pixie-cuts-14-διαφορετικά-στιλ-από-τις-πασαρέλες-120687

«Το καρέ, που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, άνοιξε το δρόμο για πιο κοντές κουπ, που αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς όσο περνούν οι σεζόν», λέει ο κομμωτής και ιδιοκτήτης του My Place Hair Studio, Tommaso Incamicia.

Το σκεπτικό γύρω από το pixie hairstyle είναι «Η διάθεση να παίξει κανείς με τα διαφορετικά μήκη. Με αυτό το κούρεμα μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα χτενίσματα», λέει ο Ιταλός κομμωτής.

«Η μεγαλύτερη τάση αυτή τη στιγμή είναι οι αφέλειες», προσθέτει. «Αυτό ισχύει είτε μιλάμε για μακριά, κοντά, ίσια ή σπαστά μαλλιά». Παρά τη μεγάλη δημοφιλία του ανδρόγυνου κουρέματος, «Όταν μια γυναίκα θέλει να κοντύνει τα μαλλιά της, οι κομμωτές προσπαθούν παράλληλα να τονίσουν τη θηλυκότητά της», εξηγεί και παραδέχεται πως πολλές από τις πελάτισσές του παραμένουν πιστές στο κλασικό καρέ, όπως αυτό της Irina Shayk στα Oscars,  πολύ μοντέρνο, με στυλιζαρισμένες άκρες.

Αν αναζητάτε έμπνευση, εκτός από τη συμβουλή των ειδικών για το τι ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο, ρίξτε μια ματιά και στα μοντέλα με κοντά μαλλιά που περπάτησαν στις πασαρέλες του χειμώνα, δημιουργώντας μια νέα τάση. Η Vogue ζήτησε την άποψη του Incamicia για τα 14 διαφορετικά στυλ της σεζόν A/W ‘19.

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-1
©Peter White/Getty Images
1/14
Native Share

Maison Margiela

«Πρόκειται για ένα πολύ κοντό καρέ, εμπνευσμένο από τα 90s, που αφήνει ακάλυπτο λαιμό και αυτιά. Είναι ιδανικό για εκείνες που προτιμούν τις αφέλειες σε ένα κοντό κούρεμα. Η συμβουλή μου είναι να το επιλέξετε μόνο αν έχετε πολύ ίσια μαλλιά και μακρύ πρόσωπο».

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-2
©Peter White/Getty Images
2/14
Native Share

Andrew Gn

«Εδώ η έμπνευση είναι η Mia Farrow στην ταινία Rosemary’s Baby, του 1967. Ο Vidal Sassoon είχε έρθει ειδικά από το Λος Άντζελες στο Λονδίνο προκειμένου να δημιουργήσει το θρυλικό look της ηθοποιού, που ακόμα και σήμερα θεωρείται μια από τις πλέον εμβληματικές εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη. Κολακεύει τα πρόσωπα με φαρδύ μέτωπο και έντονο σαγόνι».

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-3
©Getty Images
3/14
Native Share

Missoni

«Μου θυμίζει πολύ τον Spock από το Star Trek. Και αυτό στηρίζεται στο διάσημο κούρεμα των “πέντε σημείων” του Vidal Sassoon. Ωστόσο, τα μαλλιά στον Missoni είναι πιο μοντέρνα και θηλυκά. Το μυστικό αυτού του στυλ βρίσκεται στην ανομοιομορφία, κάτι που κάνει τα μαλλιά να χτενίζονται εύκολα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πιο μακριές τούφες στα πλαϊνά και μια στρογγυλή φράντζα που επιτρέπει διαφορετικά χτενίσματα. Σε αντίθεση με άλλα κουρέματα, ο λαιμός καλύπτεται από μαλλιά, πάντα σε αρμονία με την υπόλοιπη κουπ. Είναι ιδανικό για ίσια, κανονικά μέχρι πυκνά μαλλιά και πρόσωπα με φίνα χαρακτηριστικά. Το ψηλό μέτωπο είναι κατάλληλο για αφέλειες».

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-4
©Victor Virgile/Gamma-Rapho via Getty Images
4/14
Native Share

Marco De Vincenzo

«Ένα κλασικό κούρεμα κατάλληλο για σγουρά μαλλιά. Εδώ η έμπνευση έρχεται από τα 80s, ενώ το styling θυμίζει αρχαιοελληνικά αγάλματα. Για το χτένισμα ενός τέτοιου look πρέπει να χρησιμοποιηθεί primer και αφρός. Κολακεύει πολύ γυναίκες με ψηλό λαιμό».

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-5
©Victor Virgile/Gamma-Rapho via Getty Images
5/14
Native Share

MSGM

«Ένα πολύ ενδιαφέρον κούρεμα – κοντό καρέ χωρίς αφέλειες, που αφήνει ακάλυπτο είτε το ένα είτε και τα δυο αυτιά, καθώς και τον αυχένα. Θυμίζει τη μόδα στα τέλη του ’80 και στις αρχές του ’90. Θα το πρότεινα σε κάποια με τετράγωνο πρόσωπο. Έμπνευση αποτελεί η Winona Ryder».

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-6
©Victor Virgile/Gamma-Rapho via Getty Images
6/14
Native Share

Anrealage

«Μια σύγχρονη εκδοχή του look των Beatle’s στη δεκαετία του ’60. Σε αντίθεση με το Maison Margiela, η φράντζα είναι πολύ πιο μακριά, καλύπτει τα φρύδια και χαϊδεύει τα ζυγωματικά. Ταιριάζει σε ίσια ή ελάχιστα σπαστά μαλλιά. Θα το πρότεινα σε κάποια με ιδιαίτερη μύτη, καθώς η φράντζα θα την αναδείξει».

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-7
©Victor Virgile/Gamma-Rapho via Getty Images
7/14
Native Share

Issey Miyake

«Και πάλι έμπνευση αποτελεί η Mia Farrow, παρόλο που τα πλαϊνά είναι λίγο πιο μακριά και λιγότερο αυστηρά στο ύψος του λαιμού. Μπορείς να παίξεις με τις άκρες, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι στιλιζαρισμένο. Δε θα το συνέστηνα για ένα μακρύ πρόσωπο, καθώς ο συνδυασμός των αφελειών με τα μακριά πλαϊνά δεν θα το κολάκευε».

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-8
©Victor Boyko/Getty Images
8/14
Native Share

Ricostru

«Αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια εκδοχή του αξέχαστου κουρέματος που είχε κάνει ο Sam McKnight στην Diana, στη δεκαετία του ’90. Έχει πιο ήσυχο στυλ, άρα ταιριάζει σε πρόσωπα με πιο σκληρά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι ιδανικό για ίσια ή σπαστά μαλλιά».

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-9
©Pascal Le Segretain/Getty Images
9/14
Native Share

Miu Miu

«Αυτό το look μου θυμίζει την ηθοποιό του 1920 Louise Brooks. Είναι μια πολύ καλή έμπνευση αν κάποιος θέλει να πετύχει πιο ‘tomboy’ εμφάνιση. Για ένα καθαρά ανδρόγυνο look θα πρέπει να έχετε εντελώς ίσια μαλλιά και πολύ σωστές αναλογίες. Η γραμμή των μαλλιών ακολουθεί αυτήν του προσώπου, δημιουργώντας πολύ συγκεκριμένες γωνίες. Επειδή δεν έχει διαφορετικά μήκη, δείχνει καλύτερα σε ίσια μαλλιά».

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-10
©SAVIKO/Gamma-Rapho via Getty Images
10/14
Native Share

Akris

«Μου θυμίζει πολύ τη Milla Jovovich στην ταινία The Messenger: The Story of Arc, σε σκηνοθεσία Luc Besson. Αυτά τα μαλλιά δείχνουν καλύτερα προφίλ, καθώς μακραίνουν το λαιμό. Εδώ το στυλ είναι πιο τολμηρό, με μακριές τούφες στη κορυφή και έντονη φράντζα. Ταιριάζουν καλύτερα σε μαλλιά που δεν φριζάρουν, καθώς και σε πρόσωπα με απαλά χαρακτηριστικά».

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-11
©Victor Virgile/Gamma-Rapho via Getty Images
11/14
Native Share

Guy Laroche

«Εδώ βλέπουμε μια πολύ κοντή εκδοχή του pixie, με λιγότερες στρώσεις στο πλάι. Η χωρίστρα παραπέμπει σε ένα boyish look, αρκετά αυστηρό. Μου θυμίζει τη Charlize Theron μετά το Mad Max (για τις ανάγκες της ταινίας είχε ξυρίσει το κεφάλι της). Ταιριάζει σε ίσια ή σπαστά μαλλιά και δείχνει καλύτερα σε ξανθά ή πλατινέ. Χρειάζεται κούρεμα κάθε μήνα».

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-12
©Victor Virgile/Gamma-Rapho via Getty Images
12/14
Native Share

Louis Vuitton

«Με αναφορές στο unisex στυλ των 80s, αυτό το κούρεμα είναι πιο κοντό στα πλαϊνά και στην κορυφή και μακραίνει στο κάτω μέρος. Οι αφέλειες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ταιριάζει σε ίσια ή σπαστά μαλλιά, καθώς και σε μαλλιά βαμμένα σε δύο διαφορετικούς τόνους».

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-13
©Victor Virgile/Gamma-Rapho via Getty Images
13/14
Native Share

Simone Rocha

«Η έμπνευση είναι ξεκάθαρη: η Demi Moore στο G.I. Jane. Παρόλο που αυτό το στυλ ταιριάζει σε όλες, το αποτέλεσμα διαφέρει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου. Δείχνει ακόμα πιο τολμηρό αν οι ρίζες είναι πιο σκούρες από τις άκρες».

Pixie Cuts: 14 διαφορετικά στιλ από τις πασαρέλες-14
©Rosdiana Ciaravolo/Getty Images
14/14
Native Share

Alberta Ferretti

«Αυτό είναι το πιο εναλλακτικό pixie που έχω δει ποτέ. Έχει πολύ κίνηση, με ελαφρώς κυματιστές τούφες. Τα αυτιά δεν καλύπτονται, ενώ μπορεί να δείξει ακόμα καλύτερο σε πιο επιμελημένα και ίσια μαλλιά ή με φράντζα στο πλάι. Ταιριάζει σε κανονικά πρόσωπα και κολακεύει το μεγάλο μέτωπο».