αυτό-είναι-το-περιζήτητο-κοντό-κούρεμ-146973
©Courtesy of Zara

Μαλλιά: Όταν μιλάμε για τάσεις, είναι σημαντικό να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Ειδικά όταν πρόκειται για hair trends, τόσο το σχήμα του προσώπου, όσο και το προσωπικό στιλ, επηρεάζουν την επιλογή του κατάλληλου hairstyle και υποδεικνύουν πως πρέπει όλα να τα προσαρμόζουμε στα δεδομένα μας.

Ωστόσο, επειδή οι μηχανές αναζήτησης του Google δεν κάνουν ποτέ λάθος, υπάρχει μία τάση στα μαλλιά που κυριάρχησε με την άφιξη του καλοκαιριού και εμείς δεν μπορούμε να μην το αναφέρουμε. Το κοντό καρέ που υιοθέτησε το μοντέλο Alina Bolotina λίγους μήνες πριν, ξεχώρισε τόσο στις πασαρέλες, όσο και στο lookbook του Zara, με την Bolotina να το απογειώνει. Χαρακτηριστικά κοντό και με την τάση να ψηλώνει και να αναδεικνύει τον λαιμό, το συγκεκριμένο haircut δίνει στιλ, κολακεύοντας όλα τα σχήματα προσώπου.

Αυτό είναι το περιζήτητο κοντό κούρεμα που αναδεικνύει τον λαιμό και τονίζει τις γωνίες-1
©Courtesy of Zara

Κατάλληλο για σγουρά και ίσια μαλλιά, το κοντό καρέ που είδαμε στην Bolotina στέκεται κάπου ανάμεσα στο μεσαίο κόψιμο του bob haircut και το λίγο πιο κοντό του pixie. Αν, λοιπόν, σκέφτεστε να το υιοθετήσετε, δύο είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε, σύμφωνα με την hairstylist María Baras:

1. Για να αποφύγετε το “ball effect” στα πιο κυματιστά μαλλιά, το κόψιμο πρέπει να ξεκινάει από τον αυχένα.

2. Για πρόσωπα με κυκλικό σχήμα, είναι σημαντικό το μπροστινό μέρος των μαλλιών να ακουμπάει τα ζυγωματικά, ώστε να τονίζει περισσότερο τις γωνίες του προσώπου.

Originally published on vogue.es

Διαβάστε επίσης | Aντηλιακά μαλλιών: 7 προϊόντα που θα «σώσουν» τα μαλλιά σας από τον ήλιο

MHT