδιαστής που μετέτρεψε το ανδρικό σμόκιν σε σέξι γυναικείο ένδυμα και που λάνσαρε τις extra mini φούστες, όχι για να προκαλέσει αλλά για να δώσει στη γυναίκα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ο θρυλικός Yves Saint Laurent, λειτουργούσε πάντα σαν ελεύθερο πνεύμα. Αυτή του η κληρονομιά είναι ένα από τα βασικά συστατικά του νέου γυναικείου αρώματος του οίκου. Το Libre, το πιο περιζήτητο άρωμα της σεζόν, συμβολίζει τη νέα επαναστατικότητα της εποχής μας, τη δυναμική της σύγχρονης γυναίκας αλλά και την πολυτέλεια που φέρει το όνομα Yves Saint Laurent.

Άρωμα ελευθερίας από τον Yves Saint Laurent-1
©YSL
Άρωμα ελευθερίας από τον Yves Saint Laurent-2
©YSL

Άρωμα της κατηγορίας fougere (πήρε το όνομά της από τη δημιουργία Fougere Royale του αρωματοποιού του 19ου αιώνα Paul Parquet, ο οποίος μεταμόρφωσε μια σύνθεση για γυναίκες σε ανδρική), γεφυρώνει τον χρόνο αποκαλύπτοντας τη θηλυκή του διάσταση. Οι αρωματοποιοί Anne Flipo και Carlos Benaïm, αποδομώντας τα βασικά συστατικά της κλασικής κατηγορίας (αρμπαρόριζα, λεβάντα, κουμαρίνη), κατέληξαν σε μια cool και σέξι συμφωνία, ελεύθερη όσο η γυναίκα που εκπροσωπεί. Το αποτέλεσμα εσωκλείεται σε ένα χρυσό μπουκάλι με το διάσημο λογότυπο YSL γυρισμένο για πρώτη φορά στο πλάι.

Άρωμα ελευθερίας από τον Yves Saint Laurent-3
©YSL

Όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν το ίδιο το άρωμα μοναδικό είναι και χαρακτηριστικά του προσώπου που επέλεξε ο οίκος για τη καμπάνια, την 24χρονη τραγουδίστρια και στιχουργό Dua Lipa. «Ο οίκος συνεχίζει να καταρρίπτει τους κανόνες. Libre σημαίνει “ελεύθερος”, και εγώ νιώθω πραγματικά ελεύθερη, ιδίως στη σκηνή», λέει. Όσο για τι κάνει την ίδια να νιώθει ελεύθερη: «Μου αρέσει να παίζω με τα χρώματα, τα ρούχα, το στιλ», εξηγεί. «Είναι ωραίο να αγαπάς το σώμα σου, όπως και να είναι».

MHT